perjantai 6. heinäkuuta 2012

Listoja ja pakkaamista


Ei ole mitenkään sattumaa, että säästän lomani aina heinä-elokuulle. Se on mielestäni kesän parasta aikaa: luonto on vehreää, vedet lämmenneet, marjat ja kasvikset kypsyvät, illat alkavat hämärtyä ja öissä on vähän taikaa.

Loma alkoi tänään ja valmistaudumme kesän ensimmäiseen yöretkeen perheveellä. Lähtöjä helpottamaan olen tehnyt tietokoneelle pakkauslistat sekä ulkomaanmatkoja että purjehdusreissuja varten. Kun eilen silmäilin purjehdusreissulistaa niin huokasin jo monta kertaa helpotuksesta - olisin varmasti unohtanut jotain tärkeää ilman tätä listaa. Aika ison kassin kanssa taas lähdetään, mutta parempi olla varoiksi vaatetta eri olosuhteisiin, luoviminen voi viluttaa keskellä kesääkin ja sateen riski on olemassa. Purjehdusreissussa myös harrastetaan: lukemista, valokuvausta, pelejä, saariretkeilyä, joskus soutamistakin jne. Nekin vaativat vähän välineitä.
Meidän perheessä on vallinnut sellainen periaate, että kaiken saa ottaa mukaan, minkä itse jaksaa kantaa. Naisena sitä mukamas tarvitsee yhtä sun toista, mutta onneksi on minikokoisia tuotteita, jolloin kassi näyttää siltä, että en ottanut kovinkaan paljon rasvoja, hiustenhoitotuotteita yms. mukaan. Valaistua matkapeiliä voin suositella lämpimästi veneileville naisille. Sen suurentavaa peilipintaa ympäröivä ledi toimii paristoilla ja siinä näkee tarvittaessa laittaa piilarit, siistiä kulmat, sutia rantaehostuksen tai pyydystää roskan silmästä.
Vastaamme yhdessä Äiti-Kipparin kanssa venekunnan ruokinnasta ja ruokalista on hahmoteltu. Lisäksi oli laadittava kauppalista viimehetken ostoksista. Veneeseen lähtevien kuivamuona-itemien kasaaminen on käynnissä. Soijarouhe on muuten mainio kuivatavarana säilyvä "liha", kunhan panostaa sen maustamiseen ennen kuin lisää sen jauhelihana ruokaan. Tällä kertaa siitä tehdään bolognese-kastiketta tomaattimurskan, sipulin ja mausteiden kanssa. Makua ei kuulemma juuri erota "aitoliha-bolognesesta. llalla pitäisi vielä leipoa mehevä kahvikakku, jota varten laitoin jo eilen rusinoita marinoitumaan Amarettoon.

Olen huomannut että loma on hyvä aloittaa jollain selkeästi arjesta poikkeavalla puuhalla, jotta pääsee heti alusta alkaen irti normaaleista kuvioista suuntautuu vaihteeksi muihin elämää rikastuttaviin ja rentouttaviin juttuihin.


3 kommenttia:

 1. Kiitos tosta peili vinkistä, tuollainen täytyy ehdottomasti saada! Mistä olet hankkinut sen?

  Meilläkin purjehditaan ja bloggaillaan...

  terveisin Veetin mami

  http://veetinvenekesa.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Kahvikakun amaretto-lisä kuulosti niin hyvältä, että jään odottamaan kakun ohjetta :-)

  VastaaPoista
 3. No niin, kotona ollaan taas viiden päivän purjehdusreissun jälkeen ja palaan blogien ääreen...

  Veetin mami: Hankin tuon Beurerin matkapeilinjoskus kevättalvella Stockkalta, kun se oli kanta-asiakastarjouksessa. Nyt reissussa huomasin, että olin jättänyt sen paristot kotiin :/ SIlloin kun paristot ovat mukana, niin peili toimii hyvin pienestäkoostaan huolimatta. Ai sullakin on blogi - täytyypä käydä katsomassa :)

  Viherrys: kehtin kakun reseptin perinteisestä piimäkakun ohjeesta, mutta lupaan laittaa ohjeen jossain vaiheessa esille. Kakku oli mielestäni hyvää, mutta niin tahmeaa, että sitä oli parempi syödä lusikalla (vaikka periaatteessa se kuuluukin ns. kuivakakkujen heimoon).

  VastaaPoista