Ohje on ollut minulla kauan, enkä muista enää sen alkuperää. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin nimenomaan vuohenjuustoa, mutta en osaa sanoa että oliko se tuorejuusto- vai homejuustoversiota.
Jos joku vielä välttelee perunoita hiilihydraattien vuoksi, niin nykytiedon mukaan uudet perunat ovat superruokaa. Niiden tärkkelyspitoisuus on pieni ja energiaa niissä on 30 % vähemmän kuin pastassa. Perunassa on paljon C-vitamiinia, B-vitamiineja, magnesiumia ja kaliumia. Tässä muutamia helppolukuisia lähteitä uusien perunoiden terveellisyydestä. Sitä tuoretta lähdettä en löytänyt, jossa kerrottiin uuden perunan sisältävän painonhallintaa tukevia aminohappoja, joiden määrä lisääntyy, kun keitetty peruna on jäähtynyt - eli juuri salaattikäytössä.
IL 8/2009: Neljä yllättävää terveyshyötyä perunasta
IL 6/2010 Peruna on terveyspommi
Aamulehti 9/2011: Myytti murtui - peruna ei lihotakaan vaan hoitaa terveyttä
Peruna-persikkasalaatti (4:lle)
4 kpl persikoita tai nektariineja
750 g uusia perunoita
150 g fetajuustoa tai vuohenjuustoa paloina
150 g tuoretta pinaattia
suolaa
mustapippuria
salaatinkastike
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sinappia
1 rkl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
- Keitä uudet perunat, anna niiden jäähtyä hieman ja leikkaa ne kuutioiksi. Ripottele perunoille hieman suolaa, jos säästit niiden mineraaleja jättämällä suolan pois keitinvedestä.
- Pese persikat huolellisesti ja kuutioi ne. Voit myös kuoria ne leikaamalla hedelmän pintaan ristiviillon ja kastamalla ne perunoiden keitinveteen, jonka jälkeen kuori on nyljettävissä irti.
- Laita paloitellut perunat, juusto ja persikat kulhoon.
- Sekoita salaatinkastike ja kaada se kulhoon muiden ainesten päälle. Sekoita hyvin. Perunat imevät kastikkeen makua parhaiten, kun ne eivät ole jäähtyneet vielä täysin kylmiksi.
- Lisää huuhdetu pinaatti salaattiin.
- Ripottele päälle vielä hieman mustapippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti