maanantai 30. heinäkuuta 2012

Pakkaa, kokkaa ja skuuttaa pian fokkaa?

...paitsi että "perhiksen" fokka on itseskuuttaava. Huomenna siis lähdetään uudelle perhepurjehdukselle ja tämä päivä on mennyt erilaisiin valmisteluihin.


Meidän uuni meni muutamia päiviä sitten rikki: astelukua osoittava kiekko jota lämpötilanappula pyörittää, nyrjähti niin että se jäi jumiin 250 asteeseen. Toisin sanoaen uuni lämpenee, mutta oikean lämpötilan valinnassa onnistuminen on haastavaa, ellei mahdotonta.Tänään kokkasin ruokia reissuun ja käänsin lämpötilanappulan suuntaan "south-west". Se oli sittenkin vähän liikaa vuohenjuusto-pinaattipiiraalle, jonka pohja näytti kuivahtavan näkkäriksi. Hummingbird-kakku taas kesti ja kesti kypsyä lämpötilalla "south-east".


Luulin voivani käyttää paistimittaria uunin läpötilan mittaamiseen, mutta sen asteikko loppuukin jo 90 asteeseen. Uunin nyrjähdys teki tässä kohtaa pienen kolhun "leipurin toiminnalliselle identiteetilleni". Uuninkorjaajaa ei ole vieläkään tavoitettu. Jos harjoitteluni jatkuu, saatan oppia navigoimaan uunin lämpötilaa näin sokkonakin, jolloin korjaajaa ei edes tarvita ;)
Uuni-osuudesta huolimatta meidän perheen osuus ruokinnasta alkaa olla paketissa ja pakkaaminen jatkuu. Huomenna haetaan vielä ennen lähtöä kylmälaukullinen sushia ensimmäisen illan ruuaksi.


Saaristomeri - täältä tullaan! Säälläkään ei ole suuremmin väliä, kunhan pääsee meren tuulten ja luonnon äärelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti