lauantai 23. helmikuuta 2013

Runko ja keho rakentuvat

Tammikuun lopulla saimme viimeisimmät kuvat veneen tilanteesta Englannista. Näistä kuvista sen alkaa jo tunnistaa sporttiseksi kesämökiksi.

Kansi on saanut muotonsa ja se on käännetty oikein päin. Kansi ja pohja ovat vielä toisistaan erillään laipioiden rakentamisen ajan. Keulaluukun päälle on kiinnitetty jonkinlainen levy suojaksi. Tuo kulmikas kohta keulaluukun takana on itseskuuttavan fokan kiskon paikka. Kansiluukun reunoja työstetään valmiiksi.
 
 
 
Näkymä keulaan. Tuolla me sitten ensi kesänä nukumme ihanat kesäunet. Laipioita on näköjään jo kiinnitelty. Pohjapalkeista levein on kohta, johon masto kiinnittyy ja kaksi pienempää palkkia ovat kölin kiinnityskohtia.
 
 

 
Näkymä perään. Kone on asennettu paikalleen, mutta konekoppa puuttuu vielä. Vasemmalla on wc:n takaseinä ja oikealla aukko matalaan perähyttiin, jossa joku duunari onkin näköjään loikoilemassa - hih. Sinne tulee myös punkat, mutta käytännössä tuo peräkammari tulee palvelemaan kaksinpurjehduksillamme varastotilana.
 
 
 
 
 
Tällä hetkellä tuntuu, että aika on kulunut todella nopeasti. Vene tuntuu olevan pian valmis, mutta minä en! Aika ja energia ei ole riittänyt kaikkiin niihin valmistautumistoimiin, joita olin suunnitellut. Tämäkin viikko meni pääosin Sri Lankan flunssan jatkeeksi venemessutuliaisten parissa: influenssassa. Viimeisin korteni projektiin oli, että aloitin sairastelujen välissä pitkän tauon jälkeen Body Pumpin. Yritän siis kovasti hankkia kestävyysvoimaa pinnatassuihin ennen veneen tuloa. Jätin muutaman ylimääräisen kilon Sri Lankaan, joten tästä on mukava jatkaa hyötymassan hankinnalla.
 
 
 
 


4 kommenttia:

 1. Jes, sehän näyttää ihan veneeltä! Mahtaa tuntua mielettömältä, kutkuttaa ja hirvittää vähän samaan aikaan, veikkaan : )

  Pst. ovaali aukko levyineen taitaa kuiteskin olla maston aukko

  VastaaPoista
 2. Nyt on tosiaan jo jännää, kun kaikesta krämmäleisestä roinasta alkaa hahmottua veneen näköistä :)

  Tuo ensimmäissä kuvassa itseskuuttavan fokan kiskon etupuolella näkyvä "ovaali levyjen peittämä aukko" on tosiaan 50 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä keulaluukku. Siinä taitaa kuvan perspetiivi vähän hämätä :) Maston aukko tulee aikanaan itseskuuttavan fokan kiskon taakse.

  VastaaPoista
 3. Oijoi! Kylläpä näyttää runko olevan hyvin kasassa. Tykkään noista leveistä reunoista, missä on hyvä kävellä kannelle. Mielenkiinnolla odottelen, miten vene tuosta etenee kohti gelcoattia.

  Kohta pitääkin jo rueta miettimään, millaiset astiat ostaa ja millaisia tyynyjä ja sisustusta veneeseen tulee. Ja ennen kaikkea mihin päin sillä lähtee retkeilemään!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Vellamo :) Veneen pintaan tulee aikanaan gelcoatin sijaan ihan perinteinen maali. Astiastotkin on jo hankittu, vain kaksikahvainen paistinpannu (virallisesti kai paistokasari) puuttuu. Tyynyjen ja muun tilpehöörin osalta pidättäydytään kohtuullisuuksissa - tämä tulee olemaan myös kisavene. Jotain pientä kivaa lankean varmaan vielä hankkimaan ;)

  VastaaPoista