Tämä ohje on peräisin toukokuun 2009 Glorian artikkelisarjasta, jossa joku julkkis esittelee kymmenen parasta ruokaansa. Tällä kertaa vuorossa oli Marko Paananen ja hän kertoi Blueberry Penny -ohjeensa olevan peräisin amerikkalaiselta pomoltaan. Itse korvaan tuon rasvaisen ranskankerman ruokajogurtilla (rasvaa 10 %). Ohje on niin yksinkertainen, että se onnistu varmasti myös veneessä, jos on sattunut saamaan saaliiksi saariston sinistä kultaa.
Huom: ethän aja jos syöt, Amaretossa on 28 % alkoholia ;)
Mustikka penni (reilu annos 2:lle)
4-6 dl tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita
kastike
2 dl ruokajogurttia (tai ranskankermaa)
1/2 dl sokeria
1/2 dl mantelilikööriä (Amarettoa)
Ohje kuulostaa lumoavan raikkaan ihanalta. Amaretto on ykköslikööri <3. Pitää kokeilla!
VastaaPoistaJoo, Amaretto on huippuhyvää, etenkin leivonnassa ja jälkiruuissa.
VastaaPoista