keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Högsåran Kejsarhamnen


Sunnuntaina 10. elokuuta saavuimme Högsåran Kejsarhamneniin. Vastaanotto oli oikein ystävällinen ja satamassa oli hyvin tilaa. Täällä oli ollut heinäkuussa parin viikon ajan pahat sinilevälautat, mikä oli verottanut kävijöitä, mutta nyt sataman vesi oli ollut jo viikon verran puhdasta. Olimme siis taas onnekkaita ajoituksen suhteen. Kejsarbodenista ostimme vain jätskit pahimpaan nälkäämme , mutta puodissa olisi ollut vaikka mitä mielenkiintoista tarjolla.Kävelimme satamasta 10-15 minuuttia Farmors Cafen herkullisten aterioiden äärelle. Matkan varella eräässä tienristeyksessä hymyilyttivät nämä söpöt lehmähahmot.
Ah - hyvää ruokaa ja Farmors Cafen idylli aurinkoisena kesäiltana.
Ruokailun jälkeen teimme pienen kävelylenkin Högsåran maisemissa. Lill Bryggan puolellakin oli sunnuntaina vain kaksi venettä, joten kai se on uskottava, että elokuun puolella alkaa saaristo hiljenemään.
Högsåran molemissa satamissa: Lill Bryggalla ja Kejsarhamnenissa on oma hiekkaranta, joille pääsee kipaisemaan mukavasti myös rantasaunoista. Illalla saunoimme Kejsarhamnenissa hiostavan päivän nihkeyden pois. Alkuiltana oli täysin tyyntä ja pikkukalat polskivat villisti veden pinnassa. Yön hämärtyessä pilvet väistyivät ja paljastivat superkuun kasvot. Olipa siinä valovoimaa!
Hyväunisen yön jälkeen päätimme norkoilla Kejsarhamnenissa niin kauan, että Farmors Cafe aukeaa ja pääsemme syömään kakkulounaan ennen lähtöä. Farmorsissa on muuten pohjaton satsikuppi, eli kaffetta saa niin paljon kuin tahtoo. Seuraavasta purjehduksesta ja yöstä tuli varsin haastava ja tällainen hyvänmielen tankkaus tuli todella tarpeeseen sitä pohjustamaan.

4 kommenttia:

 1. Iik, nyt tuli nälkä, vallankin kun tietää, miltä Farmors Cafen ihanat ruoat maistuvat. Mun lempi saari! Kävittekö tuulimyllyillä? Ne olivat vaikuttavia kun pääsi ihan juurelle seisomaan =D.

  VastaaPoista
 2. Samoin, Högsåra on myös yksi meidän lempisaarista! Tuulimyllyillä emme elokuun reissulla käyneet, mutta kävimme siellä aiemmin kesäkuun toisena viikonloppuna, jolloin pääsimme ihmettelemään sekä myllyjä että Farmors Cafén avajaisia. Aika humina niitä myllyistä lähtee... vaikuttavia rakennelmia.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun "jatkat kautta" ja olet säästänyt postauksia sesonkin ulkopuolellekin.
  Hyvää ja rauhallista joulua!
  t. Merituuli, moottoriveneilijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merituuli ja oikein ihanaa joulua sinullekin!

   Poista