sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Joulupukin purjehdusaarteet


Joulu on vietetty ja oih mitä ihanaa kotoilua se olikaan! Ainoa pieni särö joulun söpöyteen oli, että suojaisalta takapihaltamme varastettiin joulupäivän yönä pihavalomme: suurikokoinen Tuplakupla XL. Inhottavaa ajatella, että rosvot ovat tehneet tiedusteluja, suunnitelleet ja hiippailleet kotipihallamme, kun me olimme vieläpä paikan päällä nukkumassa. Se tuli täytenä yllätyksenä täällä lintukodossa, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Laadimme tietysti tapahtuneen myötä suunnitelmat kodin turvatoimien kiristämiseksi. Mutta nyt mukavampiin uutisiin. Joulupukki on selvästi purjehtija. Hän oli jättänyt meille aattona mm. muutamia hyvin mieluisia purjehdukseen liittyviä paketteja.

Matto ei ollut ehtinyt käymään vielä mielessäkään, mutta sehän on loistava pitämään lian ulkona. Äiti-Kippari ja Isi-Kippari olivat vinkanneet pukille...Vain Äiti-Kippari voi olla näin kekseliäs: hän oli pyytänyt mainostoimistolta Kaminamin nimifontin ja teettänyt veneen sisustusväreissä isoja ja vielä isompia nimikoituja servettejä. En tiennyt sen olevan edes mahdollista, joten tämä oli mieluisa yllätys! Sinisissä serveteissä on valkoinen teksti ja pinkeissä hopeinen (jee, kimalletta!).
Äiti-Kippari ja Isi-Kippari yllättivät myös kesän purjehduskuvilla. Paketin avattuamme olimme paitsi hämmästyneitä ja iloisia, myös kaihoisia. Taas tuli ikävä venettä. Lasinalusten pakkaa onkin selattu useaan kertaan joulunpyhien aikana.Mies oli hoksannut vinkata joulupukille, että kaipaisin vähän varusteita maisemakuvaukseen. Olen kuvannut Canon 50D:lläni tähän mennessä vain 17-85 mm "yleisobjektiivilla", mutta varsinkin merellä tuntuu usein, että monet kivat kohteet jäävät sen ulottumattomiin. Tämä 70-300 mm putki helpottanee asiaa ensi kaudella. Aaton jälkeen keli on ollut sateista ja pimeää, joten en ole vielä päässyt harjoittelemaan, mutta odotan innolla leikkituokioita sen kanssa. Käsi on lähtenyt kipsauksen jälkeen kuntoutumaan sen verran, että saan mm. pidettyä järkkäriä kädessäni, vaikka painavalta kaikki vielä tuntuukin.Ennen joulua ehdimme jo varustelemaan Kaminamia hankkimalla mm. lisää vinssin kampia, karttasarjoja, fender stepin, termospullon, code zeron, joustoja kiinnitysköysiin, navigointitabletin säilytyssysteemin ja seinään kiinnitettävän karttapussin. Syksy on siis ollut yhtä joulua, mutta pienet hankinnat ja nikkaroinnit jatkuvat edelleen.

Blogi jää nyt tauolle ainakin venemessujen yli, eli helmikuun loppupuolelle. Toivotan kaikille oikein mukavaa uutta vuotta 2014 ja onnellisuutta tässä ja nyt!


18 kommenttia:

 1. Huippuihania joululahjoja, NIIN ajatuksella annettuja.
  Mukavaa uutta vuotta myös sinne :)

  -Merituuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merituuli :)
   On kyllä ihanaa, kun joku keksii hyvän lahjaidean ja yllättää näin iloisesti.

   Poista
 2. Edellinen kommentoija veikin ns. sanat suustani ;) Kyllä te kilttejä olette olleet kun noin superihania lahjoja saitte. Leppoisaa loppuvuotta ja Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2014! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ansku :)
   Juu, karman laki toimii aina jouluisin ;)

   Poista
 3. Aivan mahtavia lahjoja. Miten ihmeessä joku älyää, viitsii, osaa jne jne antaa noin upeat ja uniikit lahjat teille. Voi teitä onnekkaita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi :)
   Mulla on ihmeelliset appivanhemmat, ihan maailman parhaat kaikkina muinakin vuoden päivinä, ja muistan olla siitä koko ajan onnellinen.

   Poista
 4. Ihan mielettömän ihania lahjoja oli pukki osannut teille tuoda. Servetit ja lasin asluset olivat todella mainio idea. Itse kuvaan merellä eniten juuri 70-300 putkella. Sillä ei vielä kuvata mitään lintujuttuja mutta todella kivasti saa muita kohteita. Putki osoittautui korvaamattomaksi myös aikanaan Roomassa jossa pääsi mukavasti rakennusten yksityiskohtiin käsiksi,. Oivallisen kakulan siis pukki osasi tuoda =D. Ihanaa uutta vuotta koko Kaminamin miehistölle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Katinka :)
   Kiva kuulla, että tuo putki on käytännössäkin toimiva merellä. Yksi purjehduskaveri kertoi, että sillä saa myös kivoja utuisen taustan muotokuvia, kun vähän harjoittelee.

   Poista
 5. Upeita lajhjoja. Lasinaluset oli ihan huippu juttu. Antoisaa vuotta 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla :)
   Niinpä, et tiennyt että valokuvista voi teettää lasianalusiakin... Äiti-Kippari löytää netistä ihan mitä vaan.

   Poista
 6. Ihanan oivaltavat lahjat teille ne lasinaluset ja servetit! Hyvää alkavaa vuotta ja talvilomaa blogista! Palataan venemessujen aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos NJ :)
   Seurailen blogiloman aikanakin muitten blogeja, mutta täältä meiltäpäin kuuluu sitten joskus... aikanaan.

   Poista
 7. Olipas hyvin keksityt lahjat. Yritän pitää mielessä ensi jouluna lautasliina ja lasinalus ideat :-). Kohti kevättä mennään, eikös niin voi jo melkein sanoa, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihanaa että purjehduskausi lähestyy, mutta sitä ennen haluaisin kokea vihdoin sen lumisen talven. Valkoinen maisema on niin kaunis ja pikkupakkasessa ulkoilu on lumoavaa. Nämä vihreät joulut eivät oikein ole suosikkejani, mutta aina ne ns mustan joulun voittavat.

   Poista
 8. Pst... blogissani olisi sinulle haaste, käyppä nappaamassa =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Katinka! :)
   Kävin katsomassa ja tartun haasteeseen kun blogi palaa tauolta helmikuun loppupuolella.

   Poista
 9. Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista