sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kaminamin maisema-wc


Kaminamin sisätilojen esittelyssä on vuorossa varsinaisten asuintilojen viimeinen nurkka - köksää vastapäätä sijaitseva wc. Peräseinään maalaamatta jätetty hiilikuitu rytmittää tämänkin tilan väriskaalaa. Mustan peräseinän takana on vielä koko istumalaatikon alainen perähytti, jonne kuljetaan köksän puoleisesta oviaukosta. Wc:n lattia on jotain harmaata levyä. Seinät ja rakenteet ovat sopivasti lähellä niin, että wc:ssä toimiminen on turvallista veneen kallistellessakin. Vaikka wc näytti aluksi piirustuksissa ahdistavan pieneltä, niin todellisuudessa siellä on aika mukavasti väljyyttä.Seinän kammesta pumpataan wc-pönttö tyhjäksi ja istuimen kannen tiivisteet luovat tyhjennystä tehostavan imuefektin - kuin ruotsinlaivoissa. Septitankki on sijoitettu allastason alle ja se on tarvittaessa kokonaan irrotettavissa, kuten keulan käyttövesitankitkin. Vastakkaisella seinällä (oven puolella) on koukut sadevaatteiden valuttamiselle tai saunapyyhkeiden kuivattamiselle. Yksi sisätiloja pelkistävä ja avartava ratkaisu kun oli luopua erillisestä sadevaatteiden kaapista.Liukuovelliseen yläkaappiin mahtuvat toilettipussit ja aika paljon muutakin. Harmaat säilytyskorit on kiinnitetty tarranauhalla tasoon ja aktiivikäytössä olevat purnukat ovat pysyneet niissä hyvin kyydissä. Kesällä kiersin kaikki sisutus- ja rautakaupat, kun etsin keveitä imukupilla kiinnittyviä hammasmukitelineitä. Juuri oikeanlaiset löytyivät lopulta Biltemasta muutaman euron hintaan. Wc:n valaistus on toteutettu kattoon kiinitetyllä suunnattavalla led-spotilla sekä allastasoa valaisevalla led-valolistalla. Päivällä ikkunasta tulee maisemien ohella riittävästi valoakin.Altaan alla on mukavasti kaappitilaa, jonka täytimme siivoustarvikkeilla ämpäreineen. Tuohon allastason t
nurkkaan kiinnitin valkoisen saippuapullon tarranauhalla pohjastaan. Sähkö- ja painopiheinä päädyimme hanojen osalta sellaiseen ratkaisuun, että keittiön hana toimii sähköpumpulla ja wc:n jalkapumpulla. Yllätyin iloisesti siitä, miten kätevästi vesi tulee wc:ssä pientä pedaalia tassutellenkin, mutta keittiön hanassa sähköpumppu on silti ehdoton.Kasvo- ja käsipyyhkeiksi mahtuvat roikkumaan tuollaiset vieraspyyhe-kokoiset pikkupyyhkeet.Talven aikana on tarkoitus mm. lisätä iso peili wc:n oven sisäpintaan. Painoa tulee taas vähän lisää, mutta peilin myötä tulee helpommin syynättyä punkit. Toisekseen myös purjehduskampausten teko helpottuu ja on jopa mahdollista että tyyli muuttuu lomapeikosta johonkin asiallisempaan suuntaan.


6 kommenttia:

 1. Hieno. Onhan se peili ovessa ihan kätevä, jos vaikka vaikka sattuu rantautumaan jonkun pikkukaupungin satamaan ja muistaa siihen vilkaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Nimenomaan Pilvi: jos muistaa!
   Yleensä veneellä tulee vilkaistua peiliin aamulla ja sen jälkeen ehkä illalla toisen kerran, jolloin huomaa olleensa tuulen tuivertamana peikkona koko päivän...

   Poista
 2. Ihan luksusta tuollainen iso suljettu WC. Meillä on vaimon purkit pentterin tasoilla. Hankaloittaa aamutoimia aika paljon kun aamupesut ja kahvinkeitot pitää tehdä samassa pisteessä. On rouva toki useamman kerran jo vihjannut, että ei haittaisi vaikka vene vähän suurempi olisikin. Yleensä tilanne taitaa olla toisin päin perheissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaimoa kannattaa kuunnella, kyllä naisella täytyy olla paikka purnukoilleen ja koko perheellä rauhallinen pesupaikka ;) Toisaalta laitan itsekin usein jotkut Kaminamin pienet "mukamas epäkohdat" mittasuhteisiinsa toteamalla, että kyllä tämä joka tapauksessa kajakkiolot voittaa. Monenlaisiin olosuhteisiin ja toimintatapoihin mukautuu, varsinkin jos muuten on oikein mukavaa.

   Poista
 3. Vessa näyttää todella tilavalta ja hyvältä! Ja pitää muistaa, että ei siellä lienee ollutkaan aikomusta tannessa järjestää =). Ihana vene teillä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Katinka :)
   Juu, tanssit tanssilattialla ja wc:ssä mahtuu kuitenkin pitämään jopa pientä kampauspöytää pönttö istuimena ja pöytäpeili pesutasolla ;)

   Poista