sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Uutta Kaminamissa - sisätilat


Kaminamissa on nikkaroitu viime kauden jälkeen myös sisätiloissa. Portailta sisätilat näyttävät nyt kokonaisuutena tältä...



Köksän purkkihylly
Köksään mies rakensi hiilikuitutangoista mittojen mukaan hyllyn hankkimilleni ilmatiiviille Oxo Pop -purkeille. Tähän hyllyyn saimme monta purkillista kuivamuonaa pois pienistä ruokakaapeistamme.




Paikka tiskivadeille
Lieden alle mahtuu kaksi tiskivatia, ja mies kiinnitti eteen pienen esteen. Se näyttää matalalle, mutta toimii hyvin yhdessä vatien alla olevan liukuestemuovin kanssa, silloinkin kun vati on täynnä asioita ja vene kippaa. 



Salongin selkänojat
Salongin sohvat ovat saaneet nyt selkänojapötkylänsä. Kun tuossa sohvalla loikoilee, niin alempi nojapötkylä sattuu niin sopivaan kohtaan, että se toimii myös käsinojana. Selkänojat valmisti turkulainen Venetex.



Salongin seinän pussi kartalle ja navigointitarvikkeille
Pussi on valmistettu mustasta purjekankaasta ja todettu käytössä käteväksi. Yhden kartan lisäksi isoon taskuun mahtuu navigointitabletti koteloineen.



Lämmistyslaite 
Vihdoinkin olemme riippumattomampia maasähköstä kylmilläkin keleillä! Webaston lämppärin asensivat Ajolanrannan työntekijät. Mies nikkaroi ruotsalaisen Blur -purjehdusblogin innoittamana nakuttavalle lämppärin pumpulle äänieristeen, joka vaimentaa käyttöääntä merkittävästi. Pumppu sijoitettiin Kaminamin erilliseen "takakonttiin", eli se ei ole edes perähytin puolella. Lämpö leviää avoimissa sisätiloissa nopeasti yhdestä portaikon viereen tuodusta puhallusputkesta, joten monimutkaisia putkistoja ei tarvinnut viritellä.



Keulahytin lukuvalot
Keulahyttiin on asennettu kummallekin oma led-lukuvalo. Näitä odotettiin pitkään ja hartaasti, koska nämä ovat "juuri ne oikeat".



Keulahytin seinäpaneelit
Kankaiset ja pehmustetut seinäpaneelit teetettiin samassa firmassa kuin Kaminamin muutkin patjat, eli Venetexissä. Paneelit kiinittettiin paikoilleen tarranauhoilla ja tämäkin nojailua sekä akustiikkaa parantava elementti poistetaan kisojen ajaksi ei-välttämättömänä painona. Zipit-peitteet jäivät kuvaan vähän ryppyyn, kun alla ei ollut vielä petivaatteita ja otin ne käyttöön suoraan säilytyspussista. Ensimmäisen laipion pyöreään luukkuun, samoin kuin takakannelle luukun ulkopuolelle, liimattiin hopeinen Kaminami-tarra.





Kaminamin "palautelaatikko" 
Portaiden ja luukun vieressä olisi hyvä paikka myös palautelaatikolle tai postilaatikolle, mutta tämä laatikko on sittenkin mitoitettu ja varattu johonkin muuhun käyttöön. Palautteet annetaan jatkossakin suullisesti, asialisesti ja ystävällisesti.




Wc:n peili
60 x 38 cm kokoinen akryylipeili painaa vain 532 g ja on särkymätön, mutta peilaa silti aivan kuin lasipeili.



Navigointiläppärin kiinnityssysteemi
Englannissa laminoitiin hiilikuituinen "tarjotin", josta oli tarkoitus luoda jonkinlainen systeemi, jonka avulla läppäri pysyisi paikallaan pöydän päädyssä purjehdusten aikana. Homma jäi siellä kesken, mutta mies askarteli sen itse loppuun toimivaksi: tarjotin kiinnitetään tarrahihnoilla mastoon ja sen pohjassa on liukuestemuovia.


Muuta pientä
Keulahytin keskipalkkiin kiinnitettiin muutamat koukut, joihin peitteet voidaan nostaa purjehduksen ajaksi ylös, jolloin sekä patjat että peitteet tuulettuvat paremmin. Patjoille teetettiin spinnukankaasta suojapussit, joissa niitä voidaan kuljettaa ja säilyttää esim. jos patjat poistetaan veneestä kisojen ajaksi. "Pöydänjalkaan" tehtiin pari koteloa, joista saa nopeasti tarvittavia tavaroita helposti käyttöön (laastaria, painesidostarvikkeet, puukko ja taskulamppu). Juomavesikanistereille tehtiin tarranauharemmeillä omat kiinnityspaikkansa pöydän jalkaan. Tällä hetkellä meneillään  on vielä perähytin tekniikan piilottaminen suojapeitteiden alle.


8 kommenttia:

  1. Oho, siellä on viimeistelty ihan isolla kädellä, hienoja ratkaisuja! Ja tulihan se peilikin sieltä kaupunkisatamapysähdyksiä varten ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onon! Mietin tuota ajatustasi, että peili olisi vain kaupunkisatamia varten ja vaikka itse vähän epäröin niin jyrkkää rajaamista, niin mieheni on kanssasi samaa mieltä: saaristossa saa olla peikkona :)

      Poista
  2. Kyllä näyttää niin hyvältä kun kaikki on uutta ja ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vellamo

      Uuttakin kyllä, mutta ennen kaikkea meidän perheen tyylistä - miunmaunmukkaa.

      Poista
  3. Fiksuja ratkaisuja ja tuolle pesuvadille on löytynyt oiva paikka. Meillä se on toisessa takahytissä lojumassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla

      Juuri noista suhteellisten isokokoisten vatien säilyttämispaikoista kuulee joskus jänniä ratkaisuja. Harvalla on veneessään valtavia säilytystiloja, joten aika kekseliääksi siinä täytyy kehittyä.

      Poista
  4. Tuo seinäpussihan hymyilee ja iskee silmää!

    HJY

    VastaaPoista