sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Pikkujoululahja veneelle


Viikonloppuna tuli vidoin hankittua venelautaset - sanotaan niitä vaikka pikkujoululahjaksi veneelle, niin ei ole pois omista lahjakiintiöistämme, eikö niin?

Olin katsellut jo viime keväänä keveitä ja sporttisen värikkäästi kuvioituja Regatta-sarjan lautasia Ocean Spiritistä. Nyt huomasin, että ne olisivat poistomyynnissä puoleen hintaan. Ikävä kyllä isoja lautasia oli enää niin vähän jäljellä, ettei niistä olisi enää saanut sarjaa kokoon. Oli siis keksittävä joku toinen malli.


Regatta (kuva: Ocean Spirit )

Tätä Polaris-sarjaa katselin jo jokin aika sitten, mutta mielestäni sillä oli paino-ongelmia. Mies on tarkka kaikkien veneeseen tulevien tavaroiden painosta ja arvelin että tuo painavampi, posliinin kaltainen melamiini ei kävisi. Mies kuitenkin hyväksyi lautasen, tosin kisareissuilla käytetään sitten kertsareita. Päädyin matalassa lautasessa tuohon pienempään jälkiruokalautasen kokoon (22,7 cm), koska se vie kaapissa ja pöydällä vähemmän tilaa. Isompi koko olisi ollut 26 cm. Vähän tekisi mieli hankkia pari isompaa lautasta vielä tarjoilulautasiksi.


Polaris matala lautanen 22,7 cm

Tykkään tuosta melko pelistetystä ja keveästä kuvioinnista. Toisaalta en voi olla ihmettelemättä miten vaikeaa on yrittää sisustaa vene joillain muilla väreillä kuin navy bluella, valkoisella ja beigellä. Ulkomailta löytyy astioita, vuodevaatteita ym. vaikka missä väreissä, mutta ne ovat usein hyvin klumeruuleja tai melkein Onassis-tyylisiä. Sporttisia värejä ja pelkistettyä tyyliä on vaikeampi löytää. Eli unohdetaan se pinkki yhtenä tehostevärinä ja alistutaan siihen, mitä on järkevästi tarjolla. Onneksi oma tyylimakuni ei ole suppea.
Kaivoin myös Victorinoxin veneaterimet tarkasteltavaksi. Mieheni on voittanut ne joskus kauan sitten jostain kisoista, ja tarkoitus on ottaa ne veneen valmistuttua käyttöön. Huomasin vasta nyt, että niiden veitset ovat pihviveitsi-tyyppiset, huipputeräviksi hammastetut! Voin vain kuvitella mitä mieltä uudet lautaset niistä ovat. Täytyyköhän opetalla syömään "amerikkalaisittain", pelkkää haarukkaa käyttäen?Polaris kulho 15 cm
Veneastiastojen syvät lautaset ovat usein vähemmän syviä. Ostinkin keittoja, jälkkäreitä, puuroa ja naposteltavia varten lautasten sijaan sarjan annoskulhoja (15 cm).


Sarjasta löytyisi tietysti nätit mukitkin. Keveinä, pinottavina ja särkymättöminä ne olisivat hyvin käytännölliset. Haaveilen kuitenkin edelleen siitä, miten hörpin merellä kupillisen lämmintä muumimukeistani ja nythän niille suunnitellaan veneeseen mittojen mukaan säilytyspaikkaakin...Polaris muki (kuva: Ocean Spirit )


4 kommenttia:

 1. Näyttää hyviltä. Kulhoille kannatusääni; meillä on tuollaiset ja parhaimmillaan kolme kertaa päivässä käytössä (puuroa tai muroja, salaattia, soppaa, pastaa).

  Elena

  VastaaPoista
 2. Totta, kippo on kätevä! Anopilla on perheveneessä sarviksen syvät lautaset, jotka ovat lähes kippomalliset: kunnolla syvät ja reunus on tilaa säästävän kapea.

  VastaaPoista
 3. Hienot astiat. Meillä kaikki mahdolliset juhlat ovat antaneet kimmokkeita hankkia venetarvikkeita, kuten pelastusrengas äitienpäivälahjaksi. Suorastaan ikimuistoinen!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Pilvi. Hih-hih... äitienpäiväksi pelastusrengas.... Näinhän se menee. Muutama vuosi sitten kun muutimme, sain nimpparilahjaksi valkoisen divaanin ja synttärilahjaksi lepotuolit.

  VastaaPoista