torstai 30. toukokuuta 2013

Varustelua ja kuopimista lähtökuopissa

Kotona valmistaudutaan sekä henkisesti että varusteiden ja asiakirjojen hankinnoilla babyn tuloon. Koko perhe-elämämme on mullistuksen partaalla - kohta meitä on kolme: mies, minä ja suloinen sopivankokoinen vene. Veneestä olen jo sanonut viimeisempien kuvien perusteella, että: "Niin on isänsä näköinen". Tarkoitan sillä sitä, että juuri tuon tyyppisestä mieheni on piiiiitkään haaveillut. Kaikenlaista pientä puuhaa on siis koko ajan vireillä, kun pyrimme olemaan mahdollisimman valmiina, sitten kun vene tulee ja kesä on jo pitkällä...

 
Pinkki väri elää edelleen tehostevärinä, koska "Pink makes people happy". Löysin vihdoin tarpeeksi räväkät kiilu-pinkit tyynynpäälliset ja simuloin niiden kunniaksi pienen kahvi- ja kuplajuomahetken kotimakkarissa veneen uusissa lakanoissa. Hih - tätä voisi kutsua esimerkiksi meri-Barbie tai meri-Tuksu -tyyliksi. Sain muuten hiljattain kollegalta vinkin, että maitokahviin voi lisätä teelusikallisen kylmäpuristettua kookosöljyä. Vieno kookos tuoksuu ja maistuu hyvälle ja sen lisäksi kookosöljyn erityiset rasvahapot stimuloivat tutkitusti aivotoimintaa - ja se tapahtuu välittömästi!Raitalakanat Hemtex; sisustustyynyt H&M Home; New Polaris -melamiinistiat, Party-samppanjalasit ja merikartta-tarjotin Ocean Spirit; kaffepannu ja muumimukit Iittala. Kuohuviini on menossa kuplivana onnittelukukkana ihanalle neidille, mutta se ehti sitä ennen piipahtamaan kuvissa. En ole itse tuota Pinkkiä maistanut, joten parempi jättää vielä suosittelematta.
Keulahytin patjojen joustolakanat pitää teettää tähän veneeseen mittojen mukaan. Kankaat ja kaavat ovat hankinnassa ja pian kysellään ompelijaa. Äiti-Kipparilta opittu kikka on pukea patja ensin joustolakanaan ja laittaa sen päälle käyttölakana. Joustolakana toimii eräänlaisena patjan suojana petarin puuttuessa.


Löysin viime viikon shoppailukierroksella myös pari käsipyyhettä sekä kelvolliset patakintaat (Prisma). Patakintaiden tastalla on Ikealaiset hyvän mielen keittiöpyyhkeet. Kun veneen sisätilat näyttävät avaruusasemalta tai puhdaslabralta, niin kaikessa valkoisudessaan ja pelkistettynä ne kestävät hyvin kirkkaita värejä irtaismistossa.

 
 

 

Eteiseen ja olkkarin nurkkiin yrittää pesiytyä kaikenlaisia pikkuvarusteita. Viime päivät olen yrittänyt hätistellä Balticin rescue sling:iä siirtymään sopivammalle reviirille. Se on meillä pelastusrengasta vastaavana MOB-väineenä. Siisti valkoinen pakkaus (44 x 30 x 16 cm) sisältää 30 metriä köyttä, jonka päässä on kelluva "tarttumakahva". Mies oli varmistanut, että tämän lisäksi ei nykyään tarvitse enää välttämättä olla pelastusrengasta kaiteessa haalistumassa.


Baltic rescue sling valkoinen 


Vieläkin on paljon asioita vireillä sekä sisustuksen, varusteiden että paperiasioiden hoitamisen osalta, mutta lopuksi muutama sana jostain ihan muusta...

Kun itse luen toisten blogeja, koen olevani kuin vierailulla ystävien kotona ja käyttäydyn sen mukaisesti. Sain eilen ensimmäisen sellaisen kommentin blogiini, jonka päätin jättää julkaisematta. Eräs (tietenkin anonyyminä esiintynyt) lukija osoitti sekä tietämättömyyttä että lukutaidottomuutta kommentoidessaan kärkevästi veneemme tiloja ja teknisiä ratkaisuja. Olisin vastannut väitteisiin ja korjannut väärinkäsityksiä, ellei hänen kommentointityylinsä olisi ollut hyvien tapojen vastainen. Tästä blogista ei jatkossakaan tule suomikakskytneljä.fi -keskustelupalstojen jatketta, eli paikkaa jossa pahimmillaan huudellaan, haukutaan, viisastellaan ja intetään mitä sattuu. (Mikä niitä ihmisiä oikein vaivaa?) Blogi on siinä mielessä yksityisaluetta, että sen ylläpitäjällä on mahdollisuus moderoida lukijoiden kommentteja ja siten vaalia "oman tonttinsa" ilmapiiriä. Tietysti se hymyilytti, että että pienten ihmisten veneprojekti herätti jossain anonyymissä henkilössä selvästi suuria tunteita :D Kritiikkiä saa tietysti esittää jatkossakin ja ihmetellä, pohtia tai kysellä asioita - kunhan tekee sen suht koht fiksusti eli kuten normaalit hyvätapaiset ihmiset. Lämpöiset ajatukset kaikille teille, jotka olette blogiani tähän mennessä kommentoineet, on ollut mukava kuulla ajatuksianne!

10 kommenttia:

 1. Pinkki on hauska valinta moderniin veneeseen.
  Harmi, että tuollaisia kirjoittajia vielä löytyy. Luulin, että ne mesoavat vain siellä Suomi24- palstalla. Tuota kahvi-ideaa aioin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla O.
   Kun joskus selailin ulkomaisten venesisustuksen nettikauppojen valikoimia, olin yllättynyt värivalikoimista: sinisen lisäksi kaikkea saa myös burgundin punaisena, tummanvihreänä, beigenä ja vaikka missä väreissä. Suomessa taitaa olla suosituinta tuo perinteinen ja aina tyylikkään raikas sinivalkoisuus. Meillä on nyt tuota pinkkiä ja voi ola että joskus myöhemmin jotain muuta.

   Itse en seuraa noita keskustelupalstoja, mutta jollain googlehaulla olen sinne muutaman kerran sen verran eksynyt, että muodostin mielikuvan palstojen keskustelutavoista. Ilmeisesti se mielikuva on suunnilleen sama kuin sulla.

   Kahvi-ideaa tosiaan saa käyttää, mut ei oo pakko ;)

   Poista
 2. Onpas kivan raikasta! Pinkki sopii varsin mainiosti veneilyyn. Sininen ja vaaleanpunainenhan ovat yhdessä tosi chic! Mua jo jännittää tiedän puolesta, että miten ensikohtaaminen ja neitsytmatka valmiin Babyn kanssa menee.
  Kurjat kommentoijat voi jättää oman onnensa nojaan. Positiivisia kommentteja on muutenkin vain niin paljon mukavampi lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vellamo.

   No nyt mua jännittää vielä enemmän, kun tiedän että sinäkin jännität meidän puolesta!

   Ei mua harmita se kommentti, eli en ottanut siitä itseeni, mutta tämä suomalainen nettikeskustelukulttuuri harmittaa. Sen sijaan että luotaisiin kivaa yhteisöllisyyttä, jossa kaikki hyötyisivät tiedon, kokemusten ja näkemysten jakamisesta hyvin mielin kätetäänkin aikaa ja energiaa siihen, että pönkitetään omaa egoa, perustellaan itselle miksi jonkun veneestä (tms) ei kannattaisi olla kateellineen ja yritetään keksiä nenäkkäitä repliikkejä kenen tahansa mielen pahoittamiseksi. Maailmasta ei tule tuolla menolla yhtään parempi paikka. Ihmettelen suuresti miksi joku käyttää tuollaiseen aikaansa ja energiaansa? Jos on kiinnostunut ottamaan miehestä/naisesta mittaa jostain asiasta väitellen, se tulisi tehdä reilun pelin hengessä (eli argumentaatiosääntöjä ja kohteliaita käytöstapoja noudattaen).

   Poista
 3. Ikävää että tuollaisia typeryksiä löytyy. Koita vaan unohtaa mokoma tyyppi kommentteineen. Teille on ihan pian tulossa upea ja ainutlaatuinen Baby, josta voitte olla ylpeitä :) Pinkki keulahytti on muuten ihanan pirteä ja kiitos kahvi-ideasta, menee kokeiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku :)

   Tuossa jo Vellamolle tavallaan perustelinkin, miksi nostin tuon kommentointiasian tähän postaukseen. Baby on edelleen minun silmissäni aivan yhtä rakas, meille se oikea (vaikka se ei olisi välttämättä "se oikea" kovin monelle muulle) ja se on oma. Ei siitä tarvitse olla edes ylpeä, se vaan ON.

   Ei kestä kaffevinkistä. Se toimii muuten myös maitoteen tai kaakaon kanssa. Täytyy kertoa sille kollegallekin, että hänen vinkkinsä meni kuumille kiville.

   Poista
 4. Olen mielenkiinnolla seurannut projektianne ja suoraan sanoen potuttaa että joku käytöstavat unohtanut eksyi blogiisi. olen myös joskus googlettaessani jotakin eksynyt noille keskustelupalstoille ja jäänyt jumiin ihmettelemään ilmeisesti kateuden aikaansaamaa ilkeilyä eri blogien pitäjille.Olen ajatellut, että se on vain nuorten elämän kokemattomuutta mutta tässä tapauksessa ei liene kysymys tällaisesta. Koen kuitenkin blogisi erikoisaihe eikä yleisblogiksi ja luulisi ettei asiattomia eksyisi sivuille.
  No toisaalta miten nuorilta voisi käytöstapoja vaatia jos vanhemmat eivät niitä omaa ja opeta eteenpäin .

  Odotan mielenkiinnolla jatkoa projektillenne... (pinkki, yllättävä veto, mutta toimii!!!)

  VastaaPoista
 5. Hei Ammari,

  Tuo nettikäyttäytyminen on kylä mielenkiintoinen ilmiö ja kertoo jotain ihmismielestä. Olen kehitellyt yhden hypoteesin, jonka mukaan jotkut eivät ehkä ole löytäneet elämässä riittävästi merkityksellistä tekemistä, jolloin on tarve tehdä jotain - mitä tahansa - tullakseen nähdyksi ja kuulluksi. Siinä otetaan sitten eräänlaisena haasteena mahdollisimman nokkelien ilkeilyjen keksiminen aiheesta kuin aiheesta ja kelle tahansa. Voihan se tietysti olla jotain muutakin. Joskus säälittää, toisinaan naurattaa ja välillä harmittaa nämä ihmiset (siis noin yleensä, ei vain tämä tapaus).

  Veneen kanssa on vielä puuhaa, mutta omalta osaltani myös toiselle projektille, purjehdustaidoille, pitäisi varata nyt enemmän aikaa ennen veneen tuloa. Ehtis vaan kaikkea...

  VastaaPoista
 6. Ihanan pirtsakat pinkit värit tulee olemaan teillä sisustuksessa. Ja jos et ole vielä ehtinyt sitä Pink-juomaa maistaa, niin voin suositella, hyvää on.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Pia :)

  ja kiva kuulla että Pink on myös maistuvaa.

  VastaaPoista