sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Bloki-blogi


Mies sai vihdoin sen tilaamansa ison pahvilaatikollisen veneen heloja. Kaikki kansihelat alkavatkin olla nyt kasassa. Kikattelin hiljaa sisäänpäin - joskus ääneenkin - kun mies leikki täysin keskittyneenä uusilla leluillaan, yhdisteli niitä köysiin, pakkasi tiiviimin Englantiin lähettämistä varten ym. Laatikosta kuului jopa samanlainen kolina kuin lego-laatikon mylläämisestä. Mies ei olisi malttanut mennä illalla suihkuunkaan ilman blokejaan, joten ehdotin että yhden saa valita mukaan kylpyleluksi. Myös yöpöydällä on yksi unileluna, jota voi remputtaa pyörimään viimeisenä ennen nukahtamista ja ensimmäisenä heti herättyään.
Seasmartin knaapit ovat paitsi nätit myös niin näpsät, että jokaiselle neljälle pitäisi antaa söpöt tyttöjen nimet. Ne nostetaan ylös kannesta vain venettä kiinnitettäessä. Purjehdittaessa ne ovat ala-asennossa - ei tartu köydet, eikä niihin ole ihan helppo kompuroidakaan.
Jatkopinnaksi valittiin Spinlockin sporttinen pinna. Istuin tänään taas veneen sivukantta simuloivalla olkkarin tv-tasolla ja otin vähän tuntumaa. Pinna on kevyt, vaikka sen teleskooppivarsi säätyy 90-160 cm:iin. Kahva on muotoiltu järkevästi sekä yhdellä että kahdella kädellä veivaamiseen (tai grillaamiseen - ohjaustyyli jota en saa kuulemma käyttää). Juuri nyt tuntuu siltä, että tällä pinnalla ja omalla veneellä ei ole mitää yhteistä kesätreeneissä käytetyn 606:n kanssa. Saan varmaan aloittaa keväällä taas kaikki kompuroinnit ihan alusta. Omassa veneessä pääparkani ei onneksi yletä puomiin.
Apua: joulu on jo viikon kuluttua! Kaikki paketit ja kortit on onneksi hoidettu. Äiti-Kippari ja Isi-Kippari ovat tulossa meille aatoksi ja menykin on suunniteltu, mutta... en ole ehtinyt fiilistelemään joulua kuin satunnaisesti. Pitäisi melkein aikatauluttaa jokaiselle joulukuun illalle puoli tuntia joulusteluun keskittyvää aikaa, esimerkiksi pieni kynttilöiden ja joululaulujen ympäröivä teehetki. Ensi keskiviikkona menemme Rajattoman joulukonserttiin, jolloin luulen pääseväni lämpimän-pehmoiseen joulufiilikseen. Muistetaan siis hiljentyä fiilistelemäänkin kaiken tohinan keskellä :)


3 kommenttia:

 1. Erihieno projekti, onnea ja tsemppiä!! Todella asiallista, että veneenrakennussikaenergiaa vielä löytyy. Oma kirveellä veistetty tarinani: www.jessboats.fi

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jussi.

  Tuo on kaunis ajatus ja lisäksi ihan totta, että jokainen veneprojekti on tarina. Meidän veneemme tarina taisi alkaa jo mieheni piirtäessä kouluikäisenä erilaisia unelmien purjeveneitä. Moni yksityiskohta on sen jälkeen huoutunut eri veneillä kertyneiden purjehduskokemusten myötä ja tässä vaiheessa hän tietää jo hyvin tarkkaan mitä haluaa. Suurimmat dilemmat ovat käytännössä pukanneet tuosta vauhdikkaan kisakäytön ja pienperhepurjehduksen yhdistämisestä samaan veneeseen.

  VastaaPoista
 3. Jep jep, kuulostaa tutulta. Tyhjensin varastoa ja törmäsin omiin kouluvihkoihin. Oli siellä yritystä opetuksen seuraamisesta mutta enemmän kuitenkin veneitä. Itse kun teette niin pääsette ainakin päättämään kompromissit, olisko ne ehkä valintoja. Kaupasta kun ostaa niin joutuu nielemään toisten kompromisseja...

  VastaaPoista