keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Ensikisajännitystä


Kaminamin ensikisa - Kihti TwoStar  - on Turun Pursiseuran (TPS) ja Gullkrona Kryssarklubbenin (GK) järjestämä LYS-purjehduskilpailu kahden hengen miehistöllä. Se purjehditaan ensi lauantaina 24.5. Saaristomerellä. Reitti kulkee tänä vuonna Airiston lomahotellin sataman edustalta Pohjois-Airistolta - GK:n saaritukikohdan Porthamnin edustalle (Tammon pohjoispuolella, N60 08,06', E22 17,06') ja radan tavoiteaika on kilpapurjehdusluokassa 6-8 tuntia. Automaattiohjauksen käyttö on tässä kisassa sallittu.Viime vuonna kisassa oli mukana 15 venettä, mutta tällä kertaa mukaan on ilmottautunut ilahduttavasti lähes tuplamäärä: 27 venettä.Näistä veneistä Kaminamilla on selkeästi korkein LYS-mittaluku (1,38). Tämä on sen ensimmäinen LYS-luku, joten katsotaan miten se nyt toimii. Seuraavina tulevat Elan 350 (1,29), Elan 37 (1,28) sekä Finngulf 39, Finngulf 391 ja Melges 24 (1,27). Siinä pitää Kaminamilla mennä kaikki aika lailla nappiin ja tuulen olla sopiva, jotta olisi mahdollisuuksia menestyä. Omasta mielestäni osallistuminen ja kisafiilis on tärkein, ei voitto - Kipparista en ole ihan varma...Kaminami on valmiina ensimmäisiin kisoihinsa - minä en - mutta onneksi Isi-Kippari tuuraa ja vene kulkeekin sen myötä varmasti paremmin. Namunen on ollut koko kevään aika tiukalla varustedietillä ja on nyt lähes minimi-kisapainossaan. Ei siis ihan, sillä mm. painavat sohvat ja patjat ovat paikoillaan siltä varalta, että miehistö yöpyy reissussaan.

Valmistautuminen etenee aikakataulun mukaan. Tänään kasataan loppuja varusteita ja hankitaan kisamuonat. Torstaina ohjelmassa on kipparikoukous, jossa julkistetaan muutama erilainen reittivaihtoehto. Ilta menee varmasti reittien syöttämiseen karttaohjelmaan ja strategian pohtimiseen. Lopullinen reitti valitaan kisa-aamuna ja ilmoitetaan vasta hetki ennen starttia. Reittivaihtoehtoja on monta, koska valitun reitin pitäisi olla purjehdittavissa 6-8 tunnissa kisapäivän tuuliolosuhteissa. Perjantaina Kaminamilla on siirtopurjehdus lähemmäs starttialuetta, johon lähden mukaan fiilistelemään. Lauantaina sitten pamahtaa kisan startti (alk. klo 10.25). Täytyy taas rääkätä vähän kipeää kättä ja ajaa Airiston matkailuhotellille seuraamaan startin onnistumista. Jospa sieltä kallioilta saisi jonkun kuvankin!Jo nyt jännittää ihan valtavasti, mutta sellaisella kepeällä ja mukavalla tavalla. En harmittele sitä, etten itse ole nyt kisaamassa, pääasia on että mies pääsee ja sai hyvän miehistön. On todella hienoa, että pursiseurat järjestävät tällaisia matalan kynnyksen leppoisia kisoja, joihin voi osallistua vaikka pariskuntana - kuten meilläkin oli alun perin tarkoitus.

Pidän tietysti peukkuja Kaminamille, mutta lisäksi kauniille Swan 36 Ledalle, jossa jouduttiin myös etsimään viime hetkillä sijainen gastiksi. Toivotaan mukavaa tuulta ja kisailoa kaikille osallistujille!6 kommenttia:

 1. Voi, täälläkin jännitetään jo kovasti. Tsemppiä miehistölle ja iloa kisaan =).

  VastaaPoista
 2. Hei
  Onnea matkaan ja hyviä trimmejä!

  VastaaPoista
 3. Raporttia odotellessa... Odottavan aika on pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiveeseesi on vastattu ennätysnopeasti 9 minuutissa - raportointi on alkanut :)

   Poista