keskiviikko 7. elokuuta 2013

Elokuinen ilta veneellä

 
Jäimme taas sunnuntaina venepuuhien päätteeksi suloiseen kotisataamaamme yöksi. Aloimme saada Kaminamia sellaiseen kuntoon että suunnittelimme purjehtivamme sillä loppuviikolla yöretkiä. Saimme luvan käyttää myös pursiseuran satamia, vaikka seuran perälippu vielä puuttuu. 
 

Kaunis ilta meni jotenkin haaveillessa. Edelleen istumme, tuijotamme venettä ja ihmettelemme onko tämä nyt totta, että se on vihdoinkin täällä. Välillä mies havahtuu ja toteaa pontevasti "Ei ne asiat tule valmiiksi tässä istuessa." Johon minä vastaan aina: "Saa tästä vähän nautiskellakin, ei tarvitse koko ajan suorittaa." Vaikka kuinka sanotaan, että esimerkiksi uuden auton tuottama onni kestää tutkimusten mukaan vain pari kuukautta (vai oliko se pari viikkoa?) ja sen jälkeen siihen tottuu, niin me emme totu. Meille on tullut elämään muutamia muitakin ihania asioita, joista saamme vastaavaa iloa edelleen, vuosien jälkeenkin. Onnea siis on, ettei ota asioita itsestäänselvyyksinä!Nämä rannan vanhat ladot ovat muuten aikoinaan palvelleet tämän syväsataman kalansuolaamoina. Satamassa on joskus ollut vilkasta laivaliikennettä. Meilläkin on omalla venepaikallamme muistaakseni seitsemän metriä syvää.


 
Alkukesä on liian räikeää, keskikesällä on usein turhan kuuma, mutta elokuu on mielestäni kesää parhaimmillaan. Tummenevat illat, viileämmät yöt, rehevästi vihreää ympärillä, sirkojen siritys ja hedelmäiset tuoksut ovat lumoava kokonaisuus.  
 


 Siellä se Kaminami huilaa uusissa vaatteissaan odottamassa seikkailuja. Kaminami saapui Suomeen noin neljä viikkoa sitten, yhteisen loman alussa. Onpa tämä ollut puuhakasta aikaa!Satama oli illalla hiljainen. Viimeistä lomapäiväänsä viettävät perheet lipuivat auringon laskiessa kotisatamaansa ja tyhjensivät matkatavarat veneestään. Siirtymäaikaa arkeen jäi yksi kaunis yö. Meillä on vielä muutama päivä yhteistä lomaa jäljellä.


 
Aurinko laski sunnuntai-iltanakin ja jännitän aina sen väripalettia, josta suosikkini on sini-pinkki yhdistelmä pienillä hattarapilvillä. Tuona iltana taivaan pinkki-lilat pilvet olivat syötävän ihania!
 Säätiedote ei lupaa huomiselle kauniita maisemia, mutta satakoot - emme muodostu sokerista, vaan pääosin samaisesta vedestä sekä hiilestä. Tuulten ei kuitenkaan pitäisi olla mahdottomia. Tänään virittelimme mm. myrskyfokan vaatimat vermeet kannelle - kaiken varalta. Kaminami on myös siivottu ja varusteita täydennetty. Aamupäivällä on tarkoitus suunnata kohti Nauvon vesiä ja siellä pursiseuran saaritukikohtaan yöpymään. Siitä matka jatkuu sinne minne tuulet ovat suotuisat ja minne sattuu huvittamaan.

11 kommenttia:

 1. OI mitä ihania kuvia, tunnelmia ja onnea! Olen tosi iloinen puolestanne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Norppanen :)

   Olit kyllä nyt lännen nopein kommentoija, oikein säikähdin :D

   Poista
 2. Ihania tunnelmia ja kuvia todellakin! Niin rauhallisen kaunista! Olen kanssasi samaa mieltä, että elokuu jatkukoon ikuisesti! Nauttikaa... ja niinhän te teette!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti NJ,

   Kiva etten ole ainoa "hassu", joka nauttiin monien miekestä surullisesta kesän loppumisen ajankohdasta. Ja nautitaan, nautitaan... ja välillä tuskaillaan veneen käsittelyn harjoittelun kanssa ja sitten taas opitaan ja nautitaan.

   Poista
 3. Aiai, tuo toisiks vika kuva on kyllä helmi. =)(Toki kaikki kuvat mukavan tunnelmallisia, varsinkin nuo jossa on vanhaa puuta. Mutta yksi on ylitse muiden)

  Toivotaan kivoja tuulia ja ei niin paljoa sadetta (tulevilla gasteilla kun ei ole niin hyvät kamat kuin itsellä. (joita muuten ei voi koskaan arvostaa liikaa).

  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Junnu kuvakehuista ja suotuisista säistä.

   Olen samaa mieltä: sadevaatteisiin (ja lämpökerrokseen) kannattaa satsata. Jos ehtii syväjäätymään vesilä niin ei ole kivaa, eikä pysty toimimaan kunnolla.

   Poista
 4. Pitkästä aikaa pääsin lukemaan sinun postauksen. Minä rakastan elokuuta myös todella paljon. Mutta minä rakastan heinäkuutakin ja kesäkuuta. Toukokuussa on ihanaa kesän dotusta ja syyskuu... se se vasta onkin väreineen ja rauhallisine saarikohteineen... No joo, mutta hyvä postaus. Kiitos ja mahtavia elokuun iltoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos E-J,

   Kiva kuulla, että meitä loppukesän fanittajia on enemmänkin :) Ihania elokuun iltoja sinnekin!

   Poista
 5. Olipa jälleen kauniita kuvia katseltavaksi! Itse rakastan koko kesää, jokaisessa kuussa on sitä jotain, mutta kyllä elokuusa on ihanaa kun saa jo viritellä kynttilöitä iltaisin palamaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Katinka,

   totta tuokin, että jokaisessa kuukaudessa on omat ihanuutensa. Mutta summa summarum: aina huomaan odottavani eniten elokuuta ja aina se tuntuu loppuvan vähän kesken :)

   Poista
 6. Sataman kahvila Aavan Facebook-sivuilta löytyy lisää viimekesäisiä tunnelmakuvia Ajolanrannan satamasta. Lisäksi voi lukaista miltä tulevan kesän tuotteiden testaus näyttää. :)

  VastaaPoista