lauantai 1. marraskuuta 2014

Ruokaviikko veneessä - osa 2


Kaminamin ruokaviikko-teema jatkuu edelleen päivällisten merkeissä. Uusi viikko toi uudet maut, mutta edelleen on ruokia valmisteltu kotonakin. Nyt huomaan käyttäväni aika usein soijarouheesta valmistettavaa soijajauhelihaa. Se onkin näppärä "kuivaliha" veneessä, mutta usein voisi hyödyntää sen sijaan säilykepapuja ja -kikherneitä tai kuivia soijasuikaleita proteiinin lähteenä.


Päivä 1 kikherne-maapähkinävoipihvit, uudet perunat kermaviilikastikkeella ja salaattia
Tein pihvit ja seuraavan päivän täytetyt letut jo edellisenä iltana kotona, jolloin parin ensimmäisen päivän ruoka oli nopeasti veneen pöydässä. Tuolta meidän pieneltä yleiskoneelta paloi muuten kirjaimellisesti käämit, kun se yritti jauhaa kikherneistä ja tahmeasta maapähkinävoista pihvitaikinaa...



Päivä 2 täyteytyt letut ja salaattia
Letuissa on täytteenä sieniä, soijajauhelihaa, paprikaa, maissia, purjoa ja vuohenjuustoa. Ne kestävät hyvin myös pakastamisen ja lämpiävät noin vartissa veneen uunissa. Gluteenittomissa letuissa on käytetty manteli-, maissi- ja gluteenittomia leivontajauhoja sekä psyllium-kuitua.



Päivä 3 kantarelli-banaanipastaa
Olin valmistanut kastikkeen kotona ja otimme sen mukaan jääpalikkana.  Tämä ruoka valmistuisi kyllä aika nopeasti myös veneessä. Kantarellien sijaan voi hyvin käyttää myös tuoreita herkkusieniä. Ohje löytyy tästä.



Päivä 4 savutofu-wokkia
Pääsimme käymään saaristolaiskaupassa ja sen pakastealtaasta löytyi wokkivihanneksia. Luksusta! Paistoin niistä savutofun ja pienen riisinuudelikerän kanssa wokkia, jonka maustoin sweet chili saucella, soijakastikkeella ja wasabi-seesam -mausteseoksella.




Päivä 5 soijajauhelihapihvit ja uutta perunaa sienisalaatilla
Soijajauhelihapihvejä varten olen pussittanut minigrippiin valmiiksi kuivat aineet: erilaiset jauhot ja mausteet. Siihen lisään vain veneessä valmistamani soijajauhelihan ja silputun punasipulin. Jätän pihvitaikinan jo aamusta vetäytymään jääkaappiin, jotta ruoka on illalla nopeasti valmis, kun nälkä jo kurnii. Sienisalaatti on älyttömän hyvää uusien perunoiden kanssa ja se on melkein syrjäyttänyt edellisen suosikkini - vuohen tuorejuuston - perunoiden lisukkeena. (Pahoittelut: lautanen on näköjään lähtenyt kävelemään juuri kuvaushetkellä...)




Päivä 6 texmexiä
Tämän aterian aineksista vain kermaviili vaatii kylmäsäilytyksen. Itse syön tacokuoria, koska niissä ei ole vehnää ja mieheni suosii pohjana tortilla-lettusia. Teen lämpimän täytteen sipulista, soijajauhelihasta, säilykemaissista, säilyke-papusekoituksesta ja taco-mausteesta. Jos sattuu olemaan paprikaa, sieniä tai kesäkurpitsaa, lisään niitäkin pannulle. Salaattikulhoon sekoitan kylmäksi täytteetksi avokadoa, tomaattia ja salaattia (jos on). Lisäksi pitää tietysti olla salsakastiketta; tällä kertaa se oli hedelmäistä.



Päivä 7 välimeren kasvisrisotto
Tämä Pirkka välimeren kasvisrisottoaines tuli kokeiltua viime kesänä ja se osoittautui kelvolliseksi. Kuivaruokana se säilyy veneessä loputtomiin. Varasin minipullon valkkaria sen liemeen ja kyllä kannatti. Samasta risottoainessarjasta löytyy myös muita makuja. Ei tämä ihan huippuruokaa ollut, mutta ei tässä myöskään ollut sitä tympeää einesruokien vakiomakua. Jos sattuisi vielä olemaan vähän parmesaania risoton pinnalle, niin se toisi varmasti mukavan säväyksen.






6 kommenttia:

  1. Kylläpä on herkullisia reseptejä ja etukäteen valmistettuna varmasti helposti veneessä niistä loihtii gourmet-ateriat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvi ja jos ei nyt ihan gourmeta, niin ainakin kohtuullisen maistuvaa. Merellä melkein kaikki maistuu todella hyvälle.

      Poista
  2. Kiinnostaisi tietää mitä muita ainesosia noihin kikherne-maapähkinävoi-pihveihin tulee kun edellä mainitut? Vois mennä meidän keittiössäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kikherne-maapähkinäpihvien ohje on jostain vanhasta Fit-lehdestä. Laitan reseptin jakoon jossain vaiheessa. Toivottavasti teidän yleiskone kestää taikinan pyörittämisen paremmin kuin tuo meidän vanha ja pieni piipertäjä...

      Poista
    2. Ihania ruokia! Minua jäi kiinnostamaan tuo soija-jauhelihapihvien resepti. Olisikohan sitä mahdollista saada nähtäville? Tuo ainesten pussittaminen etukäteen on hyvä idea! Jos satut saamaan reseptin esiin ennen ensi viikon viikonloppua, olisin ikionnellinen. Reissu kutsuu ja tarvitsisin purjehtijan testaamia reseptejä. :) Ja ehtisin hakea vähän hankalammat ainesosat Suomesta. :)

      Poista
    3. Kiitos Annika
      Laitan soija-jauhelihapihvien ohjeen pikapostauksena vielä tänä iltana, jotta se ehtii sulle sinne Atlantille mukaan :) Ja nyt muistin lisätä blogisi tuohon omaan sivupalkkiini. Luulin tehneeni sen jo aiemmin, mutta muistinkin väärin..

      Poista