tiistai 5. elokuuta 2014

Lomatuulia


Lomasta on tullut varsin helteinen, luoviessakaan ei ole viileää ja myötätuuli käy saunomisesta. Olemme tehneet tähän mennessä kaksi noin viikon mittaista purjehdusta, joista ensimmäisestä olen jo kirjoittanutkin. Viime viikon teemana oli Åland Runt ja seilasimme reitin: Haplot (Houtskär, merikarhusatama) - Kökarin Sandvik - Maarianhamina (2 yötä) - Jomalö (Geta, merikarhustama) - Isokari - Katanpää - Espskär (merikarhusatama). Matkan aikana ylittyi 1000 purjehdusmailin raja tällä kaudella. Missään satamassa emme enää törmänneet mainittaviin leväongelmiin, vaikka mm. Ahvenanmaan eteläpuolella näkyi suurempia lauttoja. Nyt käväisemme pikaisesti kotona hoitamassa välttämättömiä asioita ja lähdemme takaisin merelle. 

Tässä blogin lukijan, ja samalla purjehduskamun kaverin, ottamia kuvia Kaminamista viikonloppurekeltä 12. heinäkuuta, kun luovimme Espskäriltä Hummelskäriin. (Postaus löytyy tästä linkistä: Kesäpaivä merellä - kohti Hummelskariä.) Olen näköjään kippurassa oviaukon suulla, joko kuvaamassa tai menossa jonnekin... Lämpimät kiitokset kuvista Kimmo S!
Ihanaa elokuun alkua kaikille! Tämä on mielestäni parasta kesää.


8 kommenttia:

 1. Ihanaa, että teillä loma vielä jatkuu ja sää suosii todella. Jos kesäkuu näytti epätoivoiselta, on tämä loppu ollut yhtä juhlaa =). Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka :)
   Tavallaan on ollut hienot säät, nyt kun tuultakin on taas saatu... Mutta kyllä meille kelpaisi vähän harmaampikin päivä, jos ei olisi ihan näin kuuma... Mutta iso osa veneilijöistä näyttää nauttivan helteistä. Aika harvoin saadaan Suomen kesään näin paljon bikini-purjehduspäiviä :D

   Poista
 2. Kyllä ovat harvassa ne kesät, että luoviessakin on näillä leveysasteilla helle. Onpa hienoa saada itsestä/veneestä tuollaiset kuvat. Hyvältä näyttää ja tervemenoa vielä jatkolomalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pilvi ja on tosiaan kiva saada kuvia omasta veneestä purjehtimassa :)

   Poista
 3. Ihanaa lomaa teille! Itse olen jo töissä, mutta vietimme kyllä loman parhaat hetket merellä.

  Olisin kysynyt sinulta vinkkiä reissussa käytettävien pesuaineiden (tiskiaine, suihkusaippua, käsisaippua, sampoo) suhteen. Oletteko löytäneet hyvät ja luontoystävälliset tuotteet? Tiskiaineen olemme löytäneet helposti, mutta muiden kanssa minulla on ollut vähän enemmän haastetta. Ehkä pitäisi tehdä visiitti johonkin ekokauppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Bellis :)

   Noiden pesuaineiden löytämisen suhteen taidamme olla samassa tilanteessa. Tiskiaine meillä on luontoystävällistä Pohjan Neitoa, mutta emme silti laske pesuvesiä koskaan veteen, vaan imeytämme aina maahan tai tai kaadamme sataman viemäriin, jos mahdollista. Iho pestään Seba Medillä, sillä se sopii iholle ja käytettäväksi meriveden kanssa, mutra emme peseydy silläkään suoraan meressä. Shampoot ja hoitoaineet ovat samat maissa ja merellä. Kyllä tuossakin olisi vielä kehittymisen varaa....

   Poista
 4. Moi!

  Kiva kun kuvani kelpasivat, Tilanne tuli Pähkinäisten eteläpuolella äkkiä eteen eikä ollut aikaa paljoa sihtailla, joten aivan parasta laatua kuvat eivät ole. Valotus olisi voinut onnistua paremmin...

  Mutta asiaan eli Belliksen esittämään kysymykseen luontoystävällisistä pesuaineista löytyy täältä https://www.sjohav.se/ Olemme vuosikausia käyttäneet Sjö&hav suolavesisaippuaa, jota ensi alkuun ostimme Tukholmasta Slussenin kulmilla sijaitsevasta Nautiska Magasinetistä. Nykyään sortimenttiin kuuluu erikseen pesusaippua ja shampoo, mutta ainakin meikäläisen hiuspehko on puhdistunut punakorkkisella saippuallakin. Ehkä meillä miehillä hiuslaatu on hiukan krouvimpaa... ;)

  Nyt toimii verkkokauppa (https://www.sjohav.se/shoppen) ja Suomestakin löytyy Sjö&Hav -tuotteiden myyjiä, mm. Aspön vierasvenesataman puodista! https://www.sjohav.se/aterforsaljare?name=&area=&zip= Tuota hyttys- ja punkkisuojaa olisi mielenkiintoista myös kokeilla.

  Pikku vinkkinä voisin mainita, että tulevaisuudessa kannattaa ottaa Tukholman saaristo matkakohteeksi, sillä lukemattomine upeine ja suojaisine luonnonsatamineen se tarjoaa ehkä kotoista Saaristomertammekin parempia mahdollisuuksia. Ja jos täytyy välillä piipahtaa kotosalla esim. työasioissa - kuten itse kullakin tapana on, niin Tukholmasta pääsee kätevästi käymään kotomaassa.

  Hyvää ja lämmintä veneilykauden jatkoa Kaminamille, sen miehistölle ja meille kaikille purjehdukseen täysin hurahtaneille!

  Kimmo S.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Kimmo vielä pesuainevinkeistäkin, tämä asia pitää ottaa oikein kokeilun ja selvityksen alle ennen ensi kautta. Kuvat ovat hienoja. Se on niin kiva saada kyvia omasta veneestä seila amassa, että ei siinä täydellisyyttä odota :)

  Suotuisia tuulia ja lämpimiä kelejä myös teille!

  VastaaPoista