torstai 6. joulukuuta 2012

Roosaa pakkelia pintaan


Länsirintamalta kuului taas uutta, eli Englannista tuli kuulumisia veneen rakennuksesta kuvien kanssa. Rungon kylkiä tasoitellaan plugien jättämien hienoisten kauneusvirheiden jäljiltä. Jokainen pakkelikerros tehdään eri värillä, jotta hiottaessa nähdään minkä verran on varaa poistaa.


Pakkeloinnin jälkeen pintaa hiotaan pitkillä laudoilla. Varmaan ääreismukavaa työtä pölyineen päivineen.Veneen kansi on jo laminoitu. Tuo valkoinen alue kannen reunassa on se kohta, johon tulee 500 kilon vesipainotankki. Kaikki se vauhdikasta kaksinpurjehdusta mahdollistava tankkitila on pois keittiönkaapeista. Noin viikon kuluttua runko käännetään oikein päin ja laipioiden kiinnittäminen aloitetaan. Sen jälkeen saamme tarkempaa tietoa aikatauluista ja myös siitä, milloin lähdemme Englantiin tarkentamaan seuraavien vaiheiden suunnitelmia. Voin hyvin kuvitella, miten koen itseni kielitaidottomaksi näiden erikoissanastojen äärellä, mutta onneksi miehellä on kaikenlainen venesanasto hyvin hallussa.
Näiden rumien venekuvien vastapainoksi nautitaan tänään kauniista linnanjuhlista - tosin kotikatsomosta käsin koska Sauli ei tajunnut kutsua MM-hopeapurjehtijaa vaimoineen paikan päälle ;)


Juhlavaa itsenäisyyspäivää kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti