Kukkakaali on siitä hyvä salaatin raaka-aine, että se säilyy
nahistumatta melko pitkään. 100 grammassa kukkakaalia on muiden
hyödyllisten ravintoaineiden ohella päivän C-vitamiinit ja magnesiumit. Avokado
puolestaan on hyvien rasvojen maukas lähde (mm. linoli- ja alfalinoleenirasvahappoja).
Sitruunan kuoressa on sitä aineenvaihdunnalle hyvää tekevää limoleeniä. Puolikkaasta purkista raejuustoa saa kivasti proteiinia (16,5 g ) ja yhdessä
hiilaripitoisen maissin kanssa se pitää nälkää.
Jääkaappitilaa näistä aineksista vaatii raejuustopurkki
ja melonin pala. Huonosti säilyvän melonin voi korvata jollain muullakin
tuoreella hedelmällä tai esim. säilykeananaksella. Tätä salaattia on mukava syödä, koska siihen on pakattu kukkakaalin ja kurkun rouskuvaa rapeutta, avokadon ja raejuuston pehmeyttä, hedelmän makeutta ja purjon kirpeyttä.
Kukkakaali-maissi-raejuustosalaatti (pääruuaksi 2:lle)
1 pieni
kukkakaali
pätkä purjoa tai sipulinvarsia1 prk raejuustoa
1 prk/pussi säilyke- tai pakastemaissia
½ tuorekurkku
¼ cantaloupe-melonia
1 avokado
tilkka sitruunamehua ja ripaus sormisuolaa
valmista ranskalaista salaatinkastiketta (esim. Dennis)
pippuria ja raastettua (luomu-)sitruunankuorta, tai veneessä sitruunapippuria
1. Jyrsi kukkakaali muruiksi veitsellä
2. Kuutioi kurkku ja meloni ja viipaloi purjo tai sipulinvarret3. Kuutioi avokado ja valuta palojen päälle heti tilkka sitruunamehua sekä ripaus suolaa
4. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää päälle salaatinkastiketta, pippuria ja sitruunankuorta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti