Kisa 1/ 2016 Kihti TwoStar 2016
Ajankohta: lauantai 23.5.2015
Järjestäjä: Turun Pursiseura (TPS) ja Gullkrona Kryssarklubb (GK)
Ilmoittautuneita: 15, joista starttasi LYS1-sarjassa 6 venettä
Kuvaus: LYS-purjehduskilpailu kahden hengen miehistöllä Saaristomerellä. Reitti kulkee tänä vuonna Airiston lomahotellin sataman edustalta Pohjois-Airistolta - GK:n saaritukikohdan Porthamnin edustalle (N 60 08,06', E 22 17,06') ja radan tavoiteaika on kilpapurjehdusluokassa 6-8 tuntia. Automaattiohjauksen käyttö on tässä kisassa sallittu.
Miehistö: Kippari ja Pete F.
Rata: ? hiljaisissa tuulissa
Tavoite: purjehtia vauhdikkaasti, pitää hauskaa ja olla ensimmäisenä maalissa.
Tulos: ensimmäisenä maalissa ajalla 4:47:35 ja LYS-tasoituksessa 2. sija (/6).

Tästä kisasta ei valitettavasti ole postauksia

( Kihti TwoStar 2016, kuva: Petri Lehto)

Kisa 2/2016 Pyytinkarin kilpailu eli Jalostaja Runt 2016
Ajankohta: Startit perjantaina 17.6. klo: 18.00 alkaen, maalissa lauantaiaamuna 18.6.
Järjestäjä: Turun Pursiseura (TPS)
Ilmoittautuneita: kaikkiaan 34, LYS1-luokkassa 18
Kuvaus: LYS-purjehduskilpailu Saaristomerellä. Reitti kulkee Viittakarilta Pohjois-Airistolta - Houtskär ja Iniö kiertäen - TPS:n saaritukikohtaan Pyytinkarille.
Miehistö: 5 henkilöä: Kippari, Merenneito, Pete F, Hannu R ja Mikko R.
Rata: 81 M
Tavoite: Pitää hauskaa
Tulos: LYS1-sarjassa 5./17 ja radan nopein vene purjehditussa ajassa: 15:12:41. Hauskaakin oli, koko yön kestäneestä vesisateesta ja luovimisesta huolimatta.

Kisaan liittyvä postaus tässä blogissa:

Kisaan liittyvät postaukset muissa blogeissa:

Kisa 3/2016 October Race 2016
Ajankohta: lauantai 1.10. - sunnuntai 2.10.2016
Järjestäjä: Gullkrona Kryssarklubb (GK)
Ilmoittautuneita: 20 venettä, joista 11 LYS1-luokassa
Kuvaus: Etelä-Airistolla purjehdittava LYS-ranking kisa, jossa on erilliset lähdöt molempina kilpailupäivinä. Tänä vuonna sunnuntain lähtö keskeytettiin "oikeudenmukaisuuden" periaatteella, joten vain lauantain tyulokset jäivät voimaan.
Miehistö: 6 henkilöä Kippari, Merenneito, Pete F, Jari S, Hannu ja Mikki N.
Rata: Startit Airiston matkailuhotellilta, radat 14,8-22,8 M Etelä-Airistolla. Lauantaina purjehdittiin rata 3 (22,8 M) ja sunnuntaina rata 2 (14,8 M)
Tavoite: ensimmäisenä maalissa ja pitää hauskaa

Tulos: 1. kisapäivänä olimme 2. maalissa ja Exquisiten hylkäämisen jälkeen radan nopein vene Sijoitus: 6. sija, mikä jäi kokonaissijoitukseksemme. Reippaan tuulen lauantai oli upea kisapäivä ja meillä oli todella hauskaa, etenkin vauhdikkaalla myötätuuliosuudella (huippunopeutemme radalla 14,54 somua). Toisena kisapäivänä otimme rökälejohdon muihin nähden ennen kisan keskeyttämistä.

Kisaan liittyvät postaukset tässä blogissa:

October Race lauantaina 1.10.2016 (kuva: Lassi Hellman)

Kausi 2015 kisat

Kisa 1/ 2015 Merenneidon ensimmäiset kisat: Kihti TwoStar 2015
Ilmoittautuneita: 12, joista starttasi LYS1-sarjassa 7 venettä
Kuvaus:  LYS-purjehduskilpailu kahden hengen miehistöllä Saaristomerellä. Reitti kulkee pursiseuran edustalta Viittakarilta Pursioseuran saaritukikohtaan Svinöhön.
Miehistö: Kippari ja Merenneito
Rata: 31,4 M (lyhin vaihtoehto), pääosin vasta- ja tiukkaa sivutuulta
Tavoite: purjehtia vauhdikkaasti, pitää hauskaa ja olla ensimmäisenä maalissa. Oli hauskaa ja hyvä kokemus.
Tulos: ensimmäisenä maalissa ajalla 4:16:08 ja LYS-tasoituksessa 4. sija (7/).

Merenneidon ensikisan odotusta - melkein pupu pöksyssä
Kisanami etenee Kihti TwoStarin starttialueelle
Kaminamin kisaraportti Kihti TwoStarista
Kihti TwoStarin tunnelmia

S/Y Feexin blogissa: Kihti TwoStar 2015

(Kihti TwoStar 2015, kuva: Leif Gronberg)

Kisa 2/2015 Pyytinkarin kilpailu eli Jalostaja Runt 2015
Ilmoittautuneita: 37 venettä, joista LYS1-luokassa 13
Miehistö: 5 henkilöä: Kippari, Merenneito, Pete F, Hannu R, Janne R.
Rata: 81 M
Tavoite: Pitää hauskaa ja parantaa viime vuoden sijoitusta. Molemmat tavoitteet toteutuivat.
Tulos: purjehdusajalla 14:30:58 3.sija (/13) LYS1-sarjassa ja 5. sija (/37) kokonaiskulpailussa.

Kisa 3/2015 October Race 2015

Ajankohta: lauantai 3.10. - sunnuntai 4.10.2015
Ilmoittautuneita: 18 venettä, joista 11 LYS1-luokassa
Kuvaus: Saaristomerellä purjehdittava LYS-ranking kisa, jossa on erilliset lähdöt molempina kilpailupäivinä.
Miehistö: 6 henkilöä Kippari, Merenneito, Pete F, Jari S, Mikko R ja Mikki N.
Rata: Startit Airiston matkailuhotellilta, radat 14,8-22,8 M Saaristomerellä. Lauantaina purjehdittiin rata 4 (22,9 M) ja sunnuntaina rata 5 (22,1 M)
Tulos: 1. kisapäivänä 2. maalissa ja 8. sija; 2 kisapäivänä 1. maalissa ja 6. sija. Kokonaiskilpailussa 6. sija.

Ilmoittautuneita: 29 venettä, joista LYS1 -kilpaluokassa 14
Kuvaus: LYS-purjehduskilpailu kahden hengen miehistöllä Saaristomerellä. Reitti kulkee tänä vuonna Airiston lomahotellin sataman edustalta Pohjois-Airistolta - GK:n saaritukikohdan Porthamnin edustalle (N 60 08,06', E 22 17,06') ja radan tavoiteaika on kilpapurjehdusluokassa 6-8 tuntia. Automaattiohjauksen käyttö on tässä kisassa sallittu.
Miehistö: Kippari ja Isi-Kippari
Rata: 37,4 M, josta noin 2/3 luovia
Tavoite: olla ensimmäisenä maalissa
Tulos: ensimmäisenä maalissa ja 3. sija (/14)

S/Y Feexin blogissa: Kauden avauskisa

Kaminami verryttelee Kihti TwoStarin startissa 25.4.2014

Kisa 2/2014 Pyytinkarin kilpailu eli Jalostaja Runt 2014
Ilmoittautuneita: kaikkiaan 47 (LYS1, LYS2 ja LYS3), joista lopulta 18 starttasi LYS1 -luokassa
Miehistö: 4 henkilöä: Kippari, Pete F, Hannu R ja Artturi N.
Rata: 81 M
Tavoite: Ensimmäisenä maalissa ei ole tällä kertaa realistinen tavoite, mutta haaveissa oli uusi Kaminamin nopeausennätys ( >12 solmua)
Tulos: Koko kisan kolmanneksi nopein vene purjehdusajalla 11:40:15. LYS-tasoituksen jälkeen sijoitus olisi ollut 7., mutta yllätyksesksi Kaminami oli varastanut vähän lähdössä, mikä pudotti sen 9. sijalle. Oma tavoite toteutui: Kaminamin uusi nopeusennätys on: 17.35 solmua (SOG) ja hauskaa oli.