perjantai 27. heinäkuuta 2012

Mustikka penni

Tuoreet suomalaiset marjat ovat niin hyviä, että tulee melkein surku sitä osaa maailman väestöstä, joka joutuu tyytymään mangoihin ja papajoihin. Marjat maistuvat perinteisilläkin tavoilla: maitoina, kermavaahdon tai vaniljakastikkeiden kanssa - mutta joskus on kiva laittaa jotain vähän juhlavampaa ja erilaista.

Tämä ohje on peräisin toukokuun 2009 Glorian artikkelisarjasta, jossa joku julkkis esittelee kymmenen parasta ruokaansa. Tällä kertaa vuorossa oli Marko Paananen ja hän kertoi Blueberry Penny -ohjeensa olevan peräisin amerikkalaiselta pomoltaan. Itse korvaan tuon rasvaisen ranskankerman ruokajogurtilla (rasvaa 10 %). Ohje on niin yksinkertainen, että se onnistu varmasti myös veneessä, jos on sattunut saamaan saaliiksi saariston sinistä kultaa.

Huom: ethän aja jos syöt, Amaretossa on 28 % alkoholia ;)




Mustikka penni (reilu annos 2:lle)

4-6 dl tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita

kastike
 2   dl ruokajogurttia (tai ranskankermaa)
1/2 dl sokeria
1/2 dl mantelilikööriä (Amarettoa)


2 kommenttia:

  1. Ohje kuulostaa lumoavan raikkaan ihanalta. Amaretto on ykköslikööri <3. Pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Joo, Amaretto on huippuhyvää, etenkin leivonnassa ja jälkiruuissa.

    VastaaPoista