tiistai 25. kesäkuuta 2013

Kelluvan kesämökin soffat ja patjat


Vielä syntymätöntä venettä ikävöidessä voi sentään silitellä sen sohvia ja patjoja. Pehmukkeet valmistuivat ajallaan turkulaisessa Venetexissä. Tilasimme ne kahden kuukauden varotusajalla. Nyt vaan jouduimme kikkailemaan pehmukkeille väliaikaista varastotilaa, kun vene ei ollutkaan vielä Suomessa silloin kuin piti. Onneksi se sailytystilakin järjestyi.


Salongin soffan istuinosat valmistettiin kahdesta palasta/puoli, koska niiden alla alla on molemmin puolin kaksi säilytysluukkua. Sohvalla on ihan mukavasti tilaa muutamalle vieraallekin, mutta nukkumiskäyttöön sitä ei suunniteltu. Siksi niiden etureunaan voitiin tehdä istumismukavuutta lisäävä pieni korotus. Vaahtomuovi on sitä paksuinta 10-senttistä. Sohvan selkänojat vamistetaan vasta kun vene on Suomessa, koska kahteen suuntaan kaarevan kyljen pehmustaminen on tarkkaa hommaa. Olemme alustavasti suunnitelleet makkaramallista selkänojaa.
Verhoilukangas on tosiaan sininen ja näyttää tuossa kuvassa vähän todellista sävyä vaaleammalle. Aidon alcantara-materiaalin sijaan valitsimme kohtuuhintaisen kotimaisen vastineen, Annalan Taran. Arvatkaa oliko värivalikoimassa sporttista pinkkiä? No ehkä se on ihan hyväkin rauhoittaa sistusvärejä valkoisen ja mustan ohella myös veneen kylkiväriä mukaelevalla sinisellä.
Keulahytin patjat ovat samaa paksuinta 10 cm vaahtomuovia kuin sohva. Kooltaan ne ovat vähän oudot jopa veeneen patjoiksi (lev. 98 cm/39 cm ja pit. 204 cm). Patjat on päällystetty hengittävällä patjakankaalla, joka on tikattu. Kun keulan patjojen ei tarvitse olla päivällä sohvakäytössä niitä ei tarvitse myöskään päällystää huonommin hengittävillä verhoilukankailla. Meidän keulahytistämme tulee kyllä myös oleskelutila tai "lueskeluluola" muilla keinoin, joista kerron joskus myöhemmin...
Patjojen päällikangas on avattavissa vetskarilla pesua varten. Kankaan alta paljastuu patjan pohjan tukeva tuuletusverkko, joka vähentää kosteuden kertymistä patjaan.Eli veneen kotiduttua on teetettävä vielä selkänojat soffaan sekä keulahytin seinien pehmuste-elementit. Jälkimmäisten osalta pohdin miten estää kosteuden tiivistyminen seinän ja pehmusteen väliin? Riittäisikö tuollainen patjaverkko? Jos sinulla on ehdoksia, niin kerro ihmeessä!


Kaikkiaan verhoilutyön jälki oli oikein siistiä ja materiaalit tuntuvat vakuuttavilta, joten rohkenen suositella kyseistä firmaa, jos joku on patjoja veneeseensä hankkimassa. Lopulliseen hinta-laatu -suhteeseen en tosin uskalla ottaa kantaa, koska laskua ei ole vielä näkynyt.


Pahoittelut muuten suhruisista kännykkäkamerakuvista. Juhannuksena vammautunut järjestelmä-Canon on tällä hetkellä diagnosoitavana kamerasairaalassa ja joutuu olemaan siellä potilaana arviolta kaksi kesäviikkoa. Vähän on orpo olo, mutta ei auta...

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta ja tyylikkäältä ja minusta tuo sininen sopii varsin hyvin pinkin kanssa yhteen. Fiksut rakenteet noissa patjoissa.

  Minä juuri myös eilen suunnittelin, että meidän keulahytistä tulee kesälomareissun ajaksi lounge ja lukuluola :) Me nukutaan itse salongissa, kun siinä on paljon enemmän tilaa, joten keula jää vähän niinkuin käyttämättä tai vaan varastoksi. Satamissa kuitenkin olisi kiva joskus ottaa päikkärit tai mennä köllöttelemään muuten vaan ja salonki on kiva kuitenkin pitää siistinä petivaatteista. Keulahan on siihen sitten oiva tila.

  VastaaPoista
 2. Mä olen myös pinkki-sini -yhdistelmän ystävä, mutta jotkut pitävät sitä outona. Valkoinen raikastaa ja keventää tämänkin kombon.

  Joo, "lounge" on hyvä sana veneen löhöilyalueelle :) Ilman muuta kannattaa tehdä keulasta lounge, koska siellä tapahtuvat toiminnat kuulostavat niin lomalta!

  Täsmennyksenä vielä tuohon postaukseeni: vaahtomuovia siis saa varmaan vaikka kilometrin paksuisena, mutta tuo 10 cm on paksuin, mitä Venetex käyttää ja se on jo tosiaan aika muhkea.

  VastaaPoista
 3. Materiaalitietous on tänä päivänä ihan huippuluokkaa, joten saanette superhyvät sohvat veneeseenne! En usko, että ihan täysin kondensoitumatonta venettä tuskin onkaan...mutta jos ei muuten kosteus pysy loitolla, niin tyynyt aurinkoiselle kalliolle aina tilaisuuden tullen :)

  VastaaPoista
 4. Totta, tuulettelu on joka tapauksessa tarpeen. Siksi täytyy suunnitella seinäpehmukkeet sen kokoisiksi, että ne on helppo siirtää ulos ja että ne on helppo myös nykäistä irti ja kiinnittää takaisin paikalleen tarranauhalla :)

  VastaaPoista