tiistai 9. heinäkuuta 2013

Baby on board!


Viime viikon pieni loma Houtskärissä oli oikein mukava. Niin mukava, että sitä vähän unohti taas normaalin arjen - jopa veneen odottelun tuskailun. Samaan aikaan mies kävi viimeisen veneprojektireissunsa Englannissa ja otti kuvia veneen lähdöstä veistämöltä.


Baby syntyy sinisenä, keula edellä veistämön hallista. 


Se lastattiin rekan lavetille. Tässä näkyvät myös köli ja tuplaperäsimet.


Babya valmistellaan 190 mailin rekkareissulle Lymingtonin veistämöltä Harwitchin satamaan.


Tällä hetkellä vene on laivamatkalla Harwitchista kohti Turun satamaa, jonne se saapuu yliyliylihuomenna, eli perjantaina. Veneen siirrossa käytimme täyden palvelun venerahtausfirmaa Complete Marine Freight. Se säästi paljon aikaa ja vaivaa, sillä jo satamamuodollisuuksiin perehtyminen ja kaikkien aikataulujen vaiheiden ketjuttaminen olisi ollut tässä kohtaa iso homma. Käytännössä veneen saaminen kotiin olisi todennäköisesti viivästynyt reilusti lisää. Firmalla on kokemusta super yachtien ja huippukisaveneiden kuljettelusta ympäri maailmaa (sama firma on mm. kuskannut ihailemaani Ran:ia), joten meidän pikkuisemme on heille kakunpala. Firma hoitaa veneen koko kuljetusprosessin veistämöltä Turun satamaan: aikataulutuksen ja varaukset, maantiekuljetuksen, laivakuljetuksessa tarvittavan toisen pukin, ahtauksen / purun laivasta molemmissa satamissa sekä tarvittavat paperityöt. Tullauskuviota tässä ei nyt olekaan, kun vene siirtyy EU:n sisällä.


Masto, tai oikeastaan koko takila, saapui Tanskasta eilen. Se oli huolellisesti pakattu ja paloiteltu niin pitkälti osiksi kuin mahdollista. Tänään aloitamme fallien pujottelun ja palikoiden kokoamisen niiltä osin kuin se on etukäteen tehtävissä.
Perjantaina olemme sitten vastaanottamassa babya mieheni ja Isi-Kipparin kanssa. Vene ei ole saapuessaan valmis, vaan sen viimeistely purjehduskuntoon tulee jatkumaan kotisatamassa mm. sähkötöiden, teippausten ja sisustuksen osalta. Baby tulee siis kotiin "yliaikaisena keskosena". Toisekseen en ole itsekään valmis, sillä tiiviistä kurssituksesta alkaa olla jo vuosi aikaa ja paljon tärkeitäkin asioita on jo unohtunut.


Perjantaina kiinnittämme ensin ainakin kaiteet veneeseen. Sitten se lasketaan nosturilla veteen ja ajetaan joko koneella tai hinataan toiseen satamaan. Siellä Nostokonepalvelun nosturisetä auttaa meitä  maston pystytyksessä. Sen jälkeen vene seilataan kotisatamaansa joko perjantaina tai lauantaina.


Sydän hakkaa jännityksestä: nyt se on tapahtumassa!
 
 

8 kommenttia:

 1. Onnea veneelle! Vauhdikas, sporttinen ja hienon värinen.

  VastaaPoista
 2. Oioi, nyt se siis tapahtuu. Miten mahdatkaan pysyä nahoissasi ensikohtaamista odottaessasi!!

  VastaaPoista
 3. Kaunis Baby matkalla kotiin :-). Nyt on varmasti jännitys huipussaan. Upeat linjat ja väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrys :)
   Huomenna heti aamusta pääsee tirauttamaan muutaman onnenkyyneleen.

   Poista
 4. Uijui, tänään se tapahtuu! Suuret onnittelut. Vene näyttää upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä me ollaan jo matkalla satamaan. Vene puretaan kuulemma laivasta ensimmäisten rahtien joukossa, eli jotakuinkin just nyt! Iiiik!

   Poista