torstai 13. kesäkuuta 2013

Minäkö hermona?


Jos ei olisi tässä ohella muutakin aikaa ja ajatuksia sitovaa projektia meneillään, niin voi olla että käveleisin jo hermostuneena rinkiä ja hokisin: "Koska se vene tulee? Koska se vene tulee? Koska se vene tulee?..." Nytkin joudun ajoittain muistuttamaan itseäni mieheni leppoisasta asenteesta: "Ei meillä ole mihinkään kiire, tuleehan niitä kesiä." Jos aikataulu ei ole lipsunut, pitäisi veneen olla valmis Englannissa tämän viikon loppuun mennessä! Miksei mistään ole vielä kuulunut mitään? Onkohan babyllamme kaikki hyvin?

Sillä välin kotiimme on edelleen tulvinut paketteja sitä tahtia, että olemme varmasti olleet to-del-la kilttejä tai jäämme jouluna kokonaan ilman paketteja. Viimeisimmät tulokkaat ovat olleet ripusteltavia ja heiteltäviä turvavarusteita sekä ruotsalaisia led-valolistoja tykötarpeineen. Ledit testasimme tietysti heti olkkarissa ja visioimme mielissämme keulahytin valojen ympärille. Hiljainen hetki... ja hyväksyvä nyökkäys: näistä tulee hyvät.


Itse olen tälä viikolla pohtinut lähinnä sisustuksen yksityiskohtia. Keulahytin patjat valmistuivat tällä viikolla turkulaisessa Venetexissä ihan ajallaan. Keulahytin seinien pehmukeverhoilut voidaan laittaa vireille vasta kun vene on kotiutunut. Tuo kahteen suuntaan kaarevan seinän verhoilu on sen verran haastava ja tarkka homma. Keulahytin sisustuksen suhteen on vireillä pieni mukava yhteistyösopimuskin, johon palaan sitten kun saamme jo valmiista keulasta kuvia. Jännittävää... ja olen tästä diilistä todella iloinen!

Olen vielä etsiskellyt joitakin veneen sistustekstiilejä. Meillä tyyli tulee olemaan melko kirkasvärinen, selkeä ja sporttinen, mutta tykkään silti myös perinteisemmistä saaristolaisromanttisista väreistä ja kuoseista. Silmäni takertuivat sattumalta Kodin Ykkösessä myytäviin Sandfieldin lakanoihin, koristetyynynpäällisiin ja torkkupeitteisiin. Eri kuosit näyttivät aika herkuilta yhdessä. Nuo sopisivat ihanasti moneen veneeseenkin.
Tänäiltana tämä Merenneito lähteekin merelle isommalla aluksella ja tiimillä: ihana kaverikollega-porukka suuntaa nimittäin Viking Gracella 24 tunnin samppanjanhuuruiselle iloittelulle pitkän työprojektin päätteeksi. Ensi viikolla tulee blogissa olemaan hiljaista, sillä ennen juhannusta kipaisen taas sisämaahan raivaamaan ja stailaamaan lapsuudenkotiani myyntikuntoon sisustaja-siskoni kanssa. Eli eipä kannata veneen tuloakaan hermoilla, kun on muutakin merkityksellistä puuhaa koko ajan vireillä :)


Mukavaa loppuviikkoa kaikille! Toivottavasti pääsette ihanasti vesille!
 
 

2 kommenttia:

  1. Odottavan aika on aina niiiiin pitkä. Pian vene kuitenkin tulee ja pääsette vesille.
    Tekstiilit ovat myös mun makuun. Erittäin kauniit sävyt yhdessä.
    Joko olet tilannut astioita? Thomas Paulilla on aika kivoja. Itse tilasin niitä ja oon tykännyt kovasti.

    VastaaPoista
  2. Muistan Vellamo ne teidän hienot Thomas Paulin lautaset :) Meille olen hankkinut jo varmaan vuosi sitten New Polaris-sarjan (valmistaja Marine Business) lautasia, murokippoja ja kaffemukit. Tuossa blogini yläosan kollaasin yhdessä kuvassa näkyy New Polaris -lautanen.

    VastaaPoista