lauantai 25. huhtikuuta 2015

Purjehduskuumeinen veneviikko


Purjehduskuumeemme on kohonnut armottomasti pitkin viikkoa. Puuhaa on riittänyt edelleen ja ilmojakin on pidellyt - aina pikkumyrskyksi asti - mutta hyvin tämä viikko lopulta päättyi.


Keskiviikko - Kaminamin neuvolapäivä
Aikaisin aamulla oli hetken melkein tyyntä, joten ajoimme silmät sikkurassa Kaminamin luo. Ajolassa kipitimme kieli keskellä suuta pitkin kuuraisia laitureita Kaminamin jäiselle kannelle.Kallioiden kätköissä oli hiljaista ja kaunista. Joskus on aivan mahtavaa nousta viiden aikoihin aamulla ja nähdä maailma uusin silmin!Tyhjensimme Kaminamin niistä vähäisistä tavaroista, joita sinne oli viety, ja aloitimme "neuvolatarkastuksen". Ensin mittasimme Kaminamin kellunta-asennon. Se on yksi tapa varmistaa veneen todellista painoa.Myös maston kallistuksen mittaamiseen tarvittiin tyyni päivä, joten sekin tuli nyt hoidettua.Kun lähdimme rannasta seitsemän jälkeen, alkoi aurinko vihdoin lämmittää ja laituritkin sulivat turvallisemmiksi. Torstai - pikkumyrskyä
Torstaina täällä puhalsi luoteistuuli 16-17 m/s, puuskissa 22 m/s. Kotona sai keräillä terassin tuoleja karkumatkoiltaan ja Ajolan suojaisaan satamaan osui tällä kertaa kunnon aallokko. Mies käväisi kesken työpäivän katsomassa miten Kaminami pompiskelee ja lisäsi sille pari kiinnitysköyttä. Samalla hän pelasti yhden naapuriveneen, jonka toinen peräköysi oli irronnut. Myös Ajolan telakkamiehet kävivät hoivaamassa veneitä ja varmistelemassa niiden kiinnityksiä päivän aikana.Perjantai - purjeet paikalleen
Perjantai-iltana aloitimme purjeiden kiinnitykset paikalleen. Siinä oli jotain muutakin pientä hommaa, joten emme saaneet Namusta vielä purjehduskuntoon. Ainakin kolme karhuvenettä oli lähtenyt taas Ajolasta yöretkille. Hyvä te!Lauantai - purjeet paikoillaan ja kauden ensipurjehdus 
Ajolanrannassa on kyllä niin hyvä henki! Kaikki moikkaavat ja kenen kanssa vaan voi vähän jutustella. En ole koskaan kuullut kenenkään marisevan mistään, eikä varmaan olisi aihettakaan. Henkilökuntakin on todella mukavaa ja reipasta porukkaa.Veimme vähän lisää tavaraa Kaminamiin: nyt se on varusteltu valmiiksi päiväpurjehduksille. Huomatkaa kuormassa: lasten kalastushaavi - sen pitäisi melkein olla katsastusvaruste.Lauantaina oli jo kesän tuntua: valoa, värejä, meri-ilmaa, iloista sirkutusta ja selvästi rakastuneen oloinen joutsenpari. Untsikassa oli ihan lämminkin. Eikös ensi viikolle ole luvattu jo shortsikelejä?Aamulla teimme viimeiset puuhat: vähän skuutteja paikoilleen...Isopurje piti vielä virittää mastolle... Siinä on aina pientä tuskanhikeä, että putoaako purjeen ratsastajien kuulalaakereita kannelle ja siitä mereen.Tällä kertaa vain yksi kuula karkasi, mutta emmehän me Hannu-Hanhet sitä mereen päästäneet. Olin varoiksi nostanut kenkien kura-alustan sivukannelle "tarjottimeksi", että jos joku kuula sattuisi karkaamaan, niin hyvällä tuurilla se pompiskelisi tuohon tarjottimelle. Juuri näinhän siinä sitten kävi ja kyllä nyt naurattaa! Kannattaa siis joskus satsata siihen, että onni voi potkaista onnettomuudessakin.Puolilta päivin Kaminami oli vihdoin ihan valmis! Oli myös tuulta, aurinkoa, innostusta ja... nälkä! Söimme eväät ja joimme termarista höyryävät mukilliset ja sitten köydet irti! purjehduskuvia on tulossa seuraavaan postaukseen.
10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos NJ!
   Ihanaa kevättä teille nyt näin alkuun, ehkä jossain vaiheessa taas purjehdittekin :)

   Poista
 2. Ihania kuvia ja fiiliksiä todella! Teillä on muuten paljon kätevämmän näköiset laiturikärryt kuin mellä. Meidän ei tahdo kunnolla mahtia ovesta sisään laiturille. Niiden kanssa säätäessä menee yleensä niin kauan aikaa, että tulee kannettua tavarat useamassa erässä =). Ja lasten kalastushaavi, löytyy myös meiltä! Ja kyllä, se pitäisi olla pakollinen kaikkiin veneisiin. On pelastanut monta asia jo merestä. Niin ja on juniori haavinut sillä myös pikkukaloja. Muutama vuosi sitten hän tippui haavinsa kanssa Tallinnassa mereen =D. Onneksi oli liivit päällä ja haavi pysyi kädessä =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka :)

   Juu, nuo laiturikärryt ovat kyllä hyviä. Joskus perjantai-iltaisin parhaan sesongin aikaan niistä tulee rannassa vähän pulaakin. Silloin mekin joskus otamme tavarat kantoon, jotta pääsemme esimerkiksi 10 minuuttia aiemmin merelle, kuin että odottaisimme vapaita kärryjä ;)

   Kyllä kyllä, oli lapsia tai ei, niin lasten haavi pitää veneessä olla. Meillähän on tuo Kipparikin kontannut laiturilla pyydystämässä sillä pikkukaloja, mutta jäi ilman saalista. Teidän juniori oli kyllä aika pro, kun haavi pysyi kädessä laiturilta tippuessakin...

   Poista
 3. Ihanat värit ja valo. Varhainen aamu ja kevät. Katselin myös ja ihailin näppäriä kärryjä. Meillä on pursiseuralla vanhanaikaiset "maitokärryt".
  Mahtavaa purjehduskauden alkua! Fiiliksissä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrys!

   Olen nähnyt noita meidän kotisataman kärryjä myynnissä jossain Biltemassa tms. Ne ovat kyllä käteviä. Kyllä maitokärrytkin käsin kantamisen voittavat ja ne ovat joidenkin tavaroiden kuljettamiseen vähän tilavammatkin.

   Ihanaa purjehduskautta teillekin!

   Poista
 4. Niin ne laiturit näyttävät pikkuhiljaa täyttyvän veneistä sielläkin suunnalla :)
  Hienoja fiiliksiä ja kuvia on siis tiedossa lisää, kun postaat ensimmäisestä purjehduksestanne. Sitä odotellessa toivotan aurinkoista alkavaa viikkoa sinne teille! :)

  VastaaPoista
 5. Pitäiskö alkaa tehdä listaa vaihtoehtoisita katsastusvarusteista: vaihtovaatteet. haavi. jeesusteippiä. pelikortit. hyttysmyrkky. punkkipihdit. aurinkorasvaa. pyyhkeitä. kampa. moottorin ohjekirja. aku ankan taskukirjoja. landauskarkkia (jolla nostetaan verensokerit ennen vaativaa rantautumista). ...

  Kevätterveisin Elena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Elena!

   Kaikki VKV-listan varusteet ovat ehdottoman tärkeitä! Tuo "landauskarkki" on hyvä termi ja sen syöminen on hienosti perusteltu. Keksisinköhän vielä jotain lisää VKV-listaan? Ehkä aurinko-/tuulilasit ja sisustustyynyt mukavan lepoasennon varmistamiseksi.

   Poista