Tämän hurmaavan ja nälän helposti tyynnyttävän salaatin
reseptin olen poiminut heinäkuun/2011 Gloriasta. Artikkelissa haastateltiin
Etelä-Afrikassa asuvaa suomalaisrouvaa, joka jakoi samalla muutamia paikallisia
ruokaohjeitaan. Ohje sisältää kurpitsaa, jossa on runsaasti ihoa UV-säteiltä
suojaavaa betakaroteenia. Tämä on tällä hetkellä yksi lempisalaateistamme. Olen
tehnyt alkuperäiseen ohjeeseen joitain pieniä omia säätöjä.
En ole vielä kokeillut kurpitsan grillaamista veneen
uunissa, mutta kotiuunissa niistä on tullut hyviä ilman grillivastustakin. Jääkaappitilaa
vie lähinnä vuohenjuusto, mutta suosittelen viileää säilytystilaa myös
päärynälle. Rucola kannattaa ostaa ruukussa ja kurpitsa säilyy aika kivasti
huoneenlämmössäkin. Jos myskikurpitsa on uusi tuttavuus, niin se on pinnaltaan vaalea, sisältä kirkkaan
oranssi ja muistuttaa muodoltaan jättipäärynää. Sen maku on aivan ihana: makeahko ja hieman
bataatin kaltainen.
Kanelinen kurpitsa-vuohenjuustosalaatti (pääruuaksi
2:lle)
1 tl kanelia
2 tl fariinisokeria
suolaa ja pippuria
1/2 dl oliiviöljyä
1 päärynä
1 sitruunan mehu
hyppysellinen chiliä tai cayennepippuria
2 rkl oliiviöljyä
kastike
1/3 dl oliiviöljyä2 rkl balsamicoa
1 rkl juoksevaa hunajaa
tilkka sitruunamehua
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä kurpitsakuutiot uuninpellille ja sivele ne oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle kaneli, fariinisokeri, suolaa sekä pippuria. Paahda uunissa 10-15 min, kunnes kurpitsapalat ovat saaneet hieman väriä ja pehmenneet. Anna niiden jäähtyä.
- Paahda pähkinät kevyesti paistinpannulla. Sirottele päälle oliiviöljyä, ripaus suolaa ja cayennepippuria. Anna jäähtyä ja vastusta kiusausta napostella näitä aperitiiviksi.
- Kuori ja viipaloi päärynä. Purista sen päälle sitruunamehua, jotta palat eivät tummu.
- Sekoita salaatinkastike.
- Kokoa salaatti. Asettele jäähtyneet kurpitsakuutiot lautasille. Asettele päärynänviipaleet niiden päälle ja murenna vuohenjuusto niiden lomaan. Lisää rucola ja ripottele päälle paahdetut pähkinät. Kaada salaatinkastike annosten päälle juuri ennen tarjoilua.
Glorian viinisuositus oli: Nederburg Sauvignon Blanc –valkoviini
(n. 10 €)
Kuulostaapa samalla raikkaalta. Maistuu varmasti kuumallakin säällä.
VastaaPoistaIhana sun aurinkoteemaa jatkava päivitys, beetakaroteenitankkausta :-).
Joo - tästä tuli vähän vahingossa teoriaa käytäntöön vievä osio UV:ltä suojautumiseen :D Vielä kun tulisi vähän sitä aurinkoa näkyviin... Meillä on täällä lounaisrannikolla samaa säätä kuin teillä siellä (äskeisen blogipäivityksesi perusteella).
VastaaPoistaTämä näyttää ja kuullostaa erittäin hyvältä! Pitää ehdottomasti kokeilla. Tuo myskikurpitsa onkin mulle ihan uusi tuttavuus. Näinköhän sitä saa edes mun lähikaupasta :)
VastaaPoistaMyskikurpitsaa ei tosiaan ole ihan joka marketissa. On se niin erilainen kuin esim. tuttu kesäkurpitsa tai "halloweenkurpitsa", että hätätapauksessa se kannattaa korvata ennemmin vaikka bataatilla.
VastaaPoista