tiistai 3. heinäkuuta 2012

1/2-vuotissynttärit


Kun ikää on vähän, on kiva juhlistaa ensimmäistä puolta vuottakin. Aloitin tämän blogin kirjoittamisen tammikuussa, puolisen vuotta sen jälkeen kun olin päättänyt pätevöityä purjehtijana. Päätöksen taustalla oli intuitiivinen varmuus siitä, että mies hankkii joka tapauksessa uuden veneen lähiaikoina. Vuosi sitten syksyllä tein opintosuunnitelman ja aloitin sen toteuttamisen hiljalleen saaristolaivurikurssista. Mies hätääntyi tästä aloitteellisuudestani ja pisti myös veneprojektiin vauhtia.

Blogin tärkein tarkoitus on ollut tallentaa ja jakaa muistoja tästä elämänvaiheesta itselleni ja läheisilleni. Toisekseen olen joutunut selvittämään monenlaisia purjehtijana pätevöitymiseen ja veneilykoulutukseen liittyviä asioita, joista ajattelin olevan mahdollisesti hyötyä jollekin toisellekin samassa tilanteessa olevalle. ”Merenneidon opintosuunnitelma” -sivulla onkin ollut koko ajan paljon katsojia. Veneprojektin kuvaaminen on ollut enempi muistojen tallentamista. Veneruokaohjeiden kerääminen taas liittyy sopivien ja testattujen reseptien keräämiseen pieneen kansioon omaan veneeseen. Samallahan ne voi jakaa täällä toisillekin! Sen päälle sisältö on laajentunut kaikenlaisella muulla hömpänpömpällä, mikä milloinkin on ollut selvittämisen alla tai sattunut muuten inspiroimaan.
Ensimmäisen puolen vuoden aikana blogissa on vierailtu yli 9000 kertaa. Se on melko ällistyttävä määrä, sillä ei tässä kuitenkaan ole suurista sankaritarinoista tai eksoottisista maailmanympäripurjehduksista kirjoiteltu.


Olen kirjoittanut blogia pari-kolme kertaa viikossa, yhteensä 68 tekstiä puolen vuoden aikana. Eniten luettujen tekstien top 10 näyttää tällä hetkellä tältä:
 1.  Sporttista draamaa veneen sisustukseen 
 2.  Rannikkolaivurin radiotutkinto ja VHF-DSC-vempeleet 
 3.  Purjehduskoulurepun pakkaamista 
 4.  Elämäni kovin päivä merellä ja tyylikästä pahoinvointia 
 5.  Veneen kipot ja kupit 
 6.  Purjehtijakurssin reflektioita ja kauden tavoitteet 
 7.  Rannikkolaivurin tutkintoon valmistautumista 
 8.  Matka päteväksi merenneidoksi on joskus kivinen  
 9.  Veneellä on rakentaja! 
 10.  Kanelinen kurpitsa-vuohenjuustosalaatti

Kiitokset kaikille lukijoille ja erityisesti juttuja täällä ja muissa yhteyksissä kommentoineille. Sekä blogin kirjoittaminen että toisten blogien lukeminen ovat kyllä mukavia harrastuksia!2 kommenttia:

 1. Onnea puolivuotiaalle! Vaikka ei olekaan maailmanympäripurjehduksia niin minusta ainakin on kiva käydä katsomatta mitä kommelluksia sinulle on sattunut ja mitä uutta olet taas ollut oppimassa. Hyvin innostavaa!

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia ja kiva kuulla, jos on innostanut muitakin! Voin luvata, ettei oppimiseni suju jatkossakaan ilman kommelluksia ;)

  VastaaPoista