maanantai 17. marraskuuta 2014

Kikherne-maapähkinäpihvit


Tätä reseptiä oli toivottu, joten tässä tulevat kikherne-maapähkinäpihvit. Näitä proteiini- ja kuitupitoisia pihvejä olen kokkaillut kotona ja ottanut kylminä tai jäisinä mukaan purjehdusreissuille. Pihvitaikinan valmistaminen vaatii tehosekoittimen tai vähintään sauvasekoittimen. Pihvit ovat gluteenittomia, maidottomia ja sopivat myös vegaaneille. Ohje on peräisin Fit-lehdestä.



Kikherne-maapähkinäpihvit (6-8 kpl)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl öljyä
230 g (1 purkki) kypsiä kikherneitä
3 rkl maapähkinävoita
4 rkl maissijauhoja
1-1,5 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta (tai savupaprikajauhetta)
1/2 tl jauhettua korianteria
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli hyvin hienoksi. Kuullota ne öljyssä pehmeäksi.
2. Valuta kikherneet liemestään ja huuhtele ne hyvin.
3. Soseuta pihvin aineet keskenään tehosekoittimessa lehtipersiljaa lukuun ottamtta. Lisää lopuksi persilja.
4. Muotoile taikina pienehköiksi pihveiksi tai pulliksi ja paista ne pannulla kauniin värisiksi.

4 kommenttia:

  1. Hmm... mielenkiintoisia, noita voisi kyllä maistaa =D.

    VastaaPoista
  2. Hyvien kasvispihvien reseptille on käyttöä. Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Proteiini- ja kuitupitoisia ja maidottomia, jes, näitä teen heti viikonloppuna. Kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
  4. Kiva jos jollekkin tuli uutena ja mahdollisesti jopa tykästytte näihin.

    VastaaPoista