torstai 7. marraskuuta 2013

13 kysymyksen haaste


Sain ensin Haaveena hyvä kuva -blogin Katinkalta syyshaasteen, johon vastaamisessa vitkastelin ja ehdin saamaan saman haasteen uudelleen myös Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa? -blogin NJ:ltä. Koska tässä haasteessa kysymyksiä saa muutella ja Katinkan ja NJ:n kysymykset ovat melko erilaiset, vastaan ensin Katinkan haasteeseen. Kiitokset sekä Katinkalle että NJ:lle hauskoista kysymyksistä!

Haasteen säännöt ovat seuraavanlaiset:
1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päiväsi kuulumisista. Liitä myös kuva.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta.
3. Huijaa ja muuta haastetta mieleiseksesi.
4. Keksi vaikkapa 10 uutta kysymystä, koska 11 on outo luku.
5. Haasta paljon kivoja kavereita, äläkä ole kade, vaikka kaverilla olisikin enemmän lukijoita.

Katinkalla oli 13 kysymystä, joihin hän toivoi haastettujen vastaavan. Tästä se lähtee...

1. Elämäsi tähän astisin hienoin kokemus?
Ihana parisuhde. Sopivanlainen elämänkumppanuus paitsi tekee elämästä onnellisemman, auttaa myös kehittymään ihmisenä.2. Millaisia postauksia tykkäät lukea blogeista?
Luen lähinnä purjehdus- ja meriaiheisia blogeja. Tykkään hienoista kuvista, matkakertomuksista ja persoonallisista näkökulmista asioihin, kuten veneilykokemuksiin tai hyvän elämän periaatteiden etsimiseen.


3. Kesän 2013 kaunein muistosi?
Jokin ihana seesteinen hetki merellä. Ehkä purjehdus Isokarille peilityynenä lämpimänä päivänä, kun maailma oli mahdottoman kaunis ja olimme järkyttävän onnellisia.4. Paras lapsuusajan muistosi?
Ehkä yksi parhaimmista oli se hetki 4-vuotiaana, kun löysin suomalaisen sisuni. Olin päättänyt oppia ajamaan polkupyörää ilman apareita, kuten kaikki naapuruston isommatkin lapset. Hiekkatiellä harjoittelu tuotti paljon ruhjeita ja kyyneleitä. Illan hämärtyessä nousin verta tihkuen ja hammasta purren aina uudelleen. Tätini huutamat ohjeet jäivät muminaksi taustalle kun katsoin päättäväisesti eteenpäin: oli vain tie, pyörä ja luja tahtoni - ja lopulta mentiiiiiin... ainakin suoraa tietä onnistuneesti. Pyöräilytaitokin oli kiva saavutus, mutta vielä tärkeämpää oli se, miten kokemus muutti käsitystäni itsestäni. Kuvassa on ensifillarini vuotta tai kahta myöhemmin mummolassa, kun opetin veljeäni ajamaan.5. Mitä tykkäät tehdä vapaa-aikanasi?
Purjehtia, matkustaa, joogata astangaa, käydä body pumpsimassa, katsoa leffoja, lukea, ratsastaa maastolenkkejä (nykyään on tullut heppailtua vähemmän), kaffetella ja lounastella kamujen kanssa, kirjoittaa blogia ja valokuvata. Kuvassa olemme seikkailulla Uudessa-Seelannissa jouluna 2011, tuhoisten maanjäristysten aikaan.6. Suurin vielä toteutumaton haaveesi?
Rajataan nyt ensin maailman rauhat ja muut laajat sekä utopistiset haaveet pois ja pohditaan henkilökohtaisen elämän haaveita. Vajaa vuosi sitten olisin sanonut nopsakka cruising-kelpoinen purjevene, mutta vene on jo syntynyt perheeseemme. Kauheaa todeta, mutta olen ollut niin ahkera haaveiden toteuttaja kaikilla elämän alueilla, että nyt olen suurten haaveiden osalta tyhjän päällä - kaikki on ihanasti. Medi-sarjan toteutumattomana haaveena on purjehtia omalla veneellämme kahdestaan Gotlantiin.7. Lemppari ruokasi?
Vuodesta toiseen sama simppeli ja hyvän olon ruoka: sushi (kasvisversiot).
 
 

8. Minkä kirjan olet lukenut viimeksi?
Kesän jälkeen on tullut luettua enemmän lehtiartikkeleita ja nettiä, eli viimeisin kirja oli hauska ja inspiroiva: Löytöretkeilijä Pata.9. Mihin maahan matkustaisit, jos sinulla olisi mahdollisuus matkustaa minne haluat?
Vakkarihaave on matkustaa aina uudestaan ja uudestaan Uuteen-Seelantiin, vaikka viimeksikin oli lähellä, että olisimme joutuneet kokemaan luonnonmullistusten hurjia voimia. Uutena haaveena ehkä juuri nyt olisi joogamatka Goalle tai lomamatka miehen kanssa kultaisten temppeleiden mystiseen Burmaan.
 
 

10. Mitä aiot touhuta tällä viikolla?
Aion irrottautua arjesta lähtemällä siskoni kanssa pienelle syysristeilylle Viikkarin Gracella.11. Minkä teatterin esityksen / elokuvan olet nähnyt viimeksi?
Turun kaupunginteatterissa: Jekyll & Hyde -musikaalin. Elokuva: Selviytyminen (The Impossible, 2012)

 
12. Paras tapa viettää viikonloppua?
Kesällä: seilata miehen kanssa. Muulloin: kotoilla kahdestaan ja puuhailla olotilan mukaan mitä sattuu huvittamaan.13. Unelmiesi asuinpaikka?
Se olisi (sittenkin) Suomessa, lähellä merenrantaa, sopivasti omassa rauhassa ja luonnon helmassa, mutta vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä isomman kaupungin palveluista. Asuinpaikka saisi olla Saaristomeren äärellä ja venepaikan pitäsi sijaita lähellä kotia. Kiitollisena siis totean, että asumme unelmapaikassamme.
 
 
  
Kysymyksiä sai muutella, joten tässä omat 13 kysymystäni:
 
1. Mikä sai sinut alun perin aloittamaan blogiharrastuksen?
2. Millaisia postauksia tykkäät lukea?
3. Viime kesän paras muistosi?
4. Paras lapsuusajan muistosi?
5. Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?
6. Suurin haaveesi?
7. Lemppariruokasi?
8. Mitkä ovat kolme suosikkielokuvaasi?
9. Mihin maahan matkustaisit, jos sinulla olisi mahdollisuus matkustaa minne haluat?
10. Mitä aiot touhuta tällä viikolla?
11. Mikä on ollut tähän astisen elämäsi suurin seikkailu?
12. Mitkä ovat parhaat tapasi rentoutua?
13. Unelmiesi asuinpaikka?
 
Haastettavien blogien valintaan vaikutti nyt osaltaan se, että haaste on jo ehtinyt kiertää tässä pienessä toistensa blogeja seuraavassa piirissä ja osa bloggaajista on rajannut haasteet pois postaustarjonnastaan. Haaste lähtee kuitenkin seuraaville kivoille blogeille:
 
s/y Charlotta -blogin Markolle
Sailventures -blogin Vellamolle (...jos olet kuulolla?)
Villa idur -blogin Pilville
 
Vastauksianne mielenkiinnolla odotellessa...
 
 


8 kommenttia:

 1. Oli mahtavaa lukea vastauksiasi! Ihania valokuvia, kuva lapsuudestasi oli ihan super =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla :) Retrokuvat ovat usein mielenkintoisia, kuin toisesta maailmasta.

   Poista
 2. Uskomatonta, Katinka oli kirjoittanut aivan samat sanat, kuin olin itsekin ajatellut kirjoittaa. Siis lapsuuskuva on ihan huippu ja oli kiva lukea vastauksesi. Näistä todellakin oppii vastaajasta aina jotakin uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taitaa olla Katinkan kanssa teletaappinen yhteys ;) Mietin vähän, että laitanko tuota lapsuudenkuvaa, mutta tulipa nyt laitettua ja kiva jos siitä oli iloa.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta ja tätä oli tosi kiva lukea, varsinkin kun olit nähnyt vaivaa noiden kuvien kanssa. Upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pilvi ja odottelen jo mielenkiinnolla omia vastauksiasi :)

   Poista
 4. Onko teillä tuplakupla pihalla? Löytyykö niitä erilaisia versioita ulkokäyttöön? Innostuin kuvan nähdessäni, koska mieheni on jo pitkään halunnut hankkia meille tuplakuplan, mutta mielestäni se ei meille sisätiloihin sovi. Ulkotilat ovat asia erikseen. ;)

  Born Grown

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkokäyttöön on tosiaan oma versionsa XL Tupla Kuplasta. Eero A. oli kotimme rakennuttajan kamu, siksi se varmaan valaisee takapihaamme. Ei silti, eteisessä meillä on Tupla Kuplan M-koko, joka toimii hassuina päivinä myös kahden pipon telineenä ;)

   Poista