lauantai 31. toukokuuta 2014

Muutto Kaminami-mökkiin


Kisojen jälkeisellä viikolla on ollut kylmää ja aika koviakin tuulia. Elämäämme on kuitenkin onnellistanut "muutto veneeseen", eli Kaminamin kisoja edeltänyt varustedietti ja kisapainossa sinnittely on nyt ohi. Täysi yöretkivarustus on kärrätty tällä viikolla Kaminamiin ja mieli haikailee jo saaristoon.Ajolanrannan tunnelmaa sulostuttaa viikko sitten kautensa avannut kesäkahvila Aava. Tänä vuonna myynnissä on myös lähituottajien vihanneksia, uutta perunaa sekä viikonloppuisin Aavassa leivottua tuoretta leipää. Torstaina miehelläni kävi kirjaimellisesti mieletön munkki, kun nappasin hänelle Aavasta mukaan supertuoreen sokeroidun herkun kaakaon seuraksi.
Ei se veneeseen muuttaminen niin totista touhua ole, ettei ehtisi kaffettelemaan villasukkasillaan ja nautiskelemaan uudistetusta "lueskeluloungesta" (keulahytistä). Raaskimme ottaa käyttöön Äiti-Kipparin ja Isi-Kipparin teettämät Kaminami-nimikoidut servetitkin. Sisustuksen uudistuksista on tulossa lähiaikoina jonkinlainen oma postauksensa, mutta tarkimmat ehkä jo huomasivat ettei keulahytin seinä enää kiiltele hiilikuituisena.
Kun torstaina saimme viimeiset retkikamppeet veneeseen, niin perjantaina mies ilmoitti onnellisena: "Mulla on tiimi!" Eli näköjään Kaminami tyhjennetään parin viikon kuluttua Pyytinkarin kisoihin. Tämä tuli vähän yllätyksenä, mutta menkööt, toivun itse silloin seuraavasta etukäpälän operaatiosta.

Tänään käymme juhlimassa parit lakkiaiset ja sen jälkeen olisi tarkoitus vielä illalla karata ensimmäiselle yöretkelle. Todennäköisesti päädymme pursiseuran Pyytinkarille ja seilaamme sieltä sunnuntaina sopivan pituista kiertoreittiä kotisatamaan. Oikein odotan veneeseen nukahtamista; on viileää, laineet liplattavat, ehkä tuulikin vähän viuhuu, tietää olevansa lähellä saariston luontoa ja mukana on kaikki oleellinen ei mitään turhaa. Yksinkertainen elämä lähellä luontoa tärkeimmän ihmisen kanssa on perustavanlaatuista onnea!


Mukavaa viikonloppua ja suotuisia tuulia!
  

10 kommenttia:

 1. ja Mikolan tilan tuotteet ovat luomua :) Pysähdymme aina tilalla ostoksilla mökkimatkalla (ja kotimatkalla myös).

  VastaaPoista
 2. Juuri tuollainen tunnelma ja oleilu luonnon helmassa kruunaa tämän harrastuksen (kaiken muun päälle). On niin ikävä tuota olotilaa, että se mielessä mennään vielä joskus kohti tulevia unelmia…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En epäile yhtään, etteikö teillä olisi puhtia ja kykyä toteuttaa ne seuraavat purjehdusunelmannekin. Toisaalta se merenäärellä luonnonhelmassa yksinkertaisen ihanan elämän viettäminen läheisten kanssa onnistuu varmasti hyvin myös saaristotiluksilta käsin? :)

   Poista
 3. Ihanaa, että pääsitte viimein yöretkelle! Venessä on tosi kiva nukkua yleensä. Vain kerran minulta meinasi mennä hermot, kun tulli satamaan ja vene tempoi koko yön köysien varassa. Suunnittelin jo, että otan peittoni ja menen kuusen juurelle maihin nukkumaan =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten, että on veneessäkin joskus huonoja öitä: öykkärikemut naapuriveneessä, tuuli riepottaa ja nykii,i laineet paiskovat eneen perää, jonkun veneessä jokin kilkutta koko yön tai on ällistyttävän kuuma ja kostea sää. Mutta noin pääosi veneessä tai teltassa nukkuminen on Suomessa ihanaa. Viime talvena pohdimme yhden kamun kanssa että alamme silti olemaan liian vanhoja yöpymään bambumajoissa tropiikissa. Jotain mukavuuksia ja turvallisuutta on sentään hyvä olla ;)

   Poista
 4. Voi miten viihtyisä tuo teidän "lueskelulounge" onkaan! Meillä on ensi keväänä edessä sisäverhoilujen vaihtaminen ja jotain nykyistä vaaleampaa ja raikkaampaa ilmettä kaipailisin kovasti. Mielenkiinnolla odotan sisustusaiheisia postauksiasi :)
  Tämän postauksen viimeisimmissä lauseissa kiteytit hienosti tämän harrastuksen parhaat puolet ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ansku :)
   Sisustaminen on mukavaa hommaa. Purjehduksen parhaista puolista jäi tuossa vielä mainitsematta ainakin vauhdin hurmat ja mielekäs tiimityö ;)

   Poista
 5. Moikka! Olen uusi lukijasi, löysin tänne Norpan blogista :) Ollaan tavattu joitakin vuosia sitten erään tutkimuksen haastatteluiden parissa, näytit tutulta ja kaivelin muistilokeroitani :) Tosi kiva blogi sinulla ja kyllä teillä on upea Kaminami! Tuosta tynnyrisaunan sijainnista, olikohan tuo Mustaluoto Ruotsalaisen eteläpuolella? Jos on, niin silloin kyseessä on NPS:n aivan uunituore sauna, joka on juuri pari viikkoa sitten saatu punnerrettua paikalleen. Ja on muuten hyvät löylyt tuossa "tuubissa"! :) Jos sinulle sopii, niin voisin mielelläni jäädä seuraamaan blogiasi. Kirjoitat hyvin ja kuvasi ovat upeita! :) terveisin Salla S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Salla,
   Kiitos ja kiva kun löysit tännekin :) Luinkin hiljattain jostain paikallislehdestä, että olet aktiivisesti mukana purjehdustouhuissa.

   Joo, tuo taitaa tosiaan olla sama tynnyrisauna. Hauskaa miten sen salaisuus aukeni täällä pala palalta.

   Poista