lauantai 3. elokuuta 2013

Kaminamin uudet vaatteet


Perjantaina Kaminami sai uudet vaatteensa, eli nimi-, rekkari- ja koristeteippauksensa siniseen pintaansa. Ne oli suunniteltu Mainostoimisto Sillisataman Tiinan ja Peten kanssa hyvissä ajoin ja Pete tuli ne myös kotistamaamme teippaamaan. Tämän mainostoimiston etuna on, että siltä löytyy vahvan ammattitaidon lisäksi myös pitkän linjan purjehdusosaamista. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. ymmärrystä veneen rakenteista, ideoita kansainvälisiltä purjehdusarenoilta ja käsitystä erityyppisten veneiden luonteesta ja imagosta.

Kaminamin teipit olivat kookkaita, joten joissakin vaiheissa oli hyvä olla kolmekin paria kättä kannattelemassa teipinhäntiä. Ensin teipattiin rekkari ja peräpeilin teksti. Itse häärin pesuämpärin kanssa putsaamassa ja kuivaamassa pintoja ennen alkoholipyyhkäisyä sekä apukäsinä, mittailemassa ja merkkailemassa aina kun tarvittiin.Teippaaminen onnistui veneen ollessa vesillä, mutta Kaminamia kallistettiin vesipainotankkien ja puomin avulla hieman vinoon kylkien teippaamisen helpottamiseksi. Keulaan laitettiin pienempi nimiteksti Merikarhuyhdistyksen vaatimusten mukaisesti.Sitten se paras pala: "toteemieläin" -koristeteippaukset. Ihailen sitä taitoa, jolla teippaushomma käytännössä toteutettiin. Pitkiä teräviä suirua omaavien moniosaisten kuvioiden kiinnittäminen ja kohdistaminen kaksoiskaarevalle pinnalle olisi ollut meille taviksille mission impossible. Niin ja molemmista kyljistä piti saada jota kuinkin samanlaiset; absolutely mission impossible meille, mutta kakunpala Puuha-Petelle.Kaminami talutettin laiturin toiselle puolelle ja kallistettiin toiselle puolelle styyrpuurin kyljen pukemiseksi.Tässä Kaminami uusissa vaatteissaan: pepun nimiteksti ei pyytele anteeksi olemassaoloaan tämänkään kokoisena. Alun perin olimme suunnitellet vielä suurempaa fonttikokoa, mutta tekstin sijoittelu peräkaiteen sekä muiden helojen ja kolojen joukkoon ei lopulta niin innostanut meitä. Mainostoimistolle niiden tekeminen ei kuitenkaan olisi ollut mikään ylitsepääsemätön haaste.

Mainostoimistolla on laajat valikoimat erilaisia fontteja, mutta tällä kertaa haimme fontteja myös itse. Kaipasimme jotain vähän futuristista, sporttista ja selkeämuotoista fonttia. Netistä löytyy sekä ilmaisia fontteja tarjoavia sivuja (googlaa "free fonts") että maksullisia fontteja. Valitsimme netistä pari mieluisinta vaihtoehtoa, joista mainostoimisto työsti ehdotuksia sommitellen ne Kaminamin pintaan. Lopullisen valinnan nimiteksteiksi teimme näiden ehdotusten perusteella. Eikö Kaminamin large-perä näytäkin nyt sopusuhtaisemmalta nimitekstin kanssa?Keulan nimiteksti on tietysti samaa fonttia kuin perän. Keulaan ei nyt sittenkään jätetty tilaa "vakavien kisojen" kisateippauksille. Ehkä se päätös oli samalla jonkinlainen linjaus tuolta Kippariltani Kaminamin tulevan uran (tai urattomuuden) suhteen.Koristeteippaukset siis kuvastavat veneen nimen alkuosan "Kami" (pyhä, jumalallinen, sielukas) kahta puolta: aggressiivista 'aramitamaa' ja rauhallista 'nigitamaa'. Kirjoitin näistä enemmän aiemmassa postauksessa: Kastejuhlaa ja vähän etymologiointia .
Olimme todella tyytyväisiä teippauksiin. Niistä tuli juuri sellaiset, kuin oli suunniteltukin ja meidän silmissämme ne kuvaavat hyvin Kaminamin sielua. Kutsuimme samalla Sillisataman vauhtipurjehtija Peten leikkimään Kaminamin kanssa, kunhan saadaan ensin oikein reipasta tuulta.

(kuva: Pete F.)

P.S. Mainostoimisto Sillisataman kotisivut löytyvät täältä
 

6 kommenttia:

 1. Tyylikäs ja vauhdikas, kuten vene itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi :) Tämä teippaus tulee varmasti jakamaan mielipiteitä konservatiivisemmissa piireissä, mutta pääasia että itse tykkää!

   Poista
 2. Tosi hieno! Ihan Kaminamin näköinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku :) Hauska kuulla että joku muukin on samaa mieltä kuin me.

   Poista
 3. Eipä Teillä peiliä tarvita, niin kiiltää kyljet :). Upeat teippaukset myöskin, varsinkin perä miellyttää silmääni .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ammari :)

   Hihhiihh... jos alankin kampaaman tukkani aina laiturilla Kaminamin kylkeen peilaten... Anoppi (alias Äiti-Kippari) tykkäsi myös erityisesti tuosta perän nimitekstistä.

   Poista