maanantai 7. toukokuuta 2012

Purjehduskoulurepun pakkaamista


Kevät tulee, mutta meri muistelee vielä kylmissään talvea. Pähkäilin eilen mitä kaikkea pitäisi pakata purjehduskoulun treeneihin: täksi illaksi, keskiviikoksi, perjantaiksi ja pitkäksi lauantaipäiväksi. Viime yönä oli ollut pakkasta, sillä katot olivat aamulla kuurassa. Foreca lupaa illaksi pilvipoutaa, +7- +11 astetta ja 2-4m/s sw-tuulta. Sadepurjehdusta saattaa olla luvassa perjantai-illalle ja lauantaiksi.

Tuo purjehduskassi on muuten suurin varustekassi, mikä minulla on missään harrastuksessa koskaan ollut. Syytä onkin, koska sää on muuttuvaista ja näillä leveysasteilla ei kauheasti pikkushortseissa purjehdita.Michelin-hahmona tarkenee yleensä kivasti ja se saavutetaan kerrospukeutumisella. Alle hengittävä kerrasto, sitten lämpökerrokseen fleeceä: sekä pöksyt että säätilaan nähden sopivan paksu pusakka. Hupulliset on kyllä vähän hankalia takin kanssa…Päällimmäiseen kerrokseen purjehdushousut, joita kutsun muumipöksyiksi. Nimitys johtuu arvatenkin siitä, että ne lököttävät hassusti pepusta. Tähän aikaan keväästä varaudun kylmään korkeakauluksisella offshore-takilla… Joo, heija Sverige vaan! Mikä ihmeen mieltymys mulla oli näihin väreihin silloin vuosia sitten?Sitten tuli hankala paikka: pipo ja hanskat. Oikein kylmällä kelillä suojaan tassut mielelläni snoukkarukkasilla ja ne toimivat kyllä ruorissa, mutta eivät köysien kanssa. Sormenpäättömille purjehdushanskoille ei taida olla vielä käyttöä, mutta nuo Haltin coretex-hanskat ovat aika hyvät geneeriset seikkailukäsineet. Sateella tai kovemmalla tuulella turvaudun tuohon mustaan "foliohattuun", eli pipoon, jossa on päällisen ja vuoren välissä täysin tuulen ja sateen pitävä, mutta hengittävä kalvo (porelle-materiaalia). Normikelillä kelpaa tavallinen pipo. Kaulaan tarvitaan joka tapauksessa villainen buff, ettei iske niskakramppi.Kenkien valinta on vähän haastavaa, koska nilkat palelevat helposti. Yleensä käytän valkoisia tennareita, mutta jos joudun märkään veneeseen (606), ovat Hai-saappaat varmempi valinta. Sitä paisti niihin mahtuu villasukat. Tiesitkö että ihanasti retrot Hai-saappaat on kehitetty Suomessa juuri purjehtijoiden tarpeisiin?
Liiveiksi napaan tässä vaiheessa mukaan miehen Spinlockit ja omat ostan sitten, kun oma vene on vesillä. Lisäksi tarvitaan aurinkolasit, jos ei muuten niin vaaleilla linsseillä tuulilaseiksi. Kännykkä pakataan tietenkin suojapussiin. Ostin meille molemmille joululahjaksi tuollaisen 100 % vesitiiviin Ortliebin Safe-It kännykkäpussin, jonka läpi kosketusnäyttökin toimi ihan hyvin. Ainoa vähemmän kätevä juttu on puhelimen keplottelu pitkän viivoittimen kanssa tuohon nahkeaan ja napakan kokoiseen pussukkaan.Evääksi vielä vesipullo, reipas retkimieli ja vähän jedi-forcea (pitkän työpäivän päälle). Näillä mennään!

2 kommenttia:

  1. Hyvin varustauduttu - näillä pärjää jos millä! Erityisesti nuo ihanat vaalenanpunaiset villasukat pisti silmään : ) Tuiki tarpeelliset nekin.

    VastaaPoista
  2. Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain... pinkkiä. Noissa vaaleanpunaisissa villasukissa on erittäin ei-merellinen kissa-kirjoneule ;)

    VastaaPoista