sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kihti TwoStar 2014 osa 1 - starttitunnelmia


Kaminamin ensikisat on nyt onnellisesti purjehdittu ja raportti kisan kulusta jatkuu lähipäivinä. Sijoitusta emme tiedä vielä itsekään, mutta eiköhän tuo viimeistään maanantaina selviä. Aloitetaan kuitenkin starttihetken tunnelmista. Kisa käytiin lämpimänä päivänä (+26) ja kevyehköissä tuulissa. Mikäs siinä, eväitä ja pitkien kisojen kokemusta oli runsaasti Kaminaminkin miehistöllä.Olin kuvaamassa starttitunnelmia Paraisten Airiston matkailukeskuksen laiturilla. Siinä oivalsi taas yhtä sun toista purjehduskisojen kuvaamisesta - tekemällä oppii. Pyrin kuvaamaan jokaisen kisaveneen, koska tiedän miten kiva on saada omasta veneestään purjehduskuvia. Veneiden yksilökuvia toimitetaan lähiaikoina kippareille sähköpostitse ja yleiskuvia GK:n kautta.Sain nopeasti seuraa laiturin kisakatsomoon ja mieheni edellisen veneen gasti toi jopa Kaminamille vanhan perinteen mukaiset karvanopat onnea tuomaan. Tosin ne eivät ehtineet Kaminamin kyytiin, mutta nykyajan nopat vaikuttavat kuulemma etänäkin esimerkiksi käsilaukustani käsin. Onpa huipputeknologiaa!

Osallistujien määrä oli lopulta 29, joista 14 purjehti "isojen veneiden" LYS1-kilpapurjehdusluokassa, 9 "pienempien veneiden" LYS2-kilpapurjehdusluokassa ja 6 retkiluokassa, jossa ei saanut käyttää spinnua mutta lapset saivat osallistua mukana. 
Laiturilla veikattiin Kaminamia voittajaksi jo ennen starttia, vaikka sen mittaluku on varsin korkea. Onneksi Kaminamin miehistö ei näistä ennakkopaineista tiennyt! Mieheni piti pahimpina Kaminamin kilpailijoina kokenutta kisavenettä X332 Dat wor et sekä viime vuoden Kihti TwoStarin voittanutta Finngulf 39 Xanthea.
Tässä lipuu se kaunis "joutsen 36" - Leda... Se on ihan toista rotua kuin meidän vene - Ledalla purjehditaan vaaleansinisiin satuihin. Starttialueella kokeneemmat kisaajat hipoivat hallitusti toistensa kylkiä pörrätessään. Muistan joskus kiljahdelleeni mm. match race -kisojen katsomossa, kun touhu alkoi näyttää huvipuiston törmäilyautoriehalta. Mutta tälläkään kertaa ei kolissut ja ainahan se vaan "näyttää pahalle sinne laituriin", vaikka välimatkaa on kuinka paljon...Kaminamin miehistö ei myöhästele. Tiimi oli kisa-aamunakin paikalla melkein tunnin ennen starttia - varmuuden vuoksi. No ehtivät ainakin tekemään kunnon alkulämpän.
  


Miehistöt jännittivät tietysti lopullisen radan valintaa. Kilpailutoimikunta nosti lopulta ylös lipun numero 3. Mieheni oli hieronut silmiään - mutta totta se oli. Rata 3 tarkoitti piiiitkää luovia kevyessä tuulessa ja tuo 6-8 tunnin tavoiteaika olisi vaikeasti saavutettavissa Kaminamillakin. 37,4 mailin kisasta oli siis lähes kaksi kolmasosaa (23 M) luovia ja reilu kolmannes (14 M) genaakkeripurjehdusta avotuulessa.
Seuraavassa raportin osassa, ehkä jo maanatai-iltana,  kuullaan starttitöötti...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti