perjantai 26. heinäkuuta 2013

Muistojen kultaama brunssi ja torstain testdrive


Koska teräshääpäivän aamu oli kiireinen, nautimme vasta eilen herkku-brunssin - tietysti veneellä. Vuosikausia sitten häämatkailimme Uudessa-Seelannissa America's Cup -kisoja seuraillen. Asuimme silloin kivassa hotellissa, jonka ihania aamiaisia vieläkin kopioimme juhlistamaan erityisiä hetkiä.Tuo ihana aamiainen sisältää yksinkertaisuudessaan vain lettuja/pancakeseja, hedelmäsalaattia, creme vanillaa/kermavaahtoa ja vaahterasiirappia. Hedelmäsalaatissa pitää olla ainakin kiiviä ja banaania, mutta muut ainesosat voivat vaihdella muiston kärsimättä. Tein letut nyt manteli- ja perunajauhoista ja hyvää oli näinkin.

 
 

Englannissa oli aloitettu veneen mittauslaitteiden ja näyttöjen asentaminen, mutta yksi näytöistä oli samaan aikaan Tanskassa, mastoon kiinnitettynä. Tämän vuoksi mittariston koko ryhmädynamiikka oli aivan sekaisin ja lisäksi näytöt puhuivat vain ranskaa. Ne eivät totelleet, eivätkä kaikki hoitaneet mittaustyötään tunnollisesti. Asiassa päästiin eteenpäin sekä satamassa että puolentoista tunnin koneajaon aikana, mutta vielä jäi Sherlock Holmesin töitä seuraavallekin päivälle.
 
 
 
Koneajolla kokeilimme huippunopeutta niillä maksimikierroksilla, mitä ohjekirja antaa luvan pyörittää. Tuloksena oli 8 solmua vastatuuleen. Kaminamin runkonopeus on noin 7,4 somua.
 
 
 
Päivän rantautumisharjoitukset tehtiin samalla työnjaolla: mies pinnassa ja minä hyppelijänä. Tällä kertaa ei mennyt yhtä sujuvasti kuin eilen, mutta ei nyt mitään kolhujakaan sattunut. Naapuripaikan karhuveli on reissussa, joten tänään oli hyvin tilaakin harjoitella rutuun peruuttamista. Tilanneanalyysin tuloksena keksimme erilaisia vaihtoehtoisia strategioita, joita harjoittelemme seuraavaksi. Onneksi kumpikaan ei moiti toista, vaan mietimme yhdessä, miten me kumpikin voisimme parantaa omia toimintatapojamme ja toimia paremmin tiiminä.
 
 
 
Ilta "Shangri-Lassa" (kotisatamassa) oli lämmin ja seesteinen. Oli vähän haikeaakin lähteä. Kotona odotti kuitenkin kasaantumaan päässyt arki pakollisine puuhineen, joten ei auttanut kuin jättää vene yksikseen. Tänään meillä olikin sitten valtavan upea purjehduspäivä lähivesillä, siitä lisää piakkoin...
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti