maanantai 5. tammikuuta 2015

Rapinaa ihanassa Ålannin-aamussa


Perjantaina 15. elokuuta heräsimme Lappoossa jo ennen kuutta kovaan rapinaan. Pieniä varpaita tuntui vilisevän kannellamme ja rapinaan yhdistyi heleän iloinen sirkutus. Hiivimme katsomaan Kaminamin ikkunasta ja näimme pienet suloisuudet istumassa kaiteillamme oikomassa höyhenpukujaan. Tämäpä oli iloinen herätys! Hihhihh... tällä kertaa olen aika varma, että kyseessä olivat pääskyt, mutta korjatkaa jos olen väärässä...Kaiteiden lisäksi myös etustaagimme oli täyttynyt juttelevista pääskyistä ja kun katselimme ympärillemme, oli pieniä sirkuttajia riittänyt myös muihin veneisiin. Meidän dyneema-kaiteemme olivat kuitenkin muiden veneiden vaijerikaiteita selvästi suositummat. Vain muutamalta linnulta pääsi vahingossa kakka kannelemme, joten ei tullut paljon siivottavaakaan.
Aamu oli mahdottoman kaunis ja lämmin. Sirkat sirittivät ja sataman ympärillä yöpyneet harmaahaikarat tekivät verryttelylenkkejä ympärillämme ja avasivat samalla kraakkuvaa ääntään.Teimme pienen kävelylenkin sataman lähistöllä ja ihailimme heräilevää luontoa.

Vastavaloon otettu kuva mastosta paljasti venehämisten tekoset tuulimittarissa...Haimme Lappoon kaupasta vähän täydennystä ja sitten olikin aika jatkaa matkaa kohti Kustavia ja Kaminamille uutta merikarhusatamaa.

 


Hyvät loppiaiset kaikille!


12 kommenttia:

 1. Voi ne oli mun lempilintuja, haarapääskyjä =D. Meidänkin satamassa niitä on onneksi paljon, ne on niin super suloisia! Jälleen niin ihania kuvia että vallan tuli kesää ikävä. Onneksi ollaan kevättä kohto menssa kovaa kyytiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääskyt ovat tosiaan ihania nappisilmäisiä sirkuttajia ja niiden taitolentoa on upeaa katseltavaa. Niinpä, valoa ja lämpöä kohti mennään ja sellaista vauhtia että tässä pitää kohta laittaa hösseliksi, jotta ollaan heti lähtökuopissa kun veneilykelit alkavat ;)

   Poista
 2. Oi, suloisia haarapääskyjä ne rapistelijat olivatkin :) Niitä on paljon myös meidän kotisatamassa.
  Ja voi ihanuus taas näitä sinun kuviasi ♥ Kyllä tässä veneilyinto kasvaa tasaiseen tahtiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku,
   meitä pääskyfaneja on näköjään useampi. Nyt on hyvä hetki fiilistellä, jotta olemme sitten intoa puhkuen täydessä vireessä, kun veneilykausi alkaa ;)

   Poista
 3. Oih ! Kesä ... mukavaa katsella kesäisiä kuviasi, ja onneksi olemme jo paremmalla "puolella", enään hetki ja sitten voimmekin tuntea kesän jo ihan oikeasti. Jaksaa, jaksaa ... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kesätunnelmista oli iloa :)
   Ei tämä talvikaan nyt hassumpi ole, kun on lunta ja raikas ilma, mutta tietysti merelle on jo ikävä. Jos laskee viikoissa, niin seuraavaan veneilykauden alku tuntuisi olevan hyvinkin lähellä: noin 13 viikon päässä (tähtään alustavasti huhtikuun puoliväliin). Kyllä sinne jaksetaan!

   Poista
 4. On tuo vaan niin idyllinen punamökkikylä tuo Lappo. Itse asiassa vain kerran ollaan käyty siellä, höh.

  Kun luin juttua linnuista, olinkin heti huolissani, että tuollainen määrä jo sotki varmasti teidän hienon kannen, mutta hyvä jos olin väärässä ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän tämä oli hyvä muistutus, että Lappooseen kannattaa jossain vaiheessa nennä uudelleenkin, kunhan Idurin puuhiltanne ehditte. Me suomalaiset olemme kyllä todella onnekkaita, kun meillä on tuollainen upea saaristo, jossa on valtava määrä persoonallisia ja kivoja satamia. Tuli taas ihan lottovoittajan olo, kun pysähdyin sitä miettimään - pitäisi varmaan muistuttaa itseään siitä joka päivä ;)

   Pääskyt olivat tosiaan ihmeen siistejä eläinvieraita. Niillä oli niin paljon juteltavaa, että eivät varmaan ehtineet edes ajatella vessa-asioita.

   Poista
 5. Ah, mukavia kesätunnelmakuvia.. Tykkään kyllä tosi paljon näistä Sun kuvista, ja kun niitä on aina niin mukavan paljon! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Junnu :)
   Joskus on vähän vaikea karsia kuvia ja postauksista tuppaa tulemaan kaikkine kuvineen aika pitkiäkin, mutta kiva kuulla että tykkäät kuvien runsaudesta.

   Poista
 6. Oih, ihania kesä- ja venekuvia! Samoissa maisemissa olemme mekin seilanneet. Pian ollaan taas aalloilla, kesää kohti kiidetään :) .

  VastaaPoista
 7. Kiitos Sara ;)
  Niinpä, valoa ja lämpöä kohti mennään kohisten ja yllättävän pian seilataan taas :)

  VastaaPoista