maanantai 18. marraskuuta 2013

Punajuuri-vuohenjuustopyttipannu


Melkein unohtui tämä jo alkusyksystä lupaamani ruokaohje. Punajuuripyttäri on ehdottomasti yksi veneruokasuosikkejamme. Keitän perunat ja punajuuret valmiiksi jo kotona. Ne säilyvät keitettyinäkin jääkaapissa vähintään 2-3 päivää. Kasvissyöjänä käytän pyttärissä "lihana" kuivattuja soijasuikaleita, jotka keitän ensin soijakastikkeella umamisoidussa kanafondiliemessä ja paistan sen jälkeen öljyn ja chipotle-kastikkeen seoksessa. Myös soijalihan valmistan kotona etukäteen. Sen tilalla voi hyvin käyttää esim.kinkkua, kanasuikaleita tai... no jotain, itse tiedätte paremmin. Keitetyt punajuuret ovat turkasen liukkaita ja sottaavia käsitellä. Käytän silikonihanskoja niitä kuoriessani, eikä essukaan olisi liikaa.




Punajuuri-vuohenjuustopyttipannu (kahdelle)

4     keskikokoista keitettyä punajuurta
4     keskikokoista keitettyä perunaa
1     punasipuli
3 dl soijalihasuikaleita tai kinkkua
1     suolakurkku
2 rkl pinjansiemeniä
reilu loraus öljyä paistamiseen
suolaa
pippuria
reilut pyörteet Heinzin BBQ Sweet -kastiketta (myös Sweet Chili Thai-kastike käy, mutta maltillisemmilla pyörteillä)
100 g pehmeää chévre-vuohenjuustoa


1. Kuori ja kuutioi keitetyt perunat ja punajuuret vähän noppaa isommiksi kuutioiksi. Pilko sipuli ja silppua suolakurkku pieniksi kuutioiksi.
2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja nosta ne lautaselle.
3. Kuullota sipulia öljyssä pannulla.
4. Lisää punajuuri- ja perunakuutiot pannulle ja paista niitä jonkin aikaa.
5. Lisää liha/soijaliha, sekä suolakurkku ja pyöritä ainekset sekaisin pannulla.
6. Kun kaikki ainekset ovat kunnolla lämmenneet, mausta suolalla ja pippurilla sekä BBQ sweet-kastikkeella. Paista niin kauan, että kastike karamellisoituu ainesten pintaan ja pyttäri on kauttaaltaan kiiltävää.
7. Murenna vuohenjuusto ja lisää pinjansiemenet päälle juuri ennen tarjoilua.


4 kommenttia:

  1. Nam, tuota pitää heti kokeilla. Punajuuri on ihana herkku, jonhon tulee aivan himo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, punajuuri on maukas juures. Tykkään erityisesti makuyhdistelminä vuohenjuuston, pähkinän, balsamicon ja rosmariinin kanssa. Salviakin voisi sopia hyvin...

      Poista
  2. Oi, näyttää ihanalta, pitää otta resepti talteen. Rakastan punajuurta ja vuohenjuustoa yhdessä ja erikseen =D.

    VastaaPoista