tiistai 14. heinäkuuta 2015

Purjehdusloman aloitus ja Näsby uusin silmin


Uskomattoman rentouttava ja elämänilontäyteinen viikkoni Houtskärissä päättyi viime lauantaina 11.7. ja mieheni purjehti yksin Kaminamusella hakemaan minua Houtskärin Näsbyn vierasvenesatamasta. Aamun hiljainen tuuli oli noussut noin 30 mailin matkan loppupuolella 7-8 m/s (puuskat 10 m/s) ja hyvin mies oli selvinnyt ilman apukäsiäkin Kaminamin kanssa.Oma mielikuvituksenikaan ei aina riitä arvaamaan mitä kaikkea rantautuessa voi sattua. Hyppäsin Näsbyn laiturin päädystä kimpsuineni kyytiin ja parkkeerasimme sitten yhdessä Kaminamin satamaan. Poiju oli vaan todella matalalla ja tuuli puuskaista. Onnistuimme uittamaan naapuriveneen upoksissa olevaan poijuun kiinnitetyn peräköyden Namusen toisen peräsimen alle ja siinä olikin sitten vähän sumplimista. Onneksi laiturille tuli apukäsiä ottamaan keulaköydet vastaan ja saimme lopulta köydet järjestykseen ja Kaminamin paikalleen. Satama tuli illan mittaan täyteen.

Yleensä varaamme aina omat ruuat mukaan, mutta tällä kertaa söimme moneen kertaan Näsbyn kuuluisassa Grill Café Skagenissa. Välipalaksi meni ihana sitkeä suklaamarenki ja mies söi kanahampurilaisen, jota hän kehui maukkaaksi. Illalla meni vielä kovaan nälkään Skagenin megahamppari, joka oli kuulemma erinomainen. Ransujen valkosipuliaioli oli mmmm… maukasta. Ruokavammaisena ilahduin gluteenittomasta kasvisburgerista. En ole hampurilaisten ystävä, mutta tämä oli hyvää.
Jälkkäriksi nautimme Houtskarin kesän värejä iltakävelyllä.
Yöllä oli mukava nukahtaa uskomattoman pehmeisiin uusiin mikrokuituisiin venelakanoihin, jotka hankin taas kerran sieltä kivasta Ocean Spiritistä. Hankimme samanlaiset jo talvella Äiti-Kipparille synttärilahjaksi ja hänkin kehui niitä kovasti. Nämä ovat siis kosteassakin veneessä kuivat ihoa vasten, erittäin kevyet ja superpehmoiset. Suosittelen!Sunnuntaiaamuna nousin ylös 6.30, join vain pienen lasillisien vettä ja viipotin trikoot jalassa 10 minuutin matkan kirkon kautta Lärkullan leirikeskukseen ja astangajoogaleirin joogashalalle tekemään hikisen puolitoistatuntisen treenin. Sen jälkeen oli ilo peseytyä Näsbyn kauniissa suihkutiloissa. Edellisen viikon pyykitkin pesin ja rumpukuivasin sataman pesutuvalla parissa tunnissa. Näsbyssä tuntuu aina toimivan kaikki satamapalvelut ja kaupatkin ovat lähellä. Sunnuntaina olin ihan valmiina uusiin seikkailuihin!Lähtöämme Näsbystä viivyttivät äkäiset yli 10 m/s veneen perästä tulevat puuskat. Meillä oli yhteinen poiju toisen veneen kanssa ja se oli sukeltanut jonnekin syvyyksiin. Päätimme pelata varman päälle ja mies siirsi naapurin kanssa heidän kumpparillaan peräköytemme viereiseen, juuri vapautuneeseen poijuun. Niinhän siinä tietysti kävi, että kun oikein valmistelimme, niin tuuli hiljeni, emmekä saaneet mitään katastrofipuuskaa lähdön hetkellä.  Noh, ei vara venettä kaada. Tästä se purjehdusloma nyt alkaa!Tällä hetkellä kirjoitan tätä postausta Hangon Itäsatamasta mieheni tietokoneella, jonka näytön väriasetukset ovat raisun räikeät. Sitä vaan, että ei ole aavistustakaan mitä näistä kuvista tuli. Postaukset tulevat jatkossakin pienellä viiveellä, mutta kohti Helsinkiä tässä on tarkoitus edetä.


Ihania kesäpäiviä kaikille, maalle, merelle, töihin ja lomalle!


2 kommenttia:

 1. Näsbyn grilliherkkuja on pakko päästä vielä loman loppupuolella maistamaan, eli sieltä kautta tullaan Turkua kohti. Nuo lakanat on hienot, katselin niitä myös ennen lomaa, mutta sitten lopulta oli niin paljon kaikkea hankittavaa, että päätin mennä vielä vanhoilla :) Mutta luulen että nuo mikrokuituhommelit laitetaan seuraavalle ostoslistalle. Mukavaa lomaa!
  Terveisin Maarit
  s/y Solsidan
  http://sy-solsidan.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Kiitos Maarit :) Kohti Helsinkiä edetään...

  VastaaPoista