tiistai 1. toukokuuta 2012

Ruokaisa rouskuva salaatti


Kukkakaali on siitä hyvä salaatin raaka-aine, että se säilyy nahistumatta melko pitkään. 100 grammassa kukkakaalia on muiden hyödyllisten ravintoaineiden ohella päivän C-vitamiinit ja magnesiumit. Avokado puolestaan on hyvien rasvojen maukas lähde (mm. linoli- ja alfalinoleenirasvahappoja). Sitruunan kuoressa on sitä aineenvaihdunnalle hyvää tekevää limoleeniä. Puolikkaasta purkista raejuustoa saa kivasti proteiinia (16,5 g) ja yhdessä hiilaripitoisen maissin kanssa se pitää nälkää.  

Jääkaappitilaa näistä aineksista vaatii raejuustopurkki ja melonin pala. Huonosti säilyvän melonin voi korvata jollain muullakin tuoreella hedelmällä tai esim. säilykeananaksella. Tätä salaattia on mukava syödä, koska siihen on pakattu kukkakaalin ja kurkun rouskuvaa rapeutta, avokadon ja raejuuston pehmeyttä, hedelmän makeutta ja purjon kirpeyttä.



Kukkakaali-maissi-raejuustosalaatti (pääruuaksi 2:lle)

1                    pieni kukkakaali
pätkä             purjoa tai sipulinvarsia
1 prk              raejuustoa
1 prk/pussi    säilyke- tai pakastemaissia
½                   tuorekurkku
¼                   cantaloupe-melonia
1                    avokado
tilkka             sitruunamehua ja ripaus sormisuolaa

valmista ranskalaista salaatinkastiketta (esim. Dennis)
pippuria ja raastettua (luomu-)sitruunankuorta, tai veneessä sitruunapippuria


1. Jyrsi kukkakaali muruiksi veitsellä
2. Kuutioi kurkku ja meloni ja viipaloi purjo tai sipulinvarret
3. Kuutioi avokado ja valuta palojen päälle heti tilkka sitruunamehua sekä ripaus suolaa
4. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää päälle salaatinkastiketta, pippuria ja sitruunankuorta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti