perjantai 23. toukokuuta 2014

Oudon sattumuksen siirtopurjehdus


Kaminami purjehdittiin tänään lähemmäs kisa-aluetta parkkiin. Tällaisia purjehduspäiviä ei ole näillä leveysasteilla yhtään liikaa: oli lämmintä, valoa ja kivasti tuultakin. Alkumatkan ajoimme kuitenkin koneella luovimisen sijaan. Sen jälkeen merellä tapahtui jotain ennen kokematonta: linnunmuna putosi päähäni!Miehet siis nostivat isopurjetta, jonka laskosten välistä löytyi linnunpesä. Yllätys oli suuri, sillä Kaminami oli ehtinyt olemaan jouten satamassa vain viisi vuorokautta. Siinä vaiheessa oikein säikähdin, kun laskosten kätköistä sinkoutui vielä pikkulinnun muna päähäni ja siitä liiskaksi takakannelle. Voivoi...Miten joku lintupari voi viidessä päivässä ryhtyä alivuokralaiseksi ja perustaa vielä perheenkin? On niiden murhe varmaan nyt suuri, kun uusi koti osoitteesta laituri 1, paikka n:ro: xyz onkin hävinnyt. Isi-Kippari aikoo kuulemma nyt taivastella muille karhu-vaareille että: "On se nykyajan nuoriso ihan toivotonta: ensin hankitaan vene ja sitten ei purjehdita. Linnut vaan pesivät purjeissa."Vene kulki ihan kivasti, parhaimmillaan codella zerolla 8,69 solmua ja vähän harmitti että se 9 m/s puuska tuli heti sen jälkeen kun code oli laskettu. Oikein kunnon vauhtiin emme ole vielä tänä keväänä päässeet. Oli kuitenkin hienoa saada sen verran tuulta, että miehet pääsivät vielä kolmannen kerran vähän treenaamaan ennen huomista kisaa. Heidän puuhiaan seuratessani huomasin taas, että olen todella talviterässä, mutta vielä täytyy malttaa tämän käden kanssa. Kameraa pystyn sentään käyttämään ja tekemään kaikenlaisia pikkujuttuja purjehduksessa. Viikkoa ennen juhannusta kättä leikataan sitten seuraavan kerran ja syksyllä mahdollisesti vielä kolmannen kerran.
Oli kyllä hieno päivä merellä. Niin hampaat irvessä ei kukaan treenannut, että emme olisi pulla-kaffeita ehtineet juomaan ja höpisemään kuulumisia. Kuuman päivän päätteeksi olen nyt nesteyttänyt kipparia ja marinoinut vielä vitamiineissa ja magnesiumissa. Katsotaan jos saisin hänet vielä ajoissa nukkumaankin, sillä huomenna on herättävä joskus kello 6.20.
4 kommenttia:

 1. Tsemiä kisoihin! Minun puoliso pääsee paljon kivemmalla heräämisellä, kun ratakisat on melkein vieressä. Mä olen marinoinut hänet faron illallisella ja vähän kuohuviinillä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea myös sinne ratakisailuun! Kiitos myös marinaadi-reseptistä; se kuulosti paljon houkuttelevammalle kuin meidän koti-wokit ja berocca-lasilliset :)

   Poista
 2. Hirmuisesti kisaonnea Kaminamille ja miehistölle! Meillä myös jännitetään pojan arvokisakarsintoja tänä viikonloppuna. Toivottavasti riittää tuulta helteestä huolimatta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi ja onnea myös sinne juniorin astetta-paria vakavampaan kisaan! Eilen oli tosiaan kivasti tuulta sisäsaaristossakin lämmöstä huolimatta ja ainakin ne vielä lupasivat saman tapaista täksi päiväksi.

   Poista