perjantai 15. toukokuuta 2015

Liebster award - kysymyksiä ja vastauksia


Kiitokset Aava kutsuu -blogin Vedenneidolle Liebster award -tunnustuksesta, kivoista kysymyksistä ja haasteesta! <3 Eli tänään vastaan Vedenneidon laatimiin kysymyksiin ja samalla haastan muutaman muun blogin mukaan omilla kysymyksilläni.


 Vedenneidon kysymykset minulle:
1. Mikä sai teidät aloittamaan veneilyn/ purjehduksen?
Mieheni on harrastanut purjehdusta vauvasta saakka ja se on hänellä myös geeneissä. Yhteisten vuosien aikana hän on ollut ensisijaisesti kilpapurjehtija, mikä ei minua innostanut. Yhteiset kesälomapurjehdukset Äiti-Kipparin ja Isi-Kipparin (appivanhempieni) kanssa saivat minut ihastumaan Saaristomeren luontoon ja lopulta rohkaistumaan purjehduksen opetteluun. He veivät meitä paikkoihin, joista en ollut osannut uneksiakaan ja kasvattivat siinä samalla minuakin melkein huomaamattomasti veneilijäksi. Mieskin alkoi olla kypsässä iässä siirtämään purjehduksen painopistettä perheveneilyn puolelle, jonka myötä purjehduksesta tuli yhteinen elämäntapamme. Kuva muinaisista arkistoista: minut oli näköjään hellästi pakotettu ruoriin jo juhannuksena 2004.


2. Mikä vesillä olemisessa on parasta?
Se on monien asioiden summa: olla lähellä luontoa, tehdä jotain merkityksellistä yhdessä, olla irti arjesta ja tuntea se teitynlainen vapaus ja yhteys maailmaan. Purjehtiessa eletään minimaalisesti ja kaikki turha karsiutuu. Arjen pienet tehtävät rytmittävät päivää ja joskus tulee vastaan vähän seikkailujakin. Saa oppia uutta ja tuntea iloa osaamisestaan. 


3. Mikä on mieleenpainuvin kokemuksesi vesillä?
Ehkä delfiinien ja valaiden näkeminen ihan läheltä Uudessa-Seelannissa. Taisin tirauttaa muutaman kyyneleenkin. Valtavan voimallinen muisto on painunut mieleen myös siitä, kun loikoilin silmät kiinni Äiti-Kipparin ja Isi-Kipparin veneen takakannella hiljaisessa myötätuulessa, aurinko paistoi, meri liplatti, läheiset ihmiset olivat siinä vieressä ja huomasin, että tämän onnellisempi en voisi olla. 

4. Lempiruokasi veneretkillä (maissa tai vesillä ollessa)?
Muiden tekemänä: sushi ja Farmors Cafén kakut. Tilaan joskus kantapaikastamme sushiannokset mukaan merelle. Itse tehtynä veneruokana uudet perunat lisukkeineen tai texmex on aina hyvää, samoin jotkut pastaruuat, kuten mango-kasvislasagne. 


5. Joko rantautuminen sujuu ilman stressiä? :D
Hihh... jos on hankalaa tuulta, niin vielä ei rantautuminen suju ihan stressittä tässä vaiheessa kautta. Tosin huomasin stressaavani tämän kauden alussa paljon vähemmän kuin vuosi sitten. 


6. Lempikohteesi, jossa olet siis jo käynyt?
Veneilykohteet ovat niin eri tavalla hienoja, että on pakko taas luetella muutama: Utö, Isokari, Maarinahaminan länsisatama ja merikarhusatama Karhunmöljä. 


7. Kohde, jonne haaveilet pääseväsi?
Gotlanti ja siellä erityisesti Visby!


8. Oletko enemmän meri- vai järvi-ihminen?
Ei epäilystäkään: meri-ihminen!


9. Unelmiesi purjevene/moottorivene?
Kaminamimme on sellainen "järkevien haaveidemme" todentuma, eli saaristopurjehtimisen faktat ja elämäntilanteemme huomioiden se on sitä mitä me molemmat olemme veneeltä toivoneet. En kaipaa muuta ja ymmärrän olla tästä tilanteesta erittäin kiitollinen!


10. Heikkoutesi?
Joitain purjehdustaitoja opetellessa minulta puuttuu rohkeutta, vaikka pyrin kyllä haastamaan itseäni. Lisäksi olen huono nukkumaan ja saatan väsähtää kesken purjehduksen aika pahasti. 11. Vahvuutesi?
Ajattelen positiivisesti ja olen tarvittaessa sisukas pinnistelemään haastavassa tilanteessa. Teen mitä on sovittu ja mitä olen päättänyt. Olen hyvä organisoimaan sekä pitämään asiat järjestyksessä. Autan muita - joskus ehkä vaivaksi asti...?


Haastan mukaan seuraavat kivat blogit :
(ja jos/kun lukijamääränne on suurempi kuin 1000, ei haittaa... osallistukaa silti jos jaksatte)

Tässä omat 11 kysymystäni edellä mainituille blogeille: 
1. Mistä haaveilet tällä hetkellä?
2. Mistä ammatista / ammateista haaveilit lapsena? Entä päädyitkö sille alalle?
3. Miten päädyit aloittamaan bloggaamisen?
4. Mitä hyvää bloggaaminen on tuonut elämääsi?
5. Missä olet erityisen hyvä?
6. Missä haluasit olla perempi?
6. Mitkä ovat viisi tärkeintä harrastustasi tai mielenkiinnonkohdettasi tällä hetkellä?
7. Kenen kuuluisan henkilön kanssa haluaisit keskustella?
8. Jos olisi pakko valita kolmen viikon matka talvella tropiikissa tai kesäloma veneellä Suomen saaristossa, kumman ottaisit?
9. Mikä on vinkkisi hyvään elämiseen veneessä?
10. Auringonnousu vai auringonlasku?
11. Millainen olisi täydellinen aamu venessä?
3 kommenttia:

 1. Kiitos kunniasta ! Vastasin heti !
  https://proviantti.wordpress.com/2015/05/15/meidat-on-haastettu/
  oli niin hyviä kysymyksiä että kierrätin pari seuraavalle kierrokselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että otit haasteen vastaan ja (sellaisen märssykorissa tähystävän) papukaijan merkki nopeudesta :D Menenkin heti katsomaan vastauksesi!

   Poista
 2. Olipa mukava lukea vastauksiasi, kiitos siis, että otit haasteen vastaan :) Sushi ja Famun kakut, kyllä kelpaa minullekin :D

  VastaaPoista