maanantai 19. toukokuuta 2014

Kisatreeniä suotuisissa tuulissa


Kiitos kaikille suotuisia tuulia toivottaneille - nyt niitä saatiin! Tähän mennessä on pääsääntöisesti tuullut mukavasti viikolla mutta viikonlopuksi hyvää purjehdustuulta ei ole riittänyt. Lauantaina saimme sisäsaaristoonkin sekä aurinkoa (+18-22) että 5-6 m/s etelätuulta. Kyllä kelpasi Tean Muru-Kippari & Isi-Kipparin treenata ja minun istua kamerani kanssa kyydissä käsipuolena.Miehet saivat harjoiteltua roolejaan ja manöövereitä ihan kahdestaan, minä koitin pysyä pois tieltä.
Ympyrän muotoisella n. 29 mailin lenkillä he pääsivät purjehtimaan monessa tuulensuunnssa ja eri purjeilla. Isi-Kippari vastaa ensisijaisesti ohjaamisesta ja mieheni purjetrimmeistä ja navigoinnista.Luovilla tiimi sai Kaminamin kulkemaan 93-105 % tavoitenopeuksista. Isi-Kippari nosti rinta rottingilla tavoitteensa 110 % odotetusta suorituskyvystä. Nauroimme sille, mutta hetken kuluttua hän saavuttikin sen - vähäksi aikaa. Nauroimme vielä enemmän: "No nyt se ajaa sitä 110 prosenttia!"Ryhmäkuva: koko tiimi ja vasemmalla "mediahenkilö", joka ei saanut osallistua varsinaiseen purjehdukseen.Kesäinenkin päivä on vilpoisa vastatuulessa. Esimerkiksi pipo oli vielä luovilla tarpeen ja sen jälkeen olin taas niin peikkotukka, että pidin sitä loppupäivän vaikka oli lämmin. Lippis on vähän hankala kuvatessa.Saariston lehtipuut vihertävät yhä kesäisemmin ja lintujen lentoliikenne on vilkasta. Luuta ja verta -tilanteet olivat ilmataisteluissa tavallisia. Nyt kun olin täysin matkustajana veseessä, niin oivalsin muutamia juttuja tuon 70-300 mm objektiivin käytöstä ja lentävien kohteiden kuvaamisesta. Yhteenvetona: se on haastavaa, eikä hyvillä laitteilla voi paikata taitojen puutteita tässäkään asiassa.

  

Luoviosuuden jälkeen tiimi nosti vauhtipurjeet: ensin code zero sivutuulelle ja hoplaa - tulihan sitä vauhtia lisää!
Ohitimme lähivesiemme kummitussaaret, Stora ja Lilla Äggskärin. Kun katselin sitä merimetsojen lentoliikennettä katastrofialuetta muistuttavilla saarilla, tuli mieleen alien invaasio -genren elokuvat. Onneksi nuo otukset ovat ilmeisen paikkauskollisia ja pysyvät kerran tuhotulla saarellaan niin kauan kuin sinne mahtuvat.Myötätuulelle nostettiin iso genaakkeri - Lumikki. "Päivän kasit" saatiin rikki, kun tuulta oli 6 m/s.
Moni oli lähtenyt kotisatamasta täksi viikonlopuksi merelle ja lähivesilläkin oli muita seilaajia. Kyllä siinä silmä lepää, kun näkee purjeveneen aurinkoisella merellä. Se on vähän sama tunne kun katsellessa heppojen laiduntamista vihreällä niityllä.
Tiimi oli tyytyväinen tähän toiseen ja samalla viimeiseen kisatreeniinsä. Ensi lauantaina Kaminami kisaa jo Kihti TwoStarissa. Leikkimielellähän näihin kisoihin lähdetään, mutta silti on sellainen kiva pieni jännitys ja hymy päällä tässä kisapäivää odotellessa. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!8 kommenttia:

 1. Jeps!
  Kuvat ihan ok, kerronta "TOSI" lapsellista ja tappavan seikkaperäistä.
  Ja pahoittelen, vene ei todellakaaan" aistikas ulkopäin, mutta vain minun mielestä!
  30 vuotta kun purjehtii, ei jää aikaa moiseen jaaritteluun, ehkä tässä iässä aistit on jo muualla, kuin kahvikuppien ja villapipoisten "isien", "äijien kuvaamisesssa!
  Samaa mieltä yhdestä asiasta merimetsoja ei tarvita yhtään enempää
  Myötäisiä tuulia ja iloa purjehdukseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi
   Tämä blogi ei välttämättä tästä miksikään muutu, koska en tätä työkseni tai muiden miellyttämiseksi pidä. Älä hyvä ihminen kiusaa itseäsi seuraamalla tätä, jos tulee syystä tai toisesta yhtään paha mieli! Netissä on varmasti sinulle paremmin sopivia blogeja tai voit perustaa vaikka ihan oman ;)

   Poista
 2. No johan on anonyymejä liikkeellä. Upeita kuvia mahtavalla fiiliksellä. Mielenkiinnolla odotan tulevia kisaraportteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marko
   Joo, huomasimme että sullakin... Kisaraportteja on ihan varmasti tulossa ja ainakin joku GoPro-kuva saadaan siihen mukaan.

   Poista
 3. Jälleen ihania kuvia! Tuo vertaus hevosesta vihreillä niityillä oli mainio =). Itseasiassa todella osuva, se on just niin. Purjevene ja meri kuuluvat yhteen kuten se hevonen ja niitty. Tsemppiä ja kisa onnea tulevaan kisaan, minä pidän kovasti peukuja. Toki voitto ei ole tärkein, mutta varmasti se tuntuisi mukavalta (miten niin minä olen kilpailuhenkinen =D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka
   Mä luulen kanssa, että miehillä on siellä kivaa ja ovat aika innostuneita tekemään myös kaikkensa voittaakseen. Varsinkin Isi-Kippari kisaa aina ihan täpöllä :)

   Poista
 4. Hienoja kuvia ja fiiliksiä oli täällä taas kerran tarjolla! Vaikka itse en purjehduksesta juuri mitään ymmärräkään, niin fiiliksissä elän mukana ja minusta on todella mielenkiintoista lukea kaikesta mahdollisesta veneilyyn, purjehdukseen ja ylipäänsä vesillä liikkumiseen liittyvästä, myös veneiden kunnostuksesta sekä niiden sisustamisesta ja kaikenlaisesta tuunailusta =D Tsemppiä teille tulevaan kisaan, täälläkin peukut pystyssä Kaminamin puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku
   Sulla on tosiaan aika laajat preferenssit blogeille :) Kiitos tsempeistä! Nyt jännittää vielä pikkuisen enemmän, kun moni muukin on hengessä mukana!

   Poista