maanantai 10. marraskuuta 2014

Inspiraatiota


Sain Haaveena hyvä kuva -blogin Katinkalta haasteen esitellä kolme kiinnostavaa ja inspiroivaa blogia. Kiitokset Katinkalle kauniista sanoista ja blogini esittelystä, joka löytyy täältä.

Seuraan lähinnä purjehdukseen ja veneilyyn liittyviä sekä joitakin merellisiä lifestyle-blogeja. Suosikkiblogeissani on kauniita kuvia ja pidempään niitä seurattuani olen huomannut, että niitä kirjoittavat aivan ihanat ihmiset. On kiva käydä nojatuolimatkoilla ja saada tietoa erilaisista satamista ja matkakohteista, mutta myös kirjoitustapa vaikuttaa siihen, kuinka inspiroiva blogi on. Faktojen lisäksi on kiva kuulla kirjoittajan omista kokemuksista, tunteista ja ajatuksista.

kuva: 24.52014 Kihti TwoStar -kisan starttialueen joutsenet lentomuodostelmassa


Tähän haasteeseen valitsin seuraavat kolme blogia...

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa? -blogissa NJ onnellistaa elämäänsä ja kertoo tapahtumarikkaasta arjestaan erityisen kauniiden ja tunnelmallisten kuvien kera. Blogissa on mukavaa pohdintaa elämänmenosta, juuri sellaista mitä tulee juteltua hyvän ystävän kanssa tavatessa. Keskustelu laajenee usein yhteisölliseksi kommenttiosiossa. Blogi inspiroi minua paitsi ajatuksillaan hyvästä elämästä myös tekemään arjesta kaunista.

Villa Idur -blogia emännöivä Pilvi kertoo pitkän historian omaavan saaristotilan entisöinnistä. Perhe on kohdannut paljon haasteita, mutta uskomattomattomalla tarmokkuudella, sisulla ja asioihin perehtymällä on puskettu eteenpäin. Rakentamisen, remontoinnin, maisemoinnin ja sisustamisen lisäksi Pilvi pohtii massiivisen projektin vaikutuksia itseensä ihmisenä ja heihin perheenä. Tarinat ovat kauniisti kuvitettuja ja Pilvin elämänviisaus antaa niihin syvällisen sävynsä. Mukana seikkailee toisinaan myös perheen sympaattinen koira Mauro, sekä suloiset kesäpässit. Ennen Villa Iduria Pilvi kirjoitti hienoa purjehdusblogia.

Haaveena hyvä kuva -blogin Katinka antoi tämän haasteen minulle, mutta nyt on silti ihan pakko lisätä Katinkan blogi näihin kolmeen suosikkiini. (Katinkan ei tietenkään tarvitse ottaa haastetta uudelleen vastaan!) Katinka kuvaa upeasti luontoa ja veneilyreissujaan. Majakka- ja kivihullun Katinkan kamera suuntaa tallentavan silmänsä usein juuri niihin yksityiskohtiin, joita itsekin kuvaisin. Joskus meillä on samoista satamista samanlaiset kuvat. Katinka on kehittynyt kuvaajana paljon ja tykkään hänen kuviensa kirkkaista syvistä väreistä. Olen joskus sanonut, että hänestä tulisi myös hyvä matkaopas tai matkaopaskirjailija, sillä veneilyreissujen kohteet on esitelty niin perusteellisesti ja mielenkiintoisella tavalla. rakkaus luontoon, mereen ja veneilyyn sekä positiivinen elämänasenne yhdistää meitä selvästi.


Jos NJ ja Pilvi haluavat tarttua haasteeseen, niin olkaa hyvät ja esitelkää kolme teitä inspiroivaa blogia.

kuva: 6.6.2014 joutsen läpyttelee veneen vierellä purjehduksella kohti Svinötä

3 kommenttia:

 1. Voi kiitos, miten kauniisti kuvailetkaan blogiani tai minua. Ihan tuli hämmentynyt olo ja kysymys mieleen, että kenestä Pilvi-nimisestä se Merenneito oikein mahtaa tässä kirjoittaa ;). Kiva, kun Maurokin sai osansa kehuista :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä-kyllä sinä olet juurikin se sama mahtava tyyppi ja loistavan blogin kirjailija :)

   Poista
 2. Voi kiitos Merenneito ihansita sanoistasi! Ne lämmittivät mieltäni todella <3.

  VastaaPoista