keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Maagiset elokuun illat Utössä


Utössä aika pysähtyy, muu maailma unohtuu ja luonto on iholla. Maailma ympärillä on koko ajan pienessä liikkeessä: meri, tuuli ja eläimet - mutta majakka seisoo paikallaan.Oli upeaa kokea elokuun pehmeästi hämärtyvät lämpimät illat aavan meren ja kauniin luonnon äärellä.


Tunnistaako joku tämän upean suurehkon outolinnun?

Auringonlasku on aina kaunis ja rentouttava elämys.

Kylätie ja satamat hiljenivät, mutta sirkkojen siritys ja meren kohina jatkui.


Kuu oli kehittymässä superkuuksi. Sen valovoima vähän yllättikin saaristossa, jossa valosaastetta on hyvin vähän.Näihin tunnemiin oli mukava nukahtaa. 

15 kommenttia:

 1. Hui, kylmät väreet menee, täällä on majakkahullu ihan fiiliksissä! Ihania kuvia. Utö jäi tältä kesältä, kun lähdettiin sinne Eestiin, mutta ensi kesänä yritetään uudelleen. Tuo lintu, ensin tuli mieleen pähkinähakki, mutta mun katsoin sitä googlella niin sillä menee rinnassa raidat toisin päin, joten lintu jäi vielä mysteeriksi myös minulle. Toivottavasti joku sen "bongaa" =D.

  VastaaPoista
 2. :D Ihana!

  Olen niin toivoton lintujen tunnistamisessa, että en edes osaa arvailla mihin heimoon kyseinen kaunokainen kuuluisi. Toivottavasti Proviantti-blogin Elena sattuisi bongaamaan tämän postauksen, hän on ainakin aiemmin tunnistanut näitä outolintujani.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos!
   Niin taitaa olla, sillä myös tuo Wikipedian kuvaus lentoliikkeistä täsmää hyvin. Jännä miten en ole koskaan eläissäni nähnyt käkeä, pelkästään kuullut kukkumista. Kuvittelin sen pienemmäksi linnuksi.

   Poista
 4. Vilun väreet menee täälläkin. Ihana tunnelma. Olemme käyneet Utössa vuosia vuosia sitten ja hauskoja muistoja sieltä silloin jäikin. Emme ole ehtineet sinne saakka moniin vuosiin, mutta upeat kuvasi saivat minut aivan kaipaamaan sinne... ja kyllä tässä ihan kaipaa jo kesääkin kuviasi katsoessani. Lintuja en tunnista valitettavasti minäkään, vaikka monesti niitä yritän etsiä Suomen linnut kirjastani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla NJ :)

   Utö ja Isokari ovat kyllä molemmat upeita majakkasaaria. Luulenpa että niissä käydään jatkossakin ainakin kerran kaudessa. Isokarilla on ehkä vielä aavistuksen ihanampi luonto, mutta Utössä taas on enemmän ihmisiä, kauppa jne.

   Lintu on jo tunnistettu ja taas kerran huomasin, että se oma lintukirja olisi tosiaan kiva olla olemassa...

   Poista
 5. Täällä toinen majakkahullu tuijottaa upeita kuviasi täysin haltioituneena! En ole vielä toistaiseksi päässyt käymään millään majakkasaarella, mutta toivottavasti asia korjaantuu jonain päivänä :)
  Niin ja tuo outolintu näyttää kyllä ihan käeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku ja kiva että kuvista oli iloa :)

   Suosittelen majakkahullulle tyrskyjen ystävälle sekä Utötä että Isokaria. Lintu tosiaan on käki ja olen tiedosta aivan äimän käkenä. Kuvittelin käen pienemmäksi, pulleammaksi ja harmammaksi, mutta sitten se onkin tuollainen pohjolan väreihin sävytetty pitkäpyrstöinen ja suurisilmäinen paratiisilintu!

   Poista
  2. Upeita kuvia taas. Ei kai tuo metallikori ole osa frisbeegolfrataa ? Ja kiitos luottamuksesta - en mä oikeasti tunne kovin monia lintuja.

   Käkiä on sekä ruskeita että harmaita. Harmaa minullekin tulisi mieleen jos pitäisi piirtää käki. Minä luulin ainoaa näkemääni käkeä haukaksi kunnes mukana ollut lintuihminen oikaisi. Lisää käkijuttuja tässä:
   http://www.tunturisusi.com/kaki/

   Poista
  3. Kiitos Elena :)

   Tuokin on mielenkiintoista että käkiä on tosiaan kahta väriä. Itsellenikin tuli tuosta ensin mieleen pieni haukka, mutta nokka ja jalat eivät näyttäneet petolinnun tyylisiltä. Kurkkaan vielä tuon linkkisi...

   Poista
  4. Niin ja tuo frisbeegolf-rata olisi kyllä ollut hauska siinä majakan juurella :D

   Poista
  5. Kiehtovaa! Nyt harmittaa, ettei jo nuorempana ollut mahdollisuutta/ymmärrystä heittäytyä hitaaseen elämään. Lopulta ihminen tarvitsee hyvin vähän. Nyt katselen onnellisena kuviasi ja harhailen Hailuodon kaamoksessa rannoilla ja metsissä. Elämä on täydellinen. Tässä ja nyt. Mukavia purjehduksia Sinulle edelleenkin! Riitta

   Poista