torstai 11. heinäkuuta 2013

Zipitillä veneen vuoteet lueskeluloungeksi


Tänään, päivää ennen veneemme kotiutumista, on hyvä hetki paljastaa blogini yhteistyökumppani, jonka tuotteista olen vilpittömästi iloinen! *rumpujen pärinää* Se on päiväpeitteitä mm. veneisiin ja matkailuautoihin mittojen mukaan valmistava Bedit. Kokeilin tänään keulahyttimme patjoihin valmistettuja päiväpeitteitä simuloiduissa olosuhteissa eli kotimakkarissa. Samalla yritin tehdä tyynyvalintoja veneeseen.Meillä on keulapunkkien alla säilytystilaa ja patjoja on kaksi joten myös nämä vetoketjuilla suljettavat Zipit-päiväpeitteet ovat erilliset. Näin pääsemme helposti käsiksi säilytystiloihin ilman petivaatteiden sekoittamista ja uudelleen petaamista. Etummaisella patjalla Zipitin kansi on pedattu ja takimmaisella poseeraavat taas kerran nämä suosikkivenelakanani.Tässä näkyy Zipit-peitteen idea. Kun peti avataan jäävät Zipitin ohut pohjakangas ja peitekankankaiset reunat paikoilleen. Kannen saa kokonaan irti kätevillä vetskareilla ja se laskostuu pieneen tilaan.Kannen kiinnittäminen paikoilleen on mielestäni helpompaa kuin tavallisen päiväpeitteen pingottelu siistiksi patjan reunojen alle. Ennen kaikkea saan suurta mielenrauhaa siitä, että kun pedillä oleillaan saarihyppelyiden jälkeen päivävaatteissa, on mahdollisten punkkien aika vaikea kaivautua petivaatteisiin vaaniskelemaan. Viime kesänähän sain purjehdusreissulta oireilevan punkinpureman ja pitkän antibioottikuurin. Lisäksi etenkin lapsi- ja koiraperheet saattavat arvostaa sitä, että peite pysyy sileänä paikoillaan vaikka sitä yrittäisi vähän myllätäkin. Omatuntoa hivelee, että peitteet ovat 100 prosenttisesti kotimaisia.


Värivalikoimaa oli monenlaista, myös kuviollisia kuoseja, mutta me valitsimme tuon pinkin ja vetskarin väriksi raikkaan valkoisen. Värejä olisi ollut mahdollista myös sekoittaa ja vähän harkitsinkin leveää valkoista poikkiraitaa peitteisiin. Beditistä voi tilata näytetilkkuja värivaihtoehdoista, jos haluaa varmistella valintaansa. Mittojen mukaan tehtävissä peitteissä kannattaa ottaa tosiaan tarkat mitat. Itse lähetin firmaan patjojemme kaavan, jossa ulkoreuna vastasi patjan yläkannen kokoa ja ulkoreunan tuntumaan piirretty viiva patjan pohjan kokoa ja lisäksi kirjasin kaavaan mitan patjan paksuudesta. Näin Beditissä pystyttiin huomioimaan veneen kylkeä mukaeleva patjan ulkoreunan vinous. Meillä peitteeseen ei jätetty tilaa tyynylle, koska unityynyt puetaan päiväksi koristetyynynpäällisiin.


Zipitin saa myös vähän haastavampiin punkkaratkaisuihin. Näissä Nauticat 37:n unihytin kuvissa näkyy, että peitteeseen on jätetty myös tyynytila. (Kaksi seuraavaa kuvaa: Bedit.)

Haaveilemme jo lokoisista hetkistä keulan lueskeluloungessamme (kuka lukijani sen nimityksen kesksikään?), joksi nämä peitteet unihyttimme muuttavat. Siinä saa löhötä ja pyöriä - peitto pysyy paikallaan. Loungessa saa myös murustella keksejä ja petivaatteet pysyvät silti turvassa. Lisäksi "Pink makes people happy".Sitten tyynyvalinnat. Pinkki on makea, mutta kaipaa seurakseen valkoista raikkautta. Teetin Ocean Spirit -kaupan kautta kierrätyspurjeista valmistetut pehmeät Airistolta -tyynynpäälliset, joissa on purjenumerot ja kivoja tikkauksia. Ocean Spiritistä saa valmiina kokoa 45 x 45 cm, mutta tuollaiset unityynyn päälle puettavat ovat erikoismitoitettua tilaustavaraa. Päälliset voi pestä 30 asteessa ja ne soveltuvat myös ulkokäyttöön, sillä tuo dacron-materiaali on vedenpitävää. Olen näistä tyynyistäkin todella iloinen, sillä näissä on nyt sitä sporttista merihenkeä, mitä kaipasin sistukseen. (Tähtityynyt: H&M Home, valkoinen neulostyyny Anno Collection, Kodin Ykkönen. )Nyt on valittava otanko veneeseen siniset vai pinkit kiilutähtityynyt noiden purjenumerotyynyjen lisäksi...  Olen jo alustavasti tuumaillut, mutta ehdotuksia otetaan mieluusti vastaan!Zipit-päiväpeitteistä kiinnostuneille vinkkinä, että myös veneiden mittatilauspeitteet ovat Beditissä -15 % alennuksessa 28.7.2013 saakka. Tarjoukseen pääset tutustumaan tästä. Turun Seudulla Zipit-peitteiden tilauksia vastaanottaa myös Ocean Spirit (Linnankatu 37b, Turku).


Palaan Zipit-peitteiden käyttökokemuksiin, kunhan saamme ensi veneen kotiin ja keulahytin kuvauskuntoon (eli lähinnä teetettyä ne seinäpehmukkeet mustien hiilikuitupintojen peitteeksi). Jo näin alustavasti olen niistä hurjan iloinen sekä käytettävyyden että näyttävyyden osalta. Nyt on sitten edessä puuhakkaita päivä veneen kanssa - vihdoinkin!


5 kommenttia:

 1. Kylläpä ovat kätevät nuo patjasuojat!! Pitää oikein pistää korvan taakse tuo sitten, kun meillä uusitaan patjoja tai ehkä viimeistään siihen seuraavaan veneeseen. Meidän keulalounge ei näytä kyllä noin hienolta vaikka ihan mukavan lokoisa ja ennen kaikkea viileä paikka sekin on lueskella. Erittäin toimivalta näyttää teidän ratkaisu. Onnittelut! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti Vellamo, katsotaan sitten vielä miten ne toimivuat oikeassa veneilyssä, mutta uskon aika vahvasti jo nyt, että netulevat olemaan loistojuttu.

  VastaaPoista
 3. Mahtavat värit ja muutenkin näyttää tosi toimivilta. Muistissa on!

  Jännityksellä odotan postausta veneen kotiutumisesta! :)

  VastaaPoista
 4. Yksi asia tuli mieleen suojista. Osaatko sanoa miten hengittäviä ne ovat?

  VastaaPoista
 5. Kiitti Mathias :)

  Zipit-peitteet ovat todella kevyet, niitä ei voi verrata keskivertopäiväpeitteeseen. Eli ovat sellaista hengittävää kevyttä materiaalia, joka ei ime kosteutta itseensä. Päällikankaan ja läpikuultavan ohuen vuorikankaan välissä on käsittääkseni aivan ohuen ohut vanu. Patjan alle jäävä pohjakangas on pelkästään sitä ohutta vuorikangasta.

  Minusta veneessä kannattaa silti tuulettaa tavalla tai toisella peitot ja tyyny aamuisin ennen petaamista.

  VastaaPoista