tiistai 26. kesäkuuta 2012

Halloumia parhaimmillaan

Tämä on lempparisalaattejani ja laitan tätä joskus isot annokset pääruuaksi. Makeanraikkaaksi marinoitu verigreippi täydentää uskomattoman hyvin suolaisen halloumin makua. Olen erityisesti pippurihalloumin ystävä, mutta tässä salaatissa on jo niin paljon makuja, että maustamaton halloumi toimii parhaiten. Ohje on peräisin (tod.näk 04/2011) Ruoka Pirkka -lehdestä.






Grillijuustosalaatti (4:lle)

1 ruukku       tammenlehväsalaattia
1 ruukku       jääsalaattia
200 g            tummia viinirypäleitä
2 kpl             avokadoa
250 g            halloumijuustoa
½ dl              cashewpähkinöitä

marinoidut verigreipit
1 kpl              verigreippi
2 rkl               valkoista balsamicoa
1 rkl               oliiviöljyä
2 rkl               juoksevaa hunajaa
2 rkl               tuoretta hienonnettua minttua
1 tl                 murskattua roseepippuria
  1. Paloittele verigreippi reiluiksi paloiksi ja poista niistä kalvot. Joskus greipin rakenne hajoaa helposti, mutta se ei haittaa, sillä silppu menee osaksi kastikkeena toimivaa marinadia. 
  2. Sekoita marinadi ja lisää greipit marinadin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa.
  3. Revi huuhdellut salaatit laakealle vadille. Leikkaa pestyt viinirypäleet puoliksi.
  4. Kuutioi avokadot ja lisää ne salaatin päälle. Jos haluat avokadokuutioiden säilyvän kauniimpina, pirskota niiden päälle vähän sitruunamehua.
  5. Paahda cashewpähkinät kuivalla teflonpannulla ja siirrä ne lautaselle jäähtymään.
  6. Leikkaa halloumi 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista viipaleita pannussa välillä käännellen, kunnes juusto saa hieman väriä ja pehmenee.
  7. Nostele greipin palat, juustoviipaleet ja cashewit salaatin päälle. Pirskottele vielä marinadi salaatille kastikkeeksi. 



5 kommenttia:

  1. Mikä tätä Bloggeria vaivaa? Kävin eilen kommentoimassa, mutta näköjään mun kommenttia ei löydykään. Äh, ärsyttävää!

    Anyway, toi resepti kuulostaa ihan mielettömän hyvältä, täytyy kokeilla asap!

    Pystyisitkö muuten ottamaan noi tekstivahvistukset pois? Luulen, että ne on osasyynä tuohon kommenttihässäkkään...

    VastaaPoista
  2. Ihmettelin myös eilen illalla Bloggerin kenkkuilua kun yritin julkaista tuon salaattiohjeen *murinaa*. Mutta kiitti, sain kyllä kommenttisi sähköpostiini, vaikka blogiin se ei jäänyt näkyviin. Ihmettelinkin että mistä syystä olisit itse poistanut fiksun kommenttisi täältä... Syyttävä sormi osoittaa siis Bloggeria ;)

    Otin tekstivahvistukset nyt kokonaan pois, ne ovat muutenkin aika ärsyttäviä. Eipä tässä ole tullut ongelmia asiattomuuksien kanssa ja jos tulisi, voisi asetuksia taas säätää.

    VastaaPoista
  3. Nam nam Halloumia. Herkulliselta yhdistelmältä kuulostaa. Täytyy kokeilla. Mmm.. ja punaviiniä :-)

    VastaaPoista
  4. Näin kesäisin on ihana kokeilla uusia salaattireseptejä, kun täällä pohjolassakin on edes hetken maukkaita, auringon makuisia vihanneksia. Se aika on valitettavan lyhyt. Näihin aikoihin mielikuvitus onkin välillä koetuksella, joten kiitos tästä!

    VastaaPoista
  5. Viherrys: Punaviini sopii varmasti parhaiten. Ei muuta kuin maiskuttamaan!

    Pilvi: Totta, nyt on niin hyviä kotimaisia kasvaiksia että välillä iskee esim. karkinhimon kaltainen tomaatinhimo :D Tulikin nyt mieleen vielä yksi ihana peruna-persikka-salaatti jonka voisin myös laittaa tänne. Pitäisi vaan kuvata se ensin... Kiitokset tästä halloumisalaatista kuuluvat ensisijaisesti Ruoka Pirkalle ;)

    VastaaPoista