2 dl tummaa soijarouhetta
n. 1/2 dl ruokaöljyä
2 rkl salsa chipotlea
4 dl vettä
1 kpl kanafondikuutio (Knorr Fond du chef)
1 rkl soijakastiketta (ei välttämätön)
500 g tomaattimurskaa
1 iso sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
yrttimausteita: basilikaa ja timjamia tai pizzamaustesekoitusta
mustapippuria
valkopippuria
(paprikajauhetta)
- Kuumenna öljy pannussa ja sekoita siihen chipotlekastike (varo räiskymistä). Lisää kuiva soijarouhe pannulle ja anna sen imeä mausteöljy. Pyörittele hetki. Öljyä on oltava sen verran, että kaikki soijarouhe saa siitä hieman väriä.
- Lisää vesi ja kanafondi (mielellään siten, että fondi on liotettu lämpimään veteen). Pyörittele seosta hetki pannulla, jotta kaikki neste on hyvin imeytynyt. Siirrä valmis soijajauheliha sitten hetkeksi apulautaselle.
- Laita pannulle tilkka öljyä ja freesaa silputtu sipuli ja valkosipuli.
- Lisää soijajauheliha sekä tomaattimurska sipuleiden joukkoon.
- Anna kastikkeen hautua kunnes se sakenee ja sipulinpalat muuttuvat punaisiksi. Tähän menee noin 15-20 minuuttia, eli viimeistään tässä vaiheessa se pastavesi kiehumaan ;)
- Lisää loput mausteet: pippurit, yrttimausteet sekä mahdollinen paprikajauhe ja soijakastike.
Tarjoile täysjyväspagetin kera. Annosten päälle voi lisätä vielä vähän juustoraastetta, jos sitä on saatavilla.
Kiitos vinkistä! Täytyisi testata kotona mitä pikkujuniorit chipotlesta tykkää ja lisätä veneruokavalioon
VastaaPoistaChipotle ei jää makuna erottumaan valmiissa pöperössä, eli kastikkeesta ei tule tulinen. Jos haluaa olla oikein varovainen, voi aluksi laittaa vaikka vain 1 rkl chipotlea ja lorauttaa lopuksi vähän enemmän sitä soijakastiketta, jotta saadaan se lihalle ominainen umamin maku ;)
VastaaPoista