sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Boom boom boom

Olen kotiutunut, tervehtynyt reissusta tarttuneesta flunssasta ja saanut jonkinlaisen otteen arjesta, eli blogikin päivittyy taas kuukauden tauon jälkeen. Palasin reissusta venemessujen aloitusviikonloppuna, mutta messut jäivät omalta osaltani tällä kertaa väliin matkaväsymyksen ja kasaantuneen arjen vuoksi. Sillä aikaa kun harmonisoiduin intensiiviset kolme viikkoa Sri Lankan ayurveda-hoitolassa (ja hih-hih... karkailin sieltä seikkailuihin), oli veneprojektin kanssa tapahtunut monenlaista.
Tanskassa Southern Spars sai hiilikuituisen mastomme valmiiksi ja saimme sieltä kuvia. Maston saa minkä tahansa värisenä, mutta me valitsimme rakennusmateriaalia mukaelevan mattamustan. Olemme sitten satamissa se musta lammas valkoisten mastojen rivistössä.


Alla on kokonaiskuva mastosta.
 
 
Tässä näkyvät fallien ulostulot.
 
 
Tässä alempien saalinkien kiinnitykset ja alempi mastovalo (yöllistä koneajoa varten).
 
 
 
Maston huippu sivulta: varusteina vhf-antenni, yhdistetty valolyhty (joka on sallittu < 20 m purjealuksissa) ja paikka tuulimittarille. Oikeassa reunassa näkyy myös toisen takastaagin kiinnityspaikka.
 

 
Maston huippu edestä: isompi rulla on genaakkerin falli (1:1) ja pienempi (1:2)
on kuulemma code zeron falli, eli kevyen tuulen genoaa varten kisakäyttöön.
En oikein tajua, mutta ei se mitään.
 
 
 
Maston alapää: keskellä näkyy hydraulinen pumppu, jonka avulla masto kiristetään.
 
 
Maston puominivel ja reivihelat
 

 
 I've got that boom boom boom... tässä siis puomi
 
 
 
Puomin takapää ja puomiliikin kiristys


 
Myös veneen runko on edennyt Englannissa, kerron sen kuulumisista piakkoin. Mies ei ole vieläkään tehnyt sitä reissua rakennuspaikalle, jolla minun piti olla mukana. Siitä huolimatta en taida päästä mukaan seuraavalle Englanninreissulle, koska loman saaminen töistä on tässä kohtaa aika hankalaa. Täytyy tyytyä tekemään taas pieniä simulaatioita kotona, jotta saadaan ne jalkatuet, työtasojen korkeudet ym. kohdalleen.

5 kommenttia:

 1. Mattamusta näyttää tosi hienolta! Tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Reissaaminen on kivaa, mutta on kodin mukavuuksiinkin oli jo ihanaa palata. Maston värin suhteen oli harkinnassa myös harmaa, mutta tämä oli enemmän sport.

   Poista
 2. Tervetuloa kotiin. Masto ja puomi näyttävät tosi hienoilta. Mattamusta on jee! :) Kiva tosiaan, kun veneprojekti etenee! Miltä valmistumisaikataulu näyttää?
  Mukava myös kun alat taas päivittää blogia. Olenkin jo odotellut, että koska tulee uusi postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Vellamo :)

   Veneen valmistumisaikataulu näyttää hyvälle. Tosin tällä hetkellä ei ole ihan tarkkaa tietoa siitä, ollaanko aivan täsmälleen aikataulussa vai vähän edellä/jäljessä. Ei meillä oikeastaan mikään henegenhätä sen veneen kanssa ole... Mitä nyt toukokuussa olisi yhdet kaksinpurjehduskisat, joihin osallistumisesta olemme vähän haaveilleet ;)

   Poista
  2. Varmasti kuume alkaa tuosta vielä nousta, kun jäät lähtevät! Voi, että, varmasti upeaa saada ihan uusi oma vene.

   Poista