torstai 22. elokuuta 2013

Högsåran helmi: tunnelmallinen Farmors Café


Farmors Café oli todellinen helmi. Olimme kuulleet siitä paljon hyvää, mutta se pääsi silti yllättämään lämpimästi ja värikkäästi. Pihapiiristä löytyi mielenkiintoista silmänruokaa joka silmäykselle. Palvelu oli ystävällistä ja kansainvälistä. Ruoka sekä kakut (mikä valikoima!) olivat mykistävän maukkaita. Tässä paikassa oli siis kaikki ihanasti kohdallaan!





Katsokaa nyt tätä kakkupöytää! Palan saa leikata itse, omantunnon mukaan. Ystäväni kertoi tarinan, että tarjoilija oli jopa kassalla kehottanut ystävääni edellä ollutta rouvaa ottamaan rohkeasti reilumman palan kakkua. Sisällä kaikki oli niin söpöä, että itse Muumimammakin ällistyisi. Sieltä löytyy muuten myös pieni lahjapuoti.



Tarjolla oli myös seisova saaristolaispöytä ja kello 15.00 alkaen avattiin ála cartena grillin puoli.



Mies nautti perjantaina kakku-lonkut ja minä vähän konservatiivisemmin kakku-kahvit.



Gluteiiniton unelma: Irish Cofee -kääretorttu tuoreilla marjoilla ja vaniljavaahdolla. Leijailin joissain kimallepinkeissä sfääreissä syötyäni tämän!





Täällä viihtyvät varmasti lapsetkin: on leikkipaikka, pupuja, lampaita sekä temmellys- ja pihapelikenttää.


 
Myös sateisena lauantaina istuimme terassilla, päivänvarjon suojissa, vaikka sisälläkin olisi ollut tunnelmallisia huoneita ruokailuun. Samaan aikaan iso sali ja osa terassista oli varattu jonkun onnellisen födelsedag-kemuille. Tilasimme grillistä lammasta sekä grillattua halloumia. Lisuukkeena tuli grillattuja kasviksia (myös parsaa) sekä rosmariiniperunoita. Ruoka oli maagisen makoisaa, kunnolla savunmakuista ja sopivasti al dente. Ihan pieni miinus tulee melko kipakasta suolaisuudesta.
 


Jos et ole jo käynyt täällä, niin suosittelen lämpimästi poikkeamaan Farmors Caféssa! Tässä on todellinen hyvän mielen elämys!



P.S. Blogikamuni Norppa oli ollut Högsårassa samana viikonloppuna kuin me, mutta menimme vähän ristiin. Norpan Högsåran lomatunnelmat voit lukea kuvaihanuuksineen hänen 21.8.2013 postauksestaan: Lazy-hazy-crazy-days-of-summer

Myös toinen blogikamuni, Katinka, on lomaillut tällä kaudella Högsårassa ja luvannut tehdä sieltä postauksen. Katinkan tunnelmallisia kuvia on tulossa myöhemmin hänen blogiinsa: Haaveena hyvä kuva.

5 kommenttia:

  1. Kyllä tuonne on ensi kesänä ihan pakko meidänkin päästä! Kuulostaa ja näyttääkin tosi herkulliselta kohteelta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan pakko! Tästä saattaa tulla meillekin jokakesäinen must-do ;)

      Poista
  2. Ei tuolla kannata kovin montaa päivää viettää. Nousee paino salamannopeati. Ainakin jos tuon kakkupöydän kanssa tekee tuttavuutta liian monta kertaa. Upeita kuvia ja fiilistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Marko :)

      Saatat olla oikeassa Farmors Cafén vaarojen kanssa. Toisaalta ruoka-annokset olivat järkevän kokoisia (ilman järjentöntä määrää hiilarihöttöä) ja kakustakin voi oppia ottamaan kohtuullisen siivun... ehkä.

      Poista
  3. Ihania tunnelmia olit tallentanut! Kyllä tässä kynnnys nousee tehdä omaa postausta =D. Mutta tulee aikanaan, ensi viikolla lähtee eetteriin lomakuvia =)

    VastaaPoista