Olin haalinut kuluneen vuoden sisällä jostain
naistenlehdestä omenatsatsikin reseptin kokeiltavien ruokien jonoon (jolle ei
loppua näy). Alkuperäisessä yhteydessään sitä tarjottiin punajuuripihvien kanssa.
Me kokeilimme tänään tätä hedelmäistä versiota tsatsikista uusien perunoiden ja
kasvisvartaiden (herkkusieni – maissi – kesäkurpitsa – banaani – sipuli
grillauskastikkeella) kanssa. Kirpeän makean suolaisen raikas ompputsatsiki sopi
hyvin perunoiden kanssa ja erinomaisesti vartaiden kanssa. Uskoisin sen raikastavan
ja tasapainottavan kivasti myös soijapihvejä tai grillattua lihaa/makkaraa.
Granny Smith omena on loistava salaateissa, koska se ei tummu helposti ja siinä on riittävästi hapokkuutta.
Yyrttiruukkujen valikoimasta löysin hiljattain Aasian mintun ja se osoittautui
pepsodenttimaista piparminttua pehmeämmän makuiseksi - suosittelen!
2 (pienehköä) Granny Smith omenaa
1 valkosipulin kynsi (tai 1 tl valkosipulijauhetta, jos et halua
jälkimakuja)1 tl hunajaa
3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
suolaa
mustapippuria
- Pese omenat huolellisesti ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
- Murskaa valkosipulin kynsi ja hienonna minttu.
- Sekoita hienonnetut ainekset kulhossa jogurtin kanssa ja mausta hunajalla, pippurilla sekä suolalla.
- Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.
Tätä pitää kokeilla!
VastaaPoista