keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Onko täällä ollut kilttejä purjehtijoita?

Joulu on yksi vuoden kohokohdista. Tämänkin joulun leppoisa kotoilu lumisissa maisemissa, joulukuusen tuoksussa on ollut sellaista elämän suloutta, että sydän läpättää onnea vielä pitkään joulun jälkeenkin. Joulupukki oli jättänyt kuusen alle kasan lahjoja, eli olemme varmaan olleet aika kilttejä purjehtijoita. Olen aina viimeisenä valmis lahjojen avaamisessa, koska seuraan mieluummin mitä muut saavat. Osa lahjoista liittyi mukavasti purjehdukseen.

Saimme molemmat oman reilun kokoisen pellavaisen kylpypyyhkeen. Tällaisen ohuen, joka kuivaa käytön jälkeen nopsaan veneen kaiteella. Tykkään pellavapyyhkeistä muutenkin: ne kestävät eliniän, paranevat käytön myötä ja niitä saa pestä sekä silittää kipinöivän kuumassa puti-puhtaaksi.

(kuva: Lapuan Kankurit )


Mies lahjoi minua uusilla Spinlockin Deckvest 5D 170 N Pro Sensor -liiveillä. Viime kesänä käytin hänen vastaavia liivejään ja nyt sain siis ikiomat. Tässä uudemmassa mallissa on vähän kätevämmät jalkaremmit, mikä helpottaa vaatteiden vaihtoa kesken purjehduksen. Myös kaikki turvamekanismit ja sprayhood näyttivät vähän uudistuneen. Samassa paketissa liivien mukana tuli myös elämänlanka - hui...

(kuva: Spinlock )


Äiti-Kippari ja Isi-Kippari olivat taas askarrelleet uniikkeja paketteja joulupukin alihankkijoina. He olivat mm. teettäneet miehelleni essun, jonka rinnusta koristaa mieheni joskus pienenä piirtämä kuva. Hihhihh-hii... tämä hymyilyttää vielä pitkään... Siinä on tiira, hauki kaislikossa ja kaikki oleellinen kuvattuna punaiseksi kärventyneen jollapojan seurassa. Oikeasti essu on kyllä kätevä veneessä kokkaillessa, vaikka kotona ei oikein tulekaan käytettyä.


Minulle Äiti-Kippari ja Isi-Kippari olivat puuhanneet reilun kokoiset ja jämäkät pöytätabletit suosikkijoulukukastani Amarylliksestä. Tajusin sen myötä, että veneen sisustustekstiilien tietyt ongelmat on ratkaistu, kun omista kuvista voi teettää kaikenaista ja kuvia voi halutessaan myös muokata tietyn värisiksi jne.

Miehelleni annoin päälahjaksi GoPro Hero3 Silver Edition -videokameran tulevaan veneeseen. Oikeastaan printtasin Murulle lupauksen kamerasta, sillä käytännöllisenä ihmisenä en halunnut takuuajan lähtevän juoksemaan jo joulusta, mutta tulossa siis on! Ensi kauden lopulla olemme varmaan jo konkareita kuvaamaan Youtube-pätkiä pahan näköisistä tilanteista: 1) MOB (Merenneito Over Board), 2) vene lähtee lapasesta ja kippaa niin pahasti, että kääntyy ulkoiluttamaan köliä 3) genaakkeri troolaa parven pirajoita ja satunnaisen vasarapäähain, 4) törmäämme tanskalaiseen ydinsukellusveneeseen, jonka periskooppi repii veneemme kyljen auki, 5) purjehdimme marraskarhuina jäälauttojen seassa pakoon jääkarhuja. Että onhan noita seikkailuja odotettavissa...

(kuva: Verkkokauppa.com )


Veljeni varautuu ilmeisesti pahimpaan uudella veneellä purjehtimisen suhteen. Viime vuonna saimme häneltä joululahjaksi veneilijän ensiapulaukun, mikä oli tietysti todella tarpeellinen. Tänä vuonna paketissa oli kameratarvikkeen ohella pelastusliivit pullolle! Selitys oli, että sitten jos vene uppoaa, niin tärkein pelastuu. Hi-hii... Saakohan näitä myös suklaapatukoille?
 
Saitteko te joitain purjehdukseen liittyviä paketteja tänä jouluna? 
Mukavaa joulun ja vuodenvaihteen jatkoa!
 
 

4 kommenttia:

 1. Mahtavia joululahjoja. Paras oli tuo pienen purjehtijan oma piirros : ) Ihana muisto menneistä.

  Ja muistakaa lähettää YouTubeen myös se pätkä, kun ankkurinne vetää vanhasta hylystä ylös vuosisatojen takaista shamppanjaa...

  VastaaPoista
 2. Anoppi on kyllä niin taitava keksimään iloa lapsuusmuistoista :) Tuo essu oli tosiaan söpö, mutta yhtä ihana oli se miehen saama T-paita, jonka rinnukissa oli kuva pienenä kirjoitetusta ainevihon sivusta. Kirjoituksen aiheena oli "Mitä minusta tulee" ja siinä mieheni perusteli insinöörin uran haaveitaan sillä, että "Siinä saa suunnitella laivoja." Ope oli merkinnyt sivulle jonkun yhdyssanavirheen ja arvosanan "9" punakynällä :D

  Hyvä idea, ilman muuta lisätään tuo muinaisen hylyn samppanjan löytyminen tuleviin Youtube-seikkailuihin!

  VastaaPoista
 3. Piti jo aikaisemmin kommentoida, että olen haaveillut minäkin tuosta Spinlockin paukkuliivistä. Näyttää nimittäin todella erinomaiselta mutta hinta on vielä ollut sen verran kova, että nykyisellä mennään ainakin ensi kesä.

  Tuo GoPro Hero on kyllä ostoslistalla. Olis kiva kuulla sun kokemuksia siitä ihan käytössä. Meinasin hankkia tuollaisen jo viime kesän meripurjehdusta varten mutta jätin sitten hankkimatta. Harmitti hieman jälkikäteen mutta nyt oli ajatuksena tehdä ostoksia ensi kesää silmälläpitäen. Oletteko kerinneet vielä kuvata sillä mitään?

  VastaaPoista
 4. GoPro on vielä tilaamatta (en halunnut takuuajan lähtevän juoksemaan jo joulusta). Tilaan sen heti kauden alkuun, toukokuuksi. Laitan blogiin tietysti sitten juttua sen toimivuudesta, ehkä vähän videopätkiäkin... Teidän upeissa kansainvälisissä meriseikkailussa olisi tosiaan ollut paljon hienoa kuvattavaa!

  VastaaPoista