torstai 26. syyskuuta 2013

Syyssatamia Saaristomerellä


Tänään maa oli aamulla kimallehuurteessa ja mittari näytti lukemaa -1! Viikonlopulle on luvattu alkuun reippaita pohjoisen suuntaisia tuulia ja enintään + 10 astetta kylmää. Tiistaista asti olen aivastellut sarjatulta ja ollut aika lutona, mutta elänyt sinnikkäästi tähän päivään asti siinä toivossa, että huomenna lähdetään kauden viimeiselle yöretkelle. Nyt nostan tassut pystyyn ja anna unelmien Helsingholmista ja Airistosta kilahdella alas. Tähtäämme lähinnä päivälenkille lauantaina tai sunnuntaina ja alamme purkamaan asumismukavuuksia Kaminamista. Viime sunnuntain puuskapurjehduksesta tulee vielä postauksensa huomenna, mutta väliin ajankohtaisempi aihe.

Ehdin jo aiemmin tällä viikolla selvittämään syyskuussa avoimia Saaristomeren satamia ja laitan tiedon nyt jakoon, jos joku reipas ja onnellinen lähtee vielä seilaamaan. Oman seulani mukaan tarkastelin vain niitä, joiden palveluihin sisältyy maasähkö, joissa on poiju- tai kylkipaikat ja riittävästi vettä Kaminamille (jonka syväys on siis 2,30 m). Hain tietoja www.saaristo.org -palvelusta, sekä satamien omilta netti- ja facebook-sivuilta. Pariin paikkaan laitoin vielä varmistusmeiliäkin, sillä tuo saaristo.org -sivusto ei näköjään ole ihan ajan tasalla. Listaan on merkitty sulkuihin sataman numero kartalla ja Käyntisatamat -kirjassa.

Airisto, Stormälö (738) sekä hotelli ja ravintola Airisto Strand ovat avoinna 30.9. saakka. Sen jälkeen hotelli ja ravintola ovat tällä syys-talvikaudella auki vain ryhmille tilauksesta.

Ajolanranta, Rymättylä (866) on nettisivujen mukaan avoinna ympäri vuoden. Pesutiloihin ainakin pääsee tällä hetkellä ja satamaksu hoituu itsepalvelunakin. Kahvila Aava on nyt syyskuussa jo kiinni, mutta kesällä sieltä saa ehkä maailman parhaita korvapuusteja.Bruddalsviken, Iniö (954) on avoinna 30.9. saakka

Helsingholm (626) on avoinna peräti 31.10. saakka.
Högsåran Lillbacka (597) on auki ympäri vuoden. Facebookin mukaan sataman läheisyydessä sijaitseva Farmors Café on vielä auki syyskuun viimeisenä viikonloppuna sekä lauantaina että sunnuntaina klo: 12-16.00. Ruokaa ei enää ole tarjolla, mutta kuuluisa kakkupöytä ja kaffeet odottavat onnellisia seilaajia.Kasnäs (591) ja ravintola Kasnäs Paviljong ovat auki ympäri vuoden.Nauvo (746) on avoinna 30.9. saakka. Ravintola L'Escale on avoinna ja sataman Strand Cafe palvelee syyskuussa viikonloppuisin. Najaden Bar & Pizzeria sekä Hanko Sushi ovat jo sulkeneet tältä kaudelta.Näsby, Houtskär (970) ja sataman grillikahvila Skagen ovat avoinna 29.9. saakka.Pakkahuone, Uusikaupunki (1072) on avoinna 30.9. saakka.

Pensar syd (628) on nyt jo kiinni, mutta sekin oli avoinna syyskuun puoliväliin.

Taalintehdas, Bruksviken (603) on avoinna 31.12 saakka.

Verkan, Korpo (990) on avoinna 31.10. saakka ja sataman ravintola Buffalo vielä lokakuun jälkeenkin.Vuosnainen, Kustavi (946) sekä Vuosnaisten Meriaseman ravintola ja kahvila ovat avoinna 2.11. (pyhäinpäivään) saakka.Syyskuussa ja/tai sen jälkeen vielä avoinna olevia satamia on varmasti enemmänkin, joten vinkkaa jos osaat täydentää listaa. Tähän listaan vaikuttivat tosiaan nuo omat suodattimeni.


2 kommenttia:

  1. Kiitos kattavasta listasta! Mukava tietää, että löytyy näinkin monta satamaa syksyn purjehdusretkille.

    VastaaPoista