torstai 25. kesäkuuta 2015

Juhannustaikaa


Keräsin juhannusaattona Karhunmöljästä ainakin seitsemän kukkaa kameraani ja kun aamulla avasin silmäni, oli vieressäni unelmieni prinssi! Lisäksi seurasimme erilaisten lintujen elämää. Lokkeja seuratessaan taas muistaa, miksi tietynlaisia ihmisiä kutsutaan "lokeiksi", mutta on sellainen pieni lokki niin söpö untuvapallero! Joutsen taas on hurjan iso eläin ja jos se sanoisi minulle "pöö" lähtisin heti karkuun. Karhunmöljän joutsen korskui unille käydessään kuin hevonen, eikä häiriintynyt ihmisistä. Tässä siis juhannuksen flooraa ja faunaa...10 kommenttia:

 1. Mahtavaa, miten hyvin taionta onnistui! :D. Ihania yksityiskohtia ja tunnelmia kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pilvi :)
   Olen tehnyt vastaavanlaisen taian jo monena juhannuksena ja aina toimii! :) En oikein tiedä kuka tässä on se aika epeli: minä taikurina vai tuo toinen unelmien prinssinä.

   Poista
 2. Kyllä meillä on kaunis luonto ja sinulla hienoja kuvia =). Tuo pääsky poijulla oli suosikkini, mutta eka kuva oli ihan super suloinen. Minun juhannustaissa kävi vähän samalla tavalla, prinssi löytyi samasta keulahyvistä =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka :)

   On meillä hyvät taiat ja prinssit :D Hauskaa että tykkäsit just siitä pääskykuvasta, jonka ajattelin jättää kokonaan pois. Mun oma suosikkini on edellisen postauksen koppakuoriainen pihlajankukalla. (Näistä kuvista ehkä tuo pyllähtävä lokinpoika.)

   Poista
 3. Hei,

  aivan ihania kuvia, erityisesti tuo hutera lokkivauva :) Millä kameralla kuvaat? Olen ostamassa järkkäriä, ja vertailen kokemuksia ja kuvia.
  Toinen kysymys: Saaristomerellä törmää varmasti välillä meripartiolaisiin, miltä touhu näyttää? Harkitsemme siis oman lapsemme kohdalla partion aloituksessa nimenomaan meripartiota. Turun seudulla siis asumme, joten Saaristomeri on enemmän kuin tuttu :)
  -kata-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata :)

   tuo lokkivauva kupsahteli nurin ja pahimmillaan pyöri alas kalliota, mutta onneksi pehmoiselle pallolle ei käynyt hullusti.

   Kuvaan pääosin Canon EOS 50D:llä, jossa lyhyempi yleisobjektiivi on EFS 11-85 mm ja merellä kuvaan kaempana olevia kohteita vähän pidemmällä EF 70-300 mm -putkella. Olen ostanut kaiken turun keskustan Rajalasta (vuosia sitten), koska sieltä saa mielestäni reilua ja saavaa palvelua. Jos nyt ostaisin kameraa, saattaisin harkita niitä uudempia minijärkkäreitä. Lähikuvat ja tämänkin postauksen makrokuvat olen ottanut kamerakännykälläni (Samsung Galaxy S Zoom), jonka tekniikka vastaa ammattikuvaajien mukaan hyvää pokkarikameraa.

   Me emme ole kumpikaan olleet lapsina meripartiolaisia, mutta yksi sukuaistyttömme on ohjaajana partioveneessä ja monien purjehduskamujemme lapset ovat meripartiolaisia. Ainakin siellä oppii systemaattisesti merimies- ja matkapurjehdustaidot sekä luontoa kunnioittavat arvot. Mitä vesillä on porukoita nähnyt, niin heillä näyttäisi olevan hauskaa. Jos meillä olisi lapsia, heidät laitettaisiin heti sekä meripartioon että pursiseuran jollakouluun (joka avaa mahdollisuudet myös kilpapurjehdukseen). Sitä olemme joskus senioripurjehtijoiden kanssa pohtineet, että partio on kasvattanut huomattavan joukon Saaristomerellä nyt seilaavista purjehtijoista *hatunnosto*.

   Poista
 4. Oi mitä tunnelmia ja kuvia! Tulipa hyvä mieli tästä postauksesta, kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Kyl maar nää kylmät säät pitää kauniit luonnonkukat kauemmin kukkimassa. Komiaa ja kylymää. Noi lokkikuvat on aivan ihanat. Kukkien yksityiskohdat on kyllä ihmeellisen kauniita. Ihanaa kesän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, luonto pysyy freesimpänä, kun hellelukemat eivät pauku. Emme muutenkaan ole kuumien kesäpäivien ystäviä, ne vetävät helposti voimattomaksi.

   Poista