maanantai 23. heinäkuuta 2012

Matkalla pinkiksi purjehtijaksi

Olimme viikonloppuna Helsingissä viettämässä tinahääpäiväämme. Niinpä: mihin tämä aika oikein menee ja mistä sitä tulee? Samalla poikkesimme Lauttasaaren kaupoissa vaateostoksilla.

Ihastuin Phelle Phettershshonin pinkkeihin shortseihin, jotka ovat ihanan pehmeää, mutta jämäkkää materiaalia. Shorsien yksityiskohdat ja juuri oikea pinkin sävy vahvistivat ostopäätökseni. Alennustakin sai jo 30 %. Niiden kaveriksi löysin valkoisen PP-topin, joka on myös kunnollista napakkaa trikoota. Tällä kertaa voi sanoa, että maksoi laadusta, eikä vain tuotemerkistä. Jos en sottaa näitä hellepäivän purjehdus-/rantavaatteita heti mustikkatahroihin tms, ne tulevat jakamaan lukuisia onnenhetkiä vielä monta vuotta.


Tuo väreihin sopiva lippis löytyi samalla reissulla. On huojentavaa omistaa siisti varalippis siltä varalta, että nykyisen lippiksen varmistusnaru katkeaa ja ponnarikiinnitys pettää samanaikaisesti ja tuulenpuuska tempaa uskollisen ystäväni viimeiselle leposijalleen meren syvyyksiin. Melkein tuli itku kurkkuun ajatuksestakin!


Näihin sopivat rantakenkulat minulla jo olikin: pinkit purkkarit. Myös vanha pinkki huppari ja North Sailsin harmaa pusakka (se "perhepusakka", molemmilla samanlaiset :D) sopivat näiden kanssa.Mieheni valmistautui samalla ostosreissulla muutaman viikon päästä alkaviin MM-kisoihinsa. Hankinnat taisivat olla omiani järkevämpiä: uudet Muston purjehdushanskat ja Nortin pipo. Värilläkään ei hänelle ollut suuremmin väliä. Joillekin asiat ovat huomattavasti yksioikoisempia...
5 kommenttia:

 1. Vaaleenpunanen on ihqu :-).
  Hyvää hääpäivää teille :-).

  VastaaPoista
 2. Pinkki setti näyttää hauskalle ja sortsit erityisen kivoilta. Itse koitin myös etsiä kesälomareissulle sortseja mutta ei osunut hyviä kohdalle. Jäi ostamatta kokonaan.

  VastaaPoista
 3. Viherrys: Kiitoksia, hääpäivä oli oikein mukava. Pinkki on yksi kestosuosikkiväreistäni vaatteissa ja mieheni tykkää siitä tehostevärinä sisustuksessa (!). Siksi sitä on tulossa jollain vavalla tulevaan veneeseenkin, vaikkei se mikään perinteinen purjehdusväri olekaan.

  Vellamo: Olen samoilla linjoilla, mieluummin odottaa "niitä oikeita" shortseja. Minulla kävi nyt hyvä tuuri kun sellaiset löytyivät ja suosituinta m-kokoa oli vielä jäljellä.

  VastaaPoista
 4. Onnea hääpäivästä!

  Kivoja ostoksia, ja just hyvän värisiä. :) Meillä päin on sortsit olleet tosi vähällä käytöllä tänä kesänä.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset Norppa!

  Meilläkin oli edellisellä perhepurjehduksella vain yksi tuskaisen kuuma ilta ja toinen sellainen, jolloin olisi shorseilla tarennut. Kyllä niitä lämpimiä iltoja vielä tulee - jos ei tänä kesänä niin seuraavina...

  VastaaPoista